Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Μια πρακτική για θεραπεία του πλανήτη


Το σύμπαν λειτουργεί με συγκεκριμένες ξεκάθαρες αρχές, που δίνουν έμφαση στην διδασκαλία της yoga: στην ενέργεια της αγάπης, στην συνειδητή αρμονία, στην αμοιβαιότητα της ανταλλαγής. Λέγεται πως κάποιες λεπτοφυείς δυνάμεις είναι ενσυνείδητα υπεύθυνες για την φυτική ζωή στον πλανήτη μας και πως αυτές οι δυνάμεις – προς το παρόν- αποτραβούν την ενέργειά τους. Στα αρχαία χρόνια οι Βέδες (τα ιερά βιβλία των Ινδιών) δίδαξαν ότι πρέπει κάποιος να δώσει την ενέργεια στα devas, που δημιουργούν και διατηρούν την ζωή των φυτών. Δίνοντάς τους ενέργεια μπορούμε να ζούμε σε αμοιβαία αρμονία μαζί τους μέσω της φύσης.
Οι άνθρωποι σήμερα, το θεωρούν “δεισιδαιμονία”. Ο γκούρου μου, είπε πως είναι λάθος να το πιστεύουμε αυτό. Αυτό είναι – όπως είπε- σπουδαίο, όχι μόνο για να αντλήσουμε ό,τι μπορούμε από την φύση, αλλά επίσης για να το ανταποδώσουμε, προσευχόμενοι στον Θεό, μέσω αυτών των λεπτοφυών οντοτήτων δείχνοντάς τους αγάπη και ευγνωμοσύνη. Είναι λάθος να τις αντιμετωπίζουμε σαν να μην υπάρχουν. Παίρνοντας ό,τι μπορούμε μόνο για τον εαυτό μας, αποτραβιόμαστε από την αφθονία της φύσης. Όταν το κάνουμε αυτό, η φύση σε αντάλλαγμα, αποσύρει την αφθονία της .

Λιμοί, σεισμοί, ηφαιστειακές εκρήξεις και άλλες φυσικές καταστροφές πληθαίνουν στις μέρες μας. Ο γκούρου μου, είπε ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μεγαλώνει η δυσαρμονία μέσα στην καρδιά μας. Τα πάντα στο σύμπαν έχουν συνείδηση. Ο άνθρωπος είναι πιο συνειδητός από άλλες κατώτερες μορφές ζωής. Έχει ισχυρή επιρροή στο περιβάλλον και γενικά στον πλανήτη. Όταν οι άνθρωποι ζουν σε αρμονία μεταξύ τους και με την φύση, όλα τα καλά πράγματα ανθίζουν. Όταν ζουν σε δυσαρμονία, στερούνται της θεϊκής ενέργειας. Και τότε, ο πλανήτης μας αντιδρά με οργή.
******
Στον διαλογισμό, φανταστείτε ότι βρίσκεστε σε έναν μεγάλο ολάνθιστο κήπο την άνοιξη. Λουλούδια αφθονούν παντού. Αλίμονο όμως, αισθάνονται την ψυχρότητα του ανθρώπινου εγωισμού και της απληστίας. Αν και ο καιρός έχει ζεστάνει, τα λουλούδια κρατούν τα μπουμπούκια τους ερμητικά κλειστά.
Τώρα περάστε νοητικά ανάμεσά τους. Αντί να απαιτήσετε ν’ ανοίξουν τα άνθη τους ώστε να μπορέσετε να χαρείτε την ομορφιά τους, χαμογελάστε τους με θερμή συμπάθεια. Νοητικά ανασάνετε σε κάθε ένα από αυτά, προσφέροντάς τους καλοσύνη και αγάπη. Προσέξτε τώρα: δείτε πώς, όποτε περνάτε, τα πέταλα ανοίγουν σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την αγάπη και την καλή σας θέληση.
Αναπτύξτε μια στάση γενναιοδωρίας. Μην παίρνετε από την ζωή εγωιστικά. Όλη η φύση, τώρα, ανταποκρίνεται στην αγάπη σας. Νιώστε αγάπη για τα πάντα και αισθανθείτε την αγάπη σας να επεκτείνεται σαν ένα ρόδινο σύννεφο, που φέρνει ευλογία και ζωντανεύει χαρούμενα τα πάντα.
Εσείς και όλη η ζωή είστε ένα. Εσείς και η άπειρη ζωή μοιράζεστε τα πάντα, χορεύοντας σε ρυθμούς αιώνιου γέλιου και αγάπης.
Επιβεβαίωση
“Είμαι ένα με όλη την ζωή! Είμαι ένα με την φύση. Όλοι χορεύουμε μαζί και ο Θεός είναι χαρούμενος”.
Ποιος είναι ο Swami Kriyananda
Ο Swami Kriyananda (James Donald Walters, 19 Μαΐου 1926 – 21 Απριλίου 2013), ήταν μαθητής του Paramahansa Yogananda και ιδρυτής της Ananda, ενός παγκόσμιου κινήματος κοινοτήτων βασισμένων στο ιδανικό της Παγκόσμιας Αδελφότητας του Yogananada. Ο Yogananda τον έχρισε πρόεδρο της Αδελφότητας της Αυτο-Γνωσίας και του ανέθεσε να διδάξει την Kriya Yoga. Το 2009 ίδρυσε ένα νέο τάγμα μοναχών, το Τάγμα Nayaswami.

Μετάφραση: Ευάγγελος Σοφικίτης, επιμέλεια κειμένου: Νίκος Πνευματικός, για το www.elenaera.com
Πηγή: www.anandaclaritymagazine.com
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα