Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Έρχεται ΒΑΡΥΣ χειμώνας! Τα 10 ΒΟΤΑΝΑ που γιατρεύουν!

Έρχεται ΒΑΡΥΣ χειμώνας! Τα 10 ΒΟΤΑΝΑ που γιατρεύουν!

Παλαιότερα όταν δεν υπήρχαν όλα αυτά τα φάρμακα τι έκανε ο κόσμος;
Χρησιμοποιούσε τα φάρμακα που του πρόσφερε απλόχερα η φύση! Αν δεν χρησιμοποιείτε τα βότανα στο φαγητό σας, ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείτε, γιατί τα πλεονεκτήματα τους είναι περισσότερα από όσα νομίζατε και πιο θεραπευτικά από ό,τι φανταζόσασταν.
Τα βότανα είναι, ομολογουμένως, ένα από τα καλύτερα δώρα της φύσης στον άνθρωπο. Όχι μόνο μπορούν να κάνουν το πιο βαρετό φαγητό, νόστιμο και γευστικό, αλλά μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά και πλήθος παθήσεων.
Το ακόμα καλύτερο δε, είναι ότι μπορείτε με λίγη φροντίδα να έχετε τον δικό σας βοτανόκηπο στον μπαλκόνι σας και να βρίσκετε κάθε ώρα και στιγμή και δεντρολίβανο και βασιλικό και μαϊντανό, φρέσκο και μυρωδάτο.
Αν δεν χρησιμοποιείτε τα βότανα στο φαγητό σας, ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείτε, γιατί τα πλεονεκτήματα τους είναι περισσότερα από όσα νομίζατε και πιο θεραπευτικά από ό,τι φανταζόσασταν.

Σημείωση: Μην καταναλώνετε άκριτα και σε υπερβολικές ποσότητες τα βότανα, νομίζοντας πως έτσι θα επωφεληθείτε, στο μέγιστο δυνατό, των θεραπευτικών τους ιδιοτήτων. Ζητήστε τη βοήθεια του γιατρού σας ή κάποιου ειδικού, γιατί πολλά από τα παρακάτω βότανα, αν και εκ φύσης προερχόμενα έχουν πολύ δυνατές ιδιότητες, μέχρι και παρενέργειες, αν καταναλωθούν χωρίς μέτρο.
Δεντρολίβανο
Το δεντρολίβανο βοηθάει στην καταπολέμηση της πιτυρίδας και προωθεί την ανάπτυξη και υγεία της τρίχας. Για τη θεραπευτική του χρήση, βράστε μερικά φύλλα δεντρολίβανου σε δύο κούπες νερό, για περίπου 5-7 λεπτά, αφήστε το νερό να κρυώσει και ξεπλύντε με αυτό τα μαλλιά σας. Όσο πιο συχνά το κάνετε τόσο καλύτερα τα αποτελέσματα.
Άλλες θεραπευτικές του ιδιότητες περιλαμβάνουν την ανακούφιση από τις ημικρανίες, ενώ βελτιώνει και την κυκλοφορία του αίματος στον εγκέφαλο, ενισχύοντας τις γνωστικές λειτουργίες και ανεβάζει και τη διάθεση.
Ρίγανη
Η ρίγανη έχει θαυματουργή δράση όσον αφορά την ανακούφιση από το κρυολόγημα ή τη βουλωμένη μύτη. Βρείτε λάδι ρίγανης σε κάποιο εξειδικευμένο κατάστημα και στάξτε μερικές σταγόνες κάτω από τη γλώσσα σας ή σε ένα ποτήρι νερό ή χυμό και πιείτε το. Οι πολύ ισχυρές αντιμικροβιακές ιδιότητες των φύλλων της ρίγανης είναι που την κάνουν ένα από τα καλύτερα φάρμακα της φύσης.
Κόλιανδρος
Ο κόλιανδρος καταφέρνει να ρίχνει την κακή χοληστερίνη και να ανεβάζει τα επίπεδα της καλής, χρησιμοποιείται σε σαλάτες και στο κόκκινο κρέας, ενώ μια από τις λιγότερο γνωστές χρήσεις του είναι στην ανακούφιση από τον πονοκέφαλο. Απλώστε πάστα από κόλιανδρο στο κεφάλι σας και θα διαπιστώσετε πως βρήκατε το νέο σας παυσίπονο. Οι σπόροι του έχουν θαυματουργές ιδιότητες ενώ η αντιμικροβιακή του δράση πολύ δυνατή και άκρως αποτελεσματική.
Βασιλικός
Ο βασιλικός, εκτός από βασικό συστατικό της σάλτσας πέστο, είναι το καλύτερο βότανο για την αντιμετώπιση της επινεφριδιακής κόπωσης, ενώ έχει δράση και ενάντια στην ακμή. Βράστε φύλλα βασιλικού για 20-30 λεπτά και αφού κρυώσει το νερό, απλώστε με λίγο βαμβάκι το υγρό στις περιοχές που έχουν το πρόβλημα της ακμής και οι αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριακές ιδιότητες του βασιλικού θα βοηθήσουν σημαντικά την κατάσταση του δέρματός σας.
Το δε, αφέψημα του βασιλικού, βοηθά στην πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού, με τη σύμφωνη, πάντα, γνώμη του γιατρου σας, ενώ έχει και καταπραϋντικές ιδιότητες, όσον αφορά τα εντερικά και πεπτικά προβλήματα.
Μαϊντανός
Ο μαϊντανός κάνει θαύματα στους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια και στην κακοσμία του στόματος. Λιώστε στο γουδί μερικά φύλλα μαϊντανού και απλώστε τα στην ευαίσθητη περιοχή κάτω από τα μάτια, για την πρώτη περίπτωση, και μασήστε μερικά από αυτά τα φύλλα για το δεύτερο σενάριο. Οι βιταμίνες C, K και άλλα συστατικά του μαϊντανού ελαχιστοποιούν το πρήξιμο, τις σακούλες κάτω από τα μάτια και σφίγγουν το δέρμα, ενώ η καθημερινή κατανάλωση μαϊντανού διατηρεί σε φυσιολογικά επίπεδα την αρτηριακή πίεση και ενισχύει την καθαρτική λειτουργία των νεφρών, όντας και διουρητικό.
Θυμάρι
Το λάδι από το θυμάρι είναι γνωστό για τις αντισηπτικές και απολυμαντικές του ιδιότητες, ενώ το αφέψημα του θυμαριού μαζί με λίγο μέλι και λεμόνι κάνει θαύματα στην αντιμετώπιση της βρογχίτιδας και του βήχα. Διευκολύνει την πεπτική λειτουργία, ενώ ανακουφίζει και από τους εντερικούς σπασμούς, ενώ έχει και ηρεμιστικές ιδιότητες κατά του άγχους.
Εστραγκόν
Το εστραγκόν, που παίζει πρωτεύοντα ρόλο στη γαλλική κουζίνα και ταιριάζει πολύ στο ψάρι και το αυγό, βοηθάει επίσης στην αποτοξίνωση και τον καθαρισμό του οργανισμού από τις καθημερινές τοξίνες. Αυτή τη δουλειά την κάνουν ουσιαστικά τα φλαβονοειδή και οι τανίνες που περιέχει στη σύστασή του, ενώ παρουσιάζει και ήπιες ηρεμιστικές ιδιότητες. Αντιμετωπίζει τη δυσπεψία και το φούσκωμα, ενώ το έλαιο του μπορεί να ανακουφίσει από τα συμπτώματα της δυσμηνόρροιας.
Μαντζουράνα
Η μαντζουράνα θεωρείται μια από τις καλύτερες πηγές βιταμίνης Κ και παίζει έτσι σημαντικό ρόλο στην ενδυνάμωση των οστών. Η μυρωδιά της αναβαθμίζει πολλές συνταγές, μια εκ των οποίων και το κοκτέιλ μοχίτο. Πέρα όμως από το πολύ ιδιαίτερο άρωμά της, έχει παυσίπονη δράση απέναντι στους πόνους από αρθρίτιδα, στη δυσκοιλιότητα και τη δυσμηνόρροια, ενώ ανακουφίζει και τα αναπνευστικά προβλήματα.
Τσουκνίδα
Η τσουκνίδα είναι πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών βιταμινών, όπως είναι η βιταμίνη C και η Α, οι οποίες καθαρίζουν το αίμα και καίνε το λίπος. Ένα ρόφημα τσουκνίδας κάνει πολύ καλό στην υγεία ενισχύοντας σημαντικά την καλη λειτουργία του κυκλοφορικού. Φακελάκια με το βότανο κυκλοφορούν στην αγορά, ενώ εναλλακτικά μπορείτε να βράσετε μερικά φύλλα για 5-7 λεπτά, να προσθέσετε λίγο μέλι για γεύση και να τονώστε, άκρως αποτελεσματικά, την υγεία σας.

biologikaorganikaproionta

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα