Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Ο ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΝΙΚΗΤΕΣ



Δεν έχει γραφτεί ακόμα η αληθινή ιστορία της ναυμαχίας του Ναυαρίνου, ίσως να μη γραφτεί ποτέ και όχι γιατί επικρατεί μια σκοπιμότητα. Μιλάμε για το στρατιωτικό επεισόδιο που καθάρισε την μπουγάδα στην υπόθεση της απελευθέρωσης της Ελλάδος από τον οθωμανό. Κι αυτό συνέβη τον Οκτώβριο του 1827 όταν κατέστρεψαν στο όρμο του Ναυαρίνου την τουρκοαιγυπτιακή αρμάδα οι ενωμένοι στόλοι της Ρωσίας, της Αγγλίας και της Γαλλίας. Το πατατράκ στην Ευρώπη με το χαστούκι στημεμέτικη αυτοκρατορία.
Η αγγλική κυβέρνηση εξέφρασε τα συλλυπητήρια της(!) στον σουλτάνο κι έριξε την ευθύνη στον Άγγλο ναύαρχοΈντουαρντ Κορδιγκτον, τον οποίον μετά το θρίαμβο στοΝαυαρίνο τον αποστράτευσαν! Απεναντίας ο τσάρος παρασημοφόρησε τον υποναύαρχο κόμη Χέϋντεν. Πραγματικά πέρασε της Ρωσίας, ήταν ο θρίαμβος της ρώσικης πολιτικής το Ναυαρίνο. Ο άλλος ναύαρχος ήταν ο τότε 45χρονος Γάλλος Δεριγνύ, όπως τον λέμε στην Ελλάδα.

Τρεις κοντινοί μεταξύ τους δρόμοι της Αθήνας έχουν τα ονόματα των τριών νικητών του Ναυαρίνου,Κορδιγκτώνος, Χέϋδεν και Δεριγνύ, στην πλατεία Βικτωρίας. Η κουβέντα σήμερα για τον μπαρουτοκαπνισμένο σε πολυάριθμες μάχες de Rigny, που πέθανε σα σήμερα, στις 6 Νοεμβρίου, το 1835. Στα 16 του χρόνια κατατάχθηκε στο ναυτικό και στα 17 έγινε σημαιοφόρος ο Marie Henri Daniel Gathier,ανηψιόςβαρώνου και ορφανός από πιτσιρικάς.
Δεν ήταν σύμμαχοι Αγγλία και Γαλλία και Ρωσία. Δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα. Ούτε φιλέλληνες. Ανάλογα με τα συμφέροντα τους είναι υπέρ ή, εναντίον σου. Ο ίδιος ο Ναπολέων τον είχε ανακρίνει τον κόμη Ντε Ρινύόταν ο γαλλικός στόλος απέτυχε να εισβάλλει στην Αγγλία. Σήμερα είμαστε μαζύ, χθες εχθροί, αύριο πάλι εχθροί.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα