Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Αγών!


Μπαίνουμε σιγά σιγά στην τελευταία πράξη του δράματος....Του δράματος που άρχισε το 1974 και ολοκληρώνεται 40 χρόνια μετά. 40 χρόνια βολέματος, ακραίας διαφθοράς και αναξιοκρατίας. Δράμα, το οποίο φρόντισαν οι Μεγάλες Δυνάμεις να συντηρείται διαχρονικά απο το 1821 μέχρι σήμερα, διότι σε κανέναν "σύμμαχο" δεν βολεύει, ο Ελληνισμός να αναγεννηθεί απο τις στάχτες του, ούτε βέβαια να υπάρχει ειρήνη και πρόοδος στα Βαλκάνια. Όλοι αγαπάνε τον Ελληνισμό και την μοναδικότητα της γνώσης του, αλλά κανείς δεν θέλει οι Έλληνες να ξαναβρούν τον δρόμο προς την επιτυχία και την πρόοδο. Όλοι λατρεύουν τα άγια αυτά χώματα, αρκεί να μην κατοικούνε Έλληνες σε αυτά, μα κι αν κατοικούν Έλληνες, να είναι απλά πολίτες του κόσμου, αφομοιωμένοι σε κουλτούρες ξένες και ασύμβατες , η υπόδουλοι στο μισανθρωπικό και ειδωλολατρικό Ιερατείο της εκκλησίας, που απο την πτώση της αυτοκρατορίας και μετά, φρόντισε με κόπο, να μην ξαναβρούν ποτέ οι Έλληνες την φυσική τους πορεία προς την Γνώση και το Πνεύμα, μα να είναι αμόρφωτοι σκλάβοι, διαφόρων αφεντάδων.

Η Δραχμή θα επιστρέψει νομοτελειακά και μαζί της, θα φέρει την απόλυτη καταστροφή. Το Χάος είναι προ των πυλών. Τα ασφαλιστικά ταμεία εχουν καταρρεύσει, το χρέος εχει γίνει δυσβάσταχτο, νομικά είμαστε δεμένοι χειροπόδαρα, οπότε η τελευταία πράξη του δράματος δεν αργεί να εκτελεστεί. Με συμμετοχή και συνευθύνη δυστυχώς και των κατοίκων της χώρας. Η ξενομανία και η πνευματική μας υποταγή στην δύση και τα "πρότυπα" της, μας κατέστρεψαν θεμελιωδώς. Αντι να ξαναχτίσουμε δικά μας ατόφια πρότυπα , ήρθανε και επιβάλλανε τα δικά τους. Υπήρχε πρόσφορο έδαφος σε εναν ταλαιπωρημένο και αγράμματο λαό ραγιάδων οπως ο δικός μας. Καλώς η κακώς ομως το παρελθόν, ανήκει στο παρελθόν.




Στο μέλλον που θα έρθει, δεν πρέπει επουδενί να γλιτώσουν ολοι αυτοί οι οποίοι καταλήστεψαν και κατέστρεψαν την χώρα, είτε είναι ανώτατοι Δικαστικοί, είτε Πολιτικοί, είτε ανώτατοι στρατιωτικοί, είτε ανώτατοι κρατικοί διορισμένοι λειτουργοί. Δεν πρέπει να γλιτώσει κανείς επαγγελματίας εκπαιδευτικός της τάχα "ανώτατης" εκπαίδευσης. Δεν πρέπει να χαθεί αυτή η ευκαιρία. Η καταστροφή που είναι προ των πυλών, είναι η μοναδική ευκαιρία στην σύγχρονη ιστορία του Ελληνισμού να αναγεννηθεί ισχυρότερη και ποιοτικότερη απο ποτέ. Η Αυγή είναι ενώπιων μας, αρκεί να κοιτάξουμε στον Ουρανό, κι οχι στις Σειρήνες της καταστροφής και της μιζέριας. Είναι ανόητοι οσοι νομίζουν πως δίχως γκρέμισμα γίνεται να χτιστεί κάτι νέο και υγιές. Δεν μπορούμε να αποφύγουμε την καταστροφή. Μπορούμε ομως να αποφύγουμε την Νέκρωση, την οποία έντεχνα επιδιώκουν, τόσο τα ντόπια λαμόγια, οσο και τα Διεθνή λαμόγια .

Απαιτείται να αγαπήσουμε τον γείτονα, τον συγγενή και τον συνάνθρωπο μας βαθιά . Να συγχωρέσουμε και να συγχωρεθούμε. Να κατανοήσουμε την ανάγκη της αλληλεγγύης και της κατανόησης και να αφήσουμε στην άκρη τον μικροσκοπικό και ασήμαντο εγωισμό μας για άλλες στιγμές κι αλλες εποχές. Δεν είναι εποχή για εμφύλιο, ούτε για ανόητες κοκορομαχίες. Είναι ολες τους, διαδρομές ξένες και δόλιες, οπως ηταν και στον εμφύλιο του 46-49. 

Όλοι θα χάσουν πολλά για τα οποία αγωνίστηκαν, η απο συνήθεια δέθηκαν φανατικά . Αυτό είναι δυστυχώς το τίμημα του υλισμού. Ξεχνάς τόσο τον θάνατο, οσο και την φυσική σταθερά της απώλειας.

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια...

Προετοιμασία ψυχική και καρδιακή χρειάζεται, για να θυμηθούμε το πραγματικό νόημα της ζωής, που δεν είναι ούτε το μίσος, ούτε η τυφλή οργή, μα η ανθρωπιά και η κοινή θέληση για δημιουργία και συμπόρευση στον στίβο της ζωής με τιμιότητα, δικαιοσύνη και αγάπη.

Πρέπει να σταματήσουμε να εγκλωβιζόμαστε σε ταμπέλες κομματικές η ιδεολογικές. Ότι προκαλεί διχόνοια με τον διπλανό μας, προκαλεί διχόνοια στα σπλάχνα της ύπαρξης μας σαν ολότητα και δεν είναι ακόμα πολύ αργά για να το δούμε.

Έρχεται αγώνας ενώπιων μας. Για άλλους ήρθε νωρίτερα, για άλλους θα έρθει απότομα. Όλοι ομως, δυστυχώς θα γευτούν το πικρό ποτήρι.

Σε μας και μόνο, αναπαύεται η ελπίδα για ενα πραγματικά καλύτερο μέλλον.

Γνώση, Πίστη, Αγάπη. 

Όλα τα άλλα, άχρηστα. 

Νικόλαος Καλογήρου


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα