Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Το FBI χαρακτηρίζει το αυτοκίνητο της Google ως ‘φονικό όπλο’



Ιούλιος 17, 2014.

Τα αυτοκίνητα τα οποία παρουσιάζει η Google, που έχουν τη δυνατότητα κίνησης στους δρόμους της πόλης χωρίς οδηγό, από τη μία πλευρά ενδεχομένως έχουνθετική επίδραση στην οδική ασφάλεια και τη μείωση του αριθμού των ατυχημάτων, από την άλλη πλευρά, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών, το FBI, έχει ενστάσεις στην ελεύθερη κυκλοφορία του.


Η σκέψη των αναλυτών του οργανισμού αυτού, οι οποίοι  προέβησαν στη σύνταξη μιας έκθεσης, είναι ότι «τα αυτοκινούμενα οχήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φονικά όπλα».

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών, πιστεύουν ότι οι ‘έξυπνες μηχανές’ που δεν απαιτούν τη χρήση των δύο χεριών και της οπτικής παρακολούθησης της οδού, καθίστανται εργαλεία σε εγκληματίες που θα εκμεταλλευθούν την τεχνολογία για τους δοθεί ελευθερία δράσης, για παράδειγμα να έχουν τη δυνατότητα ανταλλαγής πυροβολισμών επιβιβαζόμενοι σε ένα αυτοκίνητο χωρίς οδηγό.

Οι μυστικές υπηρεσίες επισημαίνουν, ακόμη, ότι οι εγκληματίες ή τρομοκράτες, θα αποκτήσουν γνώση, μέσω της τεχνολογίας αυτής,  ώστε να αναμορφώνουν τη λειτουργία των φαναριών προκειμένου να αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες μέσα στις πόλεις.

Επιπλέον, το FBI ανησυχεί ότι οι τρομοκράτες θα μπορούσαν να προγραμματίσουν ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο και να το μετατρέψουν σε μια κινούμενη βόμβα σε στόχο που έχουν προγραμματίσει.

Το έργο της δημιουργίας ενός αυτοδιαχειριζόμενου αυτοκινήτου  είναι ένα τελευταίο δημιούργημα  της Google. Χρησιμοποίησε  την τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης και τα δεδομένα  από ηλεκτρονικούς χάρτες – Google street view  και το Gps- πλοήγηση, καθώς χάρτες και αισθητήρες ώστε να αποφεύγουν – τα ‘ έξυπνα’ αυτοκίνητα – τα εμπόδια και να τηρούν συγχρόνως τους κανόνες οδικής συμπεριφοράς. Ένα τέλειο αυτοκίνητο του μέλλοντος. 

Το αυτοκίνητο της Google  θα είναι έτοιμο πιστεύεται σε 5-7 χρόνια.
Οι υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ, πιστεύουν ότι μέχρι την τελική παραγωγή του αυτοκινήτου αυτού θα έχουν διασφαλισθεί τυχόν παρεκτροπές στη λειτουργία του και τη χρήση του.


--

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα