Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014

Αυτός είναι ο μεγαλύτερος εθισμός του ανθρώπινου οργανισμού: Το ηλιακό φωςΜελετώντας με ποιον τρόπο η υπεριώδης ακτινοβολία επηρεάζει το δέρμα, οι επιστήμονες παρατήρησαν κάτι πραγματικά εντυπωσιακό.

 Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο μεγαλύτερος εθισμός του ανθρώπινου οργανισμού είναι απόλυτα φυσικός και είναι το ηλιακό φως.

Συγκεκριμένα, η νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Cell δείχνει ότι η υπεριώδης ακτινοβολία, ακόμα και σε μέτριες ποσότητες, προκαλεί την παραγωγή της ορμόνης β-ενδορφίνης, που μας κάνει να νιώθουμε καλά και μουδιάζει τον πόνο.


Όταν οι επιστήμονες μπλόκαραν την παραγωγή βήτα-ενδορφίνης με το φάρμακο Ναλοξόνη (που χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση της υπερβολικής δόσης ηρωίνης σε επείγοντα περιστατικά σε νοσοκομεία) σε ποντίκια που εξέθεσαν σε υπεριώδη ακτινοβολία, τότε αυτά εμφάνισαν συμπτώματα στέρησης: τρέμουλο, χτύπημα δοντιών και νευρικότητα.

Είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες παρατηρούν τη σωματική εξάρτηση του οργανισμού από το φως του ήλιου και αυτά τα ευρήματα έρχονται να προστεθούν σε ένα πεδίο έρευνας που εξετάζει την ακραία ηλιοθεραπεία ως πιθανό εθισμό στον άνθρωπο.

biologikaorganikaproionta


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα