Δευτέρα, 7 Ιουλίου 2014

Μελέτη υποστηρίζει ότι αν θέλουμε να βοηθήσουμε το περιβάλλον, θα πρέπει να τρώμε λιγότερο κρέαςΣύμφωνα με μια νέα έκθεση που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Climate Change , κάθε κρεατοφάγος είναι υπεύθυνος για περίπου 50% περισσότερες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από ό, τι κάθε pescatarian (η διατροφή τους περιλαμβάνει ψάρι και άλλα θαλασσινά, άλλα όχι σάρκα άλλων ζώων), πάνω από 50% περισσότερες εκπομπές από  κάθε χορτοφάγο και περίπου 100% περισσότερες εκπομπές από κάθε αυστηρά χορτοφάγο
Αυτό σημαίνει ότι ένας κρεατοφάγος έχει, κατά μέσο όρο, δύο φορές το αποτύπωμα άνθρακα ενός αυστηρά χορτοφάγου. 

Η μελέτη συνέκρινε τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από 55.000 κρεατοφάγους, pescatarians, χορτοφάγους και αυστηρά χορτοφάγους στο Ηνωμένο Βασίλειο και βασίστηκε σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων.
Η έκθεση σημειώνει ότι « τα προϊόντα με βάση τα ζώα γενικά [έχουν] πολύ μεγαλύτερες εκπομπές από τα φυτικά προϊόντα. " Η διαφορά αυτή συνδέεται με ανεπάρκειες στις αναπτυσσόμενες καλλιέργειες που χρησιμοποιούνται ως ζωοτροφές, καθώς και το μεθάνιο που παράγεται από τα ίδια τα ζώα.
Με βάση αυτόν τον συγκλονιστικό αριθμό, λένε οι ερευνητές, « Η μείωση της πρόσληψης κρέατος και άλλων ζωικών προϊόντων με βάση το κρέας μπορεί να αποτελέσει πολύτιμη συμβολή στην άμβλυνση της αλλαγής του κλίματος. "
Φωτογραφίας: Shutterstock.com
Απόδοση Κειμένου dorieas
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα