Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

ΕΝΑΣ ΠΑΠΑΣ ΤΑ 'ΒΑΛΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΣΟΦΟ ΣΤΗ ΓΗ



Είναι βαρβαρότητα να κάνεις επίθεση σε κάποιον επειδή δηλώνει άθεος. Έτσι λέω εγώ. Με ποιο δικαίωμα και με ποια λογική κάποιος θα αρνηθεί σ' άλλον να πιστεύει ό, τι θαρρεί σωστό;

Ο Στήβεν Χώκινγκ είναι το πιο σοφό μυαλό στην εποχή μας. Πρέπει να είσαι πολύ πίτουρας να μην αναγνωρίζεις την υπεροχή του ατόμου. Επειδή δήλωσε άθεος ο Χώκινγκ ανέλαβε να τον βάλει στη θέση του ένας τίποτας, ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ. Σε σύγκριση με το τεράστιο μυαλό του Χώκινγκ, ο Σεραφείμ σαν πνευματικό μέγεθος και με βάση αυτά που υποστηρίζει είναι ένα πνευματικό σκουπίδι.

Η κουβέντα, βέβαια, δεν είναι αν πράγματι υπάρχει ή, όχι Θεός. Σημασία έχει τι λέει ο καθένας και πώς το λέει σ' αυτό το αιώνιο θέμα, που τις τελευταίες δεκαετίες για πρώτη φορά, από κάποιους επώνυμους, παίζεται με ανοικτά χαρτιά.

Ο Σεραφείμ, αν είναι δυνατόν, για να επιχειρηματολογήσει στην ύπαρξη του Θεού ασχολείται με την κατάσταση της σωματικής, όχι πνευματικής, υγείας του Χώκινγκ.
Επειδή είναι παραπληγικός, καθηλωμένος στην αναπηρική καρέκλα, άρα έχει το... ελαφρυντικό της σύγχυσης του μυαλού του από την αφόρητη σωματική του δυστυχία.

Κι όμως. Ο παπάς μιλάει για τη συμπλεγματικότητα των απόψεων του Χώκινγκ και ότι για την κατάσταση της υγείας του δεν φταίει ο τρισάγιος Θεός!

Υπ' όψιν ότι ο Χώκινγκ το έχει ξεπεράσει το πρόβλημα της υγείας του, και ποτέ δεν τα έβαλε με τον Θεό, και πώς θα μπορούσε αφού τον θεωρεί ανύπαρκτο. Να προσθέσω ακόμα ότι την αθεϊα του Χώκινγκ δεν πρέπει να την μπερδεύουμε με την αντιθεϊα κάποιων άλλων σοφών, στοχαστών και επιστημόνων.

Έρχεται κάποιος και λέει “Να, ορίστε οι αποδείξεις περί της υπάρξεως του Θεού”. Κι ένας άλλος σχολιάζει σαν ανοησίες, σα σκέτες βλακείες αυτές τις αποδείξεις. Τι θα του πεις, ότι δεν είσαι στα καλά σου;

Χάρη στην πίστη μας, χάρη στην ύπαρξη του Θεού οι ηθικές αξίες παραμένουν αλώβητες, λέει ο ένας. Και απαντάει ο άλλος ότι δεν έχει αξία η ηθική χωρίς την αλήθεια, και ότι η αλήθεια είναι ανώτερη από κάθε θρησκεία.

Πες μας, κύριε, ό, τι νομίζεις. Όχι ότι μην τον παίρνετε σοβαρά, διότι είναι σακάτης.

 apodytiriakias

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα