Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Ως πότε θα αγνοείς την δική σου ευτυχία;

Ως πότε θα αγνοείς την δική σου ευτυχία;

Επιμέλεια – Απόδοση:Απόστολος Καζάκος

 Είναι στην φύση μας να ανησυχούμε για το τι πιστεύουν οι άλλοι. Ζούμε σε μια κατάσταση φόβου: τί σκέφτονται, τι εντύπωση έχουν στο περιβάλλον μας; 

Θλιβερό όσο και πραγματικό, καθώς οι πράξεις μας έχουν ως κίνητρο την τελική έγκριση τρίτων. 

Καταντά εμμονή να μη θέλουμε να απογοητεύσουμε  τους άλλους, με σύνηθες αντίτιμο την δική μας ευτυχία. 

Πόσο χρόνο αναλώνουμε, πόσα πράγματα κάνουμε, πριν κάνουμε κάτι πραγματικά για εμάς; 

Η συμπεριφορά αυτή, ήταν κυρίαρχη στις γυναίκες ως φυσιολογική έκφραση της μητρότητας, ενώ τώρα είναι εμφανής στις νεότερες γενιές. 


Οι εκπρόσωποι της Gen-Y, βάζουν νερό στους στόχους, στις φιλοδοξίες και στα όνειρά τους είτε υποκύπτοντας στις επιθυμίες του περίγυρού τους, είτε αποσκοπώντας να αποτελέσουν μέρος του γενικότερου συνόλου.

 Παρόλο που έχουν όλη τη ζωή μπροστά τους, οι της Γενιάς-Υ (Gen-Y), είναι θύματα αυτής της επιδημίας. Παραμερίζουν τις επιθυμίες και τα θέλω τους για να ικανοποιήσουν τους γονείς, τους φίλους και ομοίους τους. Η βοήθεια προς τους άλλους φυσικά και είναι αξιοθαύμαστη. Είναι όμορφο να βλέπεις την αδελφοσύνη μεταξύ ανθρώπων που φροντίζουν ο ένας τον άλλον.

 Τί συμβαίνει όμως όταν το εγώ απουσιάζει από τον χαρακτήρα σου; Τί γίνεται όταν διαγράφεις τον εαυτό σου μόνο και μόνο για να ικανοποιήσεις τους άλλους, να γίνεις συμβατός με τις προτιμήσεις και απαιτήσεις τους; Ποιο είναι το αποτέλεσμα όταν γίνεσαι μάρτυρας στην ίδια τη ζωή σου η οποία μετατρέπεται σε ένα συνονθύλευμα της ευμένειας και των απαιτήσεων των άλλων; 

Έρχεται μια στιγμή (και μακάρι να είναι αυτή εδώ τώρα) που γίνεται επιτακτικό να μάθεις πως πρέπει να στηρίζεις την ίδια την υπόστασή σου, καθώς επίσης και να μάθεις ότι η προσωπική σου ευημερία είναι πέρα για πέρα αποδεκτή. 

Όσο μεγαλώνεις έχεις περισσότερα να χάσεις και λιγότερο διαθέσιμο χρόνο να ζήσεις. Οφείλεις να μάθεις να έχεις αυτοπεποίθηση και να εκφράζεις πως αισθάνεσαι. 

Μην επιτρέπεις να σε εκμεταλλεύονται. Ίσως να είναι δύσκολο να εκφραστείς πάνω σε θέματα τα οποία κάποιοι δεν επιθυμούν να ακούσουν. Ο πόνος της απόρριψης δεν συγκρίνεται με την ελευθερία που έρχεται μετά από ένα “όχι”. 

Είτε είναι ένας άγνωστος,είτε η μικρή αδελφή σου,είναι σκληρό να λες κάτι που τους είναι δυσάρεστο.Είμαστε όντα με συμπόνια και ξέρουμε πως είναι να σε απογοητεύουν,ή ακόμη και να σε απορρίπτουν,και δεν θέλουμε να στεναχωρούμε κανένα κατά τον ίδιο τρόπο που δε θέλουμε κι εμείς να στεναχωριόμαστε. 

Ο εγωισμός δεν είναι αρετή. Κανείς δεν επιδοκιμάζει την παντελή αδιαφορία ως προς τις ανάγκες των συνανθρώπων μας, μόνο και μόνο για να φροντίσουμε το εγώ μας. Πρόκειται για τον απόλυτο εγωισμό ο οποίος καταλήγει στην απώλεια των φίλων και την προδοσία της οικογένειας.

 Η ενδεδειγμένη θέση είναι κάπου στη μέση. Πρέπει να αποκωδικοποιήσουμε πότε είναι σωστό να είμαστε εγωιστές και να νοιαζόμαστε πρώτα-πρώτα για εμάς.

 Το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι να κατανοήσουμε τα κίνητρα των άλλων και τί ζητάνε από εμάς. 

Είσαι νέος και δεν χρειάζονται θυσίες και συμβιβασμοί πριν ο χρόνος δείξει τις ευκαιρίες που σου προσφέρει. 

Μην επιτρέπεις σε κανένα να επωφελείται σε βάρος σου επειδή απλά έχεις ευγενική και καλή καρδιά. 

Ενώ οι φίλοι κι η οικογένειά σου μπορεί να το κάνουν ασυναίσθητα, είναι ανθρώπινο, εσύ θα πρέπει α έχεις τα μάτια σου ανοιχτά με τους υπόλοιπους, καθώς μπορεί να μην συνειδητοποιούν τις πράξεις τους. 

Ακολουθούν 4 βήματα για να αναγνωρίσεις πότε κάποιοι απλά, θέλουν τη βοήθειά σου και πότε την χρειάζονται πραγματικά : 

Οι άνθρωποι ξεχνάνε. Κανένας φίλος δεν πρόκειται να σε διαγράψει επειδή δεν πήγες να τον πάρεις από τον σταθμό. Αν δεν είσαι απασχολημένος και έχεις ελεύθερο χρόνο κάνε το μετά χαράς. Σε διαφορετική περίπτωση, ο φίλος σου δεν θα σου κρατήσει κακία. Δεν θυμάται τα ασήμαντα περιστατικά παρά μόνο τις στιγμές που έτεινες χείρα βοηθείας. 

Οι άνθρωποι ξεπερνούν καταστάσεις. Οι άνθρωποι προχωρούν. Για παράδειγμα οι γονείς μπορεί να απογοητευτούν που δεν σπούδασες κάτι που αυτοί θα επιθυμούσαν. Παρόλα αυτά θα το ξεπεράσουν. Ο χρόνος γιατρεύει τα πάντα, θα προσπεράσουν την επιλογή σου προς μια διαφορετική κατεύθυνση και θα επικεντρώσουν την προσοχή τους στη δική τους ζωή, πέρα από τα θέλω και τις επιθυμίες τους για σένα. 

Οι δικές σου ανάγκες έχουν προτεραιότητα. Είσαι ο ήρωας της ζωής σου και όχι ένας δευτεραγωνιστής. Η δική σου ζωή προηγείται. Μολονότι είναι υπέροχο να βοηθάς και να κάνεις τους συνανθρώπους σου ευτυχείς, είναι σημαντικό να μην παραδίδεις τα πάντα χωρίς ανταλλάγματα. 

Εσύ γνωρίζεις τις ανάγκες σου. Εσύ αποκλειστικά γνωρίζεις τι χρειάζεσαι και τι πρόκειται να σε κάνει ευτυχισμένο. Για ποιό λόγο πιστεύεις θα ωφεληθείς αν ακολουθήσεις τις επιθυμίες και επιταγές να των άλλων; 

Καθώς οι φιλοδοξίες και οι πόθοι είναι μοναδικοί, είναι ζωτικής σημασίας να υπερασπιστείς τον εαυτό σου μαζί με τα όνειρά σου. 

elitedaily

kissmygrass


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα