Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

20 Άσχημα Συναισθήματα -που γεννιούνται από καθημερινές μικροαναποδιές

Φυσικά υπάρχουν και πολλά άλλα αρνητικά συναισθήματα, τα οποία μάλιστα προκύπτουν από σοβαρές καταστάσεις, όμως μερικές φορές παρατηρώντας τι είναι αυτό που μας ενοχλεί και κατονομάζοντάς το καταφέρνουμε να το μειώσουμε.






  1. Στρεσάρεσαι καθημερινά με μικρά και μεγάλα πράγματα σε σημείο που δυσκολεύεσαι να αναπνεύσεις, η καρδιά σου χτυπάει έντονα και χάνεις τον ύπνο σου.
  2. Αμφιβάλεις για τον εαυτό σου, τις ικανότητές σου, τις δυνάμεις σου, τα προτερήματά σου: ερωτήματα όπως «θα τα καταφέρω;», «είμαι ικανός/ή», «μήπως είμαι ο χειρότερος από όλους;» τριβελίζουν αναπάντητα το μυαλό σου και σε γεμίζουν άγχος.
  3. Διαρκώς φοβάσαι και ανησυχείς για μικρά και μεγάλα πράγματα: μήπως συμβεί κάτι άσχημο σε εσένα ή σε κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο, μήπως τα πράγματα στραβώσουν, τι θα ξημερώσει το αύριο…
  4. Βρίσκεσαι σε ένα σημαντικό σταυροδρόμι της ζωής σου, έχεις να πάρεις μια μεγάλη απόφαση και πραγματικά δεν ξέρεις τι πρέπει να κάνεις, ποιον δρόμο να ακολουθήσεις.
  5. Διαρκώς συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλα άτομα και βρίσκεις ότι υστερείς, με αποτέλεσμα να ζηλεύεις τους πάντες.
  6. Νιώθεις ενοχές για όσα δεν έχεις κάνει, σημαντικά ή ασήμαντα, νιώθεις ενοχές για το φέρσιμό σου και τη συμπεριφορά σου, παίρνεις πάντα το φταίξιμο πάνω σου, χωρίς ελαφρυντικά.
  7. Ανακαλύπτεις ότι ο/η σύντροφός σου σε απάτησε.  Τυραννιέσαι, επειδή από τη μία θέλεις να μάθεις τι ακριβώς έγινε, από την άλλη δε θέλεις να μάθεις λεπτομέρειες που θα σε πληγώσουν.
  8. Βλέπεις ότι ένα άτομο που το αγαπάς και το νοιάζεσαι υποφέρει, επειδή του συμβαίνουν συναισθηματικές αναποδιές και εσύ δεν μπορείς να το βοηθήσεις.
  9. Συνειδητοποιείς ότι το άτομο που έχεις ερωτευτεί και που νόμιζες ότι σου δείχνει αντίστοιχα σημάδια ότι σε θέλει τελικά δεν είναι ερωτευμένο με εσένα, αλλά με κάποιον άλλον ή κάποια άλλη.
  10. Ανακαλύπτεις ότι ο μεγάλος σου έρωτας είναι ερωτευμένος με ένα φιλικό σου πρόσωπο, οπότε αναγκάζεσαι να ανεχτείς τους ερωτευμένους στην παρέα και η καρδιά σου ραγίζει.
  11. Χωρίς εμφανή λόγο και αιτία, ένας φίλος ή μια φίλη απομακρύνεται χωρίς εξηγήσεις.
  12. Κάποιος σου λέει τη φράση «πρέπει να μιλήσουμε» και αυτόματα υποθέτεις ότι η συζήτηση δεν πρόκειται να είναι ευχάριστη.  
  13. Δε σε παίρνει ο ύπνος και οι κακές σκέψεις συνωστίζονται στο μυαλό σου.
  14. Ξυπνάς και συνειδητοποιείς ότι το ξυπνητήρι θα χτυπήσει σε 10 λεπτά
  15. Τα παιδιά σου δε σε ακούνε.
  16. Χάνεις την υπομονή σου με μικροπράγματα και αισθάνεσαι ότι τα πράγματα είναι τόσο δύσκολα που δεν πάει άλλο.
  17. Στη δουλειά κάποιος άλλος παίρνει τα εύσημα για εργασία που έκανες εσύ με τον προσωπικό σου κόπο.
  18. Τα πεθερικά σου σε κρίνουν και σε κατακρίνουν διαρκώς, είτε με εμφανή, είτε με πλάγιο τρόπο.
  19. Ντροπή για κάτι άσχημο που έκανε το παιδί σου ή για κάτι καλό που δεν έκανε το παιδί σου (όποιας ηλικίας και αν είναι).
  20. Το παντελόνι που αγόρασες πριν λίγο καιρό δεν κουμπώνει με τίποτα!
Δρ. Λίζα Βάρβογλη

greekpsychologypages

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα