Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Για τους επίδοξους σωτήρες…




Χωρίς να έχεις κατανοήσει τις δικές σου ανάγκες προσπαθείς να κατανοήσεις τις ανάγκες της κοινωνίας. Προτού να λύσεις τα δικά σου προβλήματα θέλεις να ασκήσεις επιρροή στον κόσμο και να τον κάνεις καλύτερο. Το σπίτι σου έχει τέτοιο χάλι όπως ακριβώς και το «είναι» σου∙ πως θα μπορούσες να έχεις τη σωστή αντιληπτική ικανότητα για να κατανοήσεις μεγαλύτερα προβλήματα; Αν δεν έχεις ακόμη κατανοήσει τον εαυτό σου, καλό θα ήταν να ξεκινήσεις από εκεί, διότι οποιαδήποτε άλλη αρχή θα είναι λάθος αρχή.

Πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι βρίσκονται σε απίστευτη σύγχυση προσπαθούν να βοηθήσουν άλλους και να τους προτείνουν λύσεις. Αυτοί δυστυχώς έχουν προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα απ’ όσα έχουν λύσει. Ενώ δεν έχουν έλθει ποτέ σε επαφή με τη δική τους συνείδηση είναι έτοιμοι να την πέσουν σε όλους τους άλλους για να τους βοηθήσουν να λύσουν τα προβλήματά τους. Στην ουσία, μ’ αυτόν τον τρόπο, αποφεύγουν τη δική τους μπερδεμένη κατάσταση. Δε θέλουν να αντιμετωπίσουν την σκληρή πραγματικότητά τους. Θέλουν να παραμείνουν απασχολημένοι κάπου αλλού, δήθεν βοηθώντας κάποιον άλλον. Είναι μια καλή διασκέδαση που κουκουλώνει τα δικά τους προβλήματα.

Όμως είναι καλό αν ασχολούμαστε με τον εσωτερισμό και την αυτογνωσία συχνά να  επαναλαμβάνουμε σε πρώτο πρόσωπο:

«Εγώ είμαι το πρόβλημα του κόσμου. Εγώ είμαι το μόνο πρόβλημα και αν δε λυθώ εγώ, ό,τι κι αν κάνω, όσο καλές προθέσεις και να έχω, όσο και να θέλω να βοηθήσω, τα πράγματα θα γίνονται πιο περίπλοκα. Πρώτα θα βάλω σε τάξη το σπιτικό μου, το είναι μου. Πρώτα θα δημιουργήσω εσωτερική αρμονία. Το χάος της κοινωνίας οφείλεται στο εσωτερικό μου χάος».



Συνοδοιπόροι είμαστε με τον ίδιο προορισμό...


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα