Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

ΟΤΑΝ ΞΕΥΤΥΛΙΣΑΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ


Αλβανοί, κυρίες και κύριοι. Μεγάλος λαός. Να ξέρουμε τι λέμε για τους γείτονές μας. Λαός απροσκύνητος. Ηρωικός. Περήφανος. Για μια φορά ακόμα έδειξαν την κλάση τους και το εθνικό τους θράσος στο ποδοσφαιρικό παιχνίδι εκτός έδρας με την Σερβία. Δεν κωλώνουν αν η Σερβία ή, η Ελλάδα είναι χώρες μεγαλύτερες. Αλβανοί είναι. Φυλή δοξασμένη.
Θυμήθηκα τα ξεχασμένα γεγονότα αρχές του 1997, τότε που τα κανάλια στην Ελλάδα δεν σταμάτησαν να δείχνουν ζωντανά πλάνα από τον ξεσηκωμό των Αλβανών με τους πυροβολισμούς με τα καλάσνικωφ. Μάλιστα, κυρίες και κύριοι. Η πρώτη ένοπλη εξέγερση λαού στην Ευρώπη μετά τον πόλεμο διαπράχθηκε στην Αλβανία.

Έγινε σ' άλλη ευρωπαϊκή χώρα μεταπολεμικά και δεν το πήραμε πρέφα; Να πάρει ο κόσμος όλος τα όπλα, άσχετο αν ντουφεκάγανε στον αέρα μπεκάτσες και κοτσύφια. Ότι, δηλαδή, στην πραγματικότητα δεν υπήρχε κράτος στην Αλβανία για να το ανατρέψουν οι εξεγερθέντες. Ποιο κράτος, τότε, επί πρωθυπουργού Μπερίσα, του καρδιολόγου του Χότζα.
Ποιο κράτος; Όλοι βαρέσανε διάλυση και πήρανε τους δρόμους και τα βουνά. Αστυνομικοί, στρατιώτες, δημόσιοι υπάλληλοι και γενικώς λειτουργοί, τελωνεία, υπουργεία. Σαν τα αγρίμια οι Αλβανοί αρπάξανε ό, τι βρήκανε μπροστά τους κι άρχισε ο ένας να τρώει τον άλλονα. Όποιος προλάβει να κλέψει πρώτος τον άλλονα.
Δεν ξανάγινε στα παγκόσμια χρονικά. Σε μια ημέρα κατέρρευσε από μόνη της η κρατική εξουσία. Ποιος, δηλαδή, να υπερασπίζει την έννομη τάξη, όταν όλοι έχασαν τα λεφτουδάκια τους στις παρατράπεζες, στο κόλπο με τις πυραμίδες.
Έτσι που λες. Οι Αλβανοί, γεννημένοι κατσαπλιάδες, πριν από 17 χρόνια, τους έκαναν ρόμπες όλους τους αναρχικούς και τους επαναστάτες. Όλους αυτούς που ονειρεύονται την ένοπλη εξέγερση των λαών, κόντρα στην κάθε είδους εξουσία. Περνάνε τα χρόνια, δεκαετίες ολόκληρες, και δεν κουνιέται φύλλο. Στην Αλβανία, όμως, χωρίς κανένα ιδεολογικό υπόβαθρο, καμμία καθοδήγηση, κανέναν ηγέτη, τα ρεμάλια ξευτύλισαν τους θαυμαστές του Μαρξ και του Λένιν, του Μπακούνιν και της Ρόζας Λούξεμπουργκ. Όχι όπως επί κομουνισμού που αντέχανε μισό αιώνα το καθεστώς. Πάνε αυτά.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα