Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Η Πορτογαλία αποσύρθηκε από το πρόγραμμα της οικονομικής βοήθειας από ΕΕ-ΔΝΤ


Μάιος 18, 2014.

Η Πορτογαλία αποσύρθηκε, στις 17 Μαΐου 2014, από το πρόγραμμα εξωτερικής βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), αποκαθιστώντας έτσι την οικονομική της ανεξαρτησία.


Σύμφωνα με δημοσίευμα Ria Novosti, «η Πορτογαλία έχει ξεπεράσει μία από τις πιο δύσκολες κρίσεις στην ιστορία της, αλλά έχει ακόμη πολλά να κάνει στην δημοσιονομική πειθαρχία, η οποία θα αποτελέσει μία από τις καθημερινές μας εργασίες», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Pedro Coelho Pacos.

Το Σάββατο, η κυβέρνηση της Πορτογαλίας, μετά από έκτακτη συνεδρίαση εξέδωσε ένα έγγραφο με τίτλο « Η πολιτική της ανάπτυξης», στέλνοντας ένα μήνυμα στους επενδυτές σχετικά με την προθυμία της να συνεχίσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και τη μείωση των κρατικών δαπανών.

Νωρίτερα, η Πορτογαλία αρνήθηκε πρόσθετη κοινοτική χρηματοδοτική στήριξη, στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης της χώρας. Λίγο αργότερα, ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Πορτογαλίας κατά μία μονάδα- στο επίπεδο Ba2.

 Η Πορτογαλία έγινε η δεύτερη χώρα της ευρωζώνης, η οποία εντάχθηκε στο πρόγραμμα εξωτερικής βοήθειας της ΕΕ και του ΔΝΤ, για να αποφύγει τη χρεοκοπία,  τηρώντας την αρχική συμφωνηθείσα  διάρκεια με τους πιστωτές, που έληγε στις 17 Μαΐου,  χωρίς περεταίρω  βοήθεια. Η πρώτη χώρα από αυτές είναι η Ιρλανδία.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα