Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Ο ΙΣΟΘΕΟΣ ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΚΑΙ Η ΜΟΝΑ ΛΙΖΑ


Πριν από 103 χρόνια, σα σήμερα, είχε κλαπεί ο περισσότερο διάσημος ζωγραφικός πίνακας, του μεγαλύτερου ίσως καλλιτέχνη που πάτησε στη γη. Αυτά γίνονται μοναχά στο Χόλυγουντ. Εντάξει, θα πεις, σινεμά είναι, μέσα στο έργο η υπερβολή.  Να, όμως, που έγινε το απίθανο να βουτήξουν μέσα από το Λούβρο, με μέτρα της πιο υψηλής προστασίας, την "Μόνα Λίζα", γνωστή και σα "Τζοκόντα" του Λεονάρντο Ντα Βίντσι.
Αν ήταν δυνατόν να συγκεντρωθεί σ' ένα χώρο ο,τι έχει γραφτεί απο ειδικούς για τον συγκεκριμένο πίνακα, τότε όλο το υλικό δεν θα χωρούσε σε 170 αίθουσες βιβλιοθηκών.
Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στην αληθινή ταυτότητα της γυναίκας που ποζάρησε 500 χρόνια πριν για να ζωγραφίσει ο μαιτρ την Μόνα Λίζα και το χαμογελό της, αινιγματικό και μυστηριώδες, αδιόρατο και ανεπαίσθητο.
Εκατοντάδες οι θεωρίες. Ποια είναι η Τζοκόντα; Μια αριστοκράτισσα του Μιλάνου, μια πόρνη, μια κυρία της αυλής, η μητέρα του καλλιτέχνη, ο εραστής του; Μιλάμε για τον ισόθεο Λεονάρντο Ντα Βίντσι, που δεν ήταν μοναχά ζωγράφος αλλά ένα απίστευτο μυαλό, το πιο δημιουργικό της Αναγέννησης.
Κι επειδή έτσι το ξεκίνησα να πω ότι το 1911 ένας Ιταλός κατάφερε να κλέψει από το Μουσείο του Λούβρου τη "Μόνα Λίζα" για να την επιστρέψει στην "πατρίδα" της, την Ιταλία. Όπως οι Έλληνες θέλουν να φέρουν στην Ελλάδα τα Μάρμαρα της Ακροπόλεως.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα