Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

DIY: Μετατρέψτε τα μπουκάλια κρασιού σε… φωτιστικό οροφής!

DIY: Μετατρέψτε τα μπουκάλια κρασιού σε… φωτιστικό οροφής!Διακοσμήστε το σαλόνι ή την κουζίνα με ένα μοντέρνο φωτιστικό οροφής που έχει ως «πρωταγωνιστές» τα άδεια μπουκάλια κρασιού. Εξοπλιστείτε με τα κατάλληλα σύνεργα και με 4-5 μπουκάλια μαυροδάφνης ή λευκού κρασιού και φτιάξτε μόνοι σας μια diy κατασκευή που θα μετατραπεί στο μοντέρνο «αξιοθέατο» του σπιτιού σας. Τα φωτεινά χρώματα των μπουκαλιών σε συνδυασμό με τις λάμπες οικονομίας θα απογειώσουν τη ρομαντική ατμόσφαιρα του χώρου, αρκεί, βέβαια, να ακολουθήσετε τα παρακάτω πέντε βήματα.
Θα χρειαστείτε: άδεια μπουκάλια κρασιού, ένα στεφάνι φωτιστικού ή μια ξύλινη σανίδα, ένα εργαλείο κοπής γυαλιού ή ασετόν, βαμβακερό νήμα και γυαλόχαρτο, καλώδια φωτιστικού με ντουί και λάμπες οικονομίας, τρυπάνι

Βήμα 1ο: Διαλέξτε χρωματιστά μπουκάλια σε διάφορα μεγέθη, αφαιρέστε τις ετικέτες με μαχαίρι και ένα υγρό πανί και ξεπλύνετε τα μπουκάλια στο νεροχύτη. Εάν οι ετικέτες δεν βγαίνουν με ευκολία, βουτήξτε τα άδεια μπουκάλια μέσα στο νερό μέχρι να μαλακώσει το χαρτί και η κόλλα.
Βήμα 2ο: Εάν έχετε εργαλείο κοπής για γυαλί, απλά κόψτε τον πάτο των μπουκαλιών. Εναλλακτικά, τυλίξτε στο σημείο, που θέλετε να κόψετε το μπουκάλι, ένα χοντρό βαμβακερό νήμα (5 στροφές), αφού πρώτα το έχετε βουτήξει στο ασετόν και δέστε το γερά. Γεμίστε το νεροχύτη με κρύο νερό και πιάστε το μπουκάλι από το λαιμό. Βάλτε φωτιά στο νήμα του μπουκαλιού και κρατήστε το με τη βάση του προς τα πάνω. Όταν σβήσει η φωτιά, βουτήξτε απότομα το μπουκάλι μέσα στο κρύο νερό και θα δείτε ότι σε λίγο ο πάτος θα αποκολληθεί από μόνος του. Για να μην υπάρχει πιθανότητα ατυχήματος, τρίψτε με προσοχή τα κοφτερά σημεία με γυαλόχαρτο.
DIY: Μετατρέψτε τα μπουκάλια κρασιού σε… φωτιστικό οροφής!
Βήμα 3οΠιάστε στα χέρια το πριόνι και κάντε τρύπες στο στεφάνι του φωτιστικού ή τη σανίδα του ξύλου, έτσι ώστε να περάσετε από μέσα τη μια άκρη του καλωδίου. Ελέγξτε ότι οι τρύπες είναι ανάλογες σε μέγεθος με το καλώδιο.
Βήμα 4ο: Περάστε το καλώδιο με το ντουί μέσα από το στόμιο του μπουκαλιού (από το κάτω μέρος) και στη συνέχεια, μέσα από την τρύπα της βάσης. Ακολουθήστε τη διαδικασία με όλα τα μπουκάλια. Αφού έχετε κλείσει το γενικό διακόπτη στον ηλεκτρικό πίνακα, ενώστε τις άκρες των καλωδίων με το κεντρικό καλώδιο παροχής ρεύματος και τυλίξτε τις «επαφές» με μονωτική ταινία.
Βήμα 5ο: Στερεώστε την diy κατασκευή με σχοινί ή αλυσίδες και γάντζους πάνω στο ταβάνι. Προσοχή! Βεβαιωθείτε ότι τα μπουκάλια κρέμονται με ασφάλεια και ότι οι γάντζοι μπορούν να αντέξουν το βάρος της κατασκευής. Στο τέλος, βιδώστε τις λάμπες οικονομίας στο ντουί, ανοίξτε το ηλεκτρικό ρεύμα και απολαύστε το νέο μοντέρνο φωτιστικό που θα χαρίσει μια ρομαντική «πινελιά» στο διαμέρισμά σας.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα