Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Ανθρώπινα Ερωτήματα, τροφή για σκέψη και αναζήτηση….1ο μέρος



παναγιώτα-τζιτζίκου-υπερνοησις333Όλοι μας έχουμε βρεθεί σε ένα χρονικό σημείο της ζωής μας, που χρειάζεται να επιλέξουμε ή να πάρουμε κάποια απόφαση για ένα θέμα που μας απασχολεί. Συνήθως ψάχνουμε την απάντηση έξω από εμάς…
Η απάντηση όμως βρίσκεται μέσα στην καρδιά μας. Εκεί υπάρχει μια εσωτερική φωνή που μας λέει τι να κάνουμε και ποιο είναι το καλύτερο για εμάς, γιατί κανείς άλλος δεν ξέρει κάτι παραπάνω από τον ίδιο μας τον εαυτό.
Το ζητούμενο όμως είναι ο λόγος που αυτή η φωνή δεν ακούγεται, ενώ υπάρχει σε όλους και δίνει τις κατάλληλες λύσεις. Σε αυτή τη φωνή δεν βρίσκεται πάντα η λογική του νου, ούτε βασίζεται σε πεποιθήσεις άλλων ή της κοινωνίας γενικότερα που κατά τη διάρκεια της ζωής, εμφυτεύει πρότυπα και καταγραφές οι οποίες όμως στηρίζονται στη χειραγώγηση της προσωπικής δύναμης του καθενός, αλλά και στη στέρηση της ελευθερίας των σκέψεων και των πράξεών του.

Βέβαια κανείς δεν μπορεί να πάρει τη δύναμή μας εάν πρώτα εμείς δεν του έχουμε επιτρέψει να το κάνει και αυτό συμβαίνει όταν δεν αναλαμβάνει ο καθένας μας την ευθύνη των επιλογών, των πράξεων και των αποτελεσμάτων που φέρνουν. Κάθε φορά που θεωρούμε πως κάποιος άλλος φταίει για την οποιαδήποτε υπάρχουσα κατάσταση που ζούμε, τότε απευθείας του δίνουμε και ένα μέρος από τη δύναμή μας. Ας το σκεφτούμε λίγο αυτό όχι επιφανειακά αλλά βαθύτερα και με περισσότερη επίγνωση των καταστάσεων που διαδραματίζονται γύρω μας!
Είμαστε πραγματικά θύματα ή κυρίαρχοι της ζωής μας;
Έχετε σκεφτεί πως πίσω από μια δυσκολία ίσως να κρύβεται ένα δώρο και μια επιπλέων ευκαιρία εξέλιξης;

Κανείς δεν ήρθε στη γη για να βιώσει μόνο πόνο, φόβο, ανασφάλεια και θυμό στην καθημερινότητά του. Ήρθε για να ζήσει τη ζωή του σαν ένα ταξίδι ευκαιριών και επιλογών, να βιώσει την αγάπη και από τα μαθήματά του να εξελιχθεί, να αναπτύξει, να ξεδιπλώσει έναν όμορφο εαυτό που είναι ικανός και έχει τη δύναμη να δημιουργήσει τα πάντα. Και αυτό μια επιλογή είναι όπως και το κάθε τι.
Άρα από ποιον ορίζεται τι θα ζήσει;
Σε μεγάλο βαθμό όμως παίζει ρόλο ο τρόπος που κάποιος αντιλαμβάνεται και αξιοποιεί τα μαθήματά του.
Με την αντίληψη του «εγώ» ή την αντίληψη της καρδιάς;
Και γιατί να είναι απαραίτητο να περάσει από έναν μεγάλο πόνο ψυχικό ή σωματικό ώστε να αλλάξει την οπτική της ζωής του και να εκτιμήσει όλα όσα πριν δεν αναγνώριζε;
Ενώ απλά χρειάζεται να εκτιμήσει τη ζωή του και να προσφέρει στον εαυτό του την αγάπη και τη φροντίδα που του αξίζει. Δεν είναι απαραίτητο να ζήσει ένα δράμα για να καταλήξει στο πιο αυτονόητο, το να αγαπήσει τον εαυτό του και να αξιοποιήσει με χαρά το δώρο της ζωής του, αφού μόνο αυτό κρατά στα χέρια του και επί της ουσίας τίποτε άλλο υλικό δεν φέρνει ερχόμενος στη γη αλλά και τίποτα δεν παίρνει φεύγοντας.
Άρα γιατί δεν αναζητά εξ αρχής τρόπους που ακολουθώντας την καρδιά του θα θεραπεύει την ψυχή και το σώμα του;
Κάθε επιλογή μέσα στην καθημερινότητα που δε βασίζεται στα θέλω της καρδιάς δημιουργεί μια εσωτερική θλίψη και μια ψυχική συμπίεση που οδηγεί σε μια ανισόρροπη πραγματικότητα ζωής. Τα πάντα ξεκινούν από εκεί!
Και πώς αυτό μπορεί να γίνει πράξη; Ακούγοντας την καρδιά, αυτή τη μικρή φωνή που λέγαμε πριν, αλλά για να ακουστεί θα πρέπει ο νους για λίγο να ησυχάσει, να σιωπήσει, χρειάζεται καθαρότητα ώστε να επιτραπεί η ροή των πληροφοριών και όταν οι ήχοι της καρδιάς εκδηλωθούν ως πράξεις τότε η ζωή γίνεται όμορφη, γεμάτη απολαύσεις και χαρά. Γιατί η ψυχή θα βρίσκεται μέσα στο σκοπό της και θα πάψει να πονά και τότε ο νους θα δημιουργεί μαζί με την καρδιά στιγμές πληρότητας και ευτυχίας.
Όλα μπορούν να πραγματωθούν, όταν ακούγονται μέσα από την καρδιά τα λόγια της ψυχής και του ανώτερου εαυτού, που μπορεί να είναι σκέψεις, ιδέες, εμπνεύσεις ή και εικόνες που νομίζουμε πως τις δημιουργεί η φαντασία μας μπορεί όμως να είναι το επόμενο βήμα που θα κάνουμε, ή η κατάλληλη απόφαση που θα πάρουμε για τον εαυτό μας. Αρκεί να αποβάλουμε την πολλή φασαρία του μυαλού και να ακούσουμε τι θέλει ο εαυτός μας να μας πει!
Μέσα σε μια τέτοια ένωση και σύμπραξη η κάθε δυσκολία θα αντιμετωπίζεται στον χρόνο που θα παρουσιάζεται με περισσότερη σοφία και δύναμη, γιατί η ψυχή θα είναι υγιής και ο νους καθαρός από άχρηστες σκέψεις, που συνήθως αφορούν το παρελθόν που ήδη έχει συμβεί ή το μέλλον που δεν έχει έρθει. Επομένως μιλάμε για ανύπαρκτους φόβους, σενάρια δηλαδή του μυαλού που αν επιτρέπουμε την ύπαρξή τους να μην ξεχνάμε όμως πως στη συνέχεια θα γίνουν η πραγματικότητά μας. Γιατί ό,τι σκέφτόμαστε ζούμε! Η δύναμη της σκέψης δημιουργεί το μέλλον μας, οπότε ας παρατηρήσουμε τι σκεφτόμαστε, ας ακούσουμε τι λέμε, επειδή αυτό θα συναντήσουμε. Γι’ αυτό κάθε τι που φοβάμαστε, συνεχώς το βρίσκουμε και μπροστά μας.
Όλα υπάρχουν στη χρονική στιγμή του εδώ και τώρα και το πριν και το μετά, ό,τι σήμερα σκεφτόμαστε ή αισθανόμαστε δημιουργεί την επόμενη ημέρα, αν επικεντρώνουμε το νου και την καρδιά στο τώρα με όμορφες σκέψεις, συναισθήματα αγάπης και ευγνωμοσύνης για όσα ήδη έχουμε, τότε ανοίγουμε τον δρόμο και στο μέλλον και βιώσουμε όλα όσα θέλουμε με χαρά και θετικότητα. Είναι σημαντικό λοιπόν να επιλέγουμε και να υπάρχουμε εξ ολοκλήρου στην κάθε τώρα στιγμή μας!
Και εδώ πειραματιστείτε δοκιμάζοντας να κάνετε μέσα στην καθημερινότητά σας μόνο θετικές σκέψεις για τον εαυτό σας και τη ζωή σας και παρατηρείστε….
Ερωτήματα που βασανίζουν τους πάντες, που όμως για όλα υπάρχουν απαντήσεις και βρίσκονται μέσα στην καρδιά του καθενός γιατί πολύ απλά ο άνθρωπος δημιουργεί τα προβλήματα, άρα ξέρει και τις λύσεις τους. Είναι ο ένας και μοναδικός δημιουργός στην ύλη και τα πάντα γύρω είναι απλά και μόνο τα δημιουργήματά του, η ύπαρξη όλων βασίζεται στη δική του δυναμική και πρόθεση.
Η γνώση αυτή δίνει τον τρόπο να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας και τη δύναμή μας! Εάν δεν έχουμε αναγνωρίσει, αποδεχτεί και εκτιμήσει τα ήδη υπάρχοντα πώς είναι δυνατό να ζητάμε άλλα;
                                                                                                                                                                 Παν.Τζιτζίκου 
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

1 σχόλιο:

  1. ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ Κ' ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ:

    “ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΌΡΑΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΡΩΝ
    ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΣΥΜΜΕΤΡΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ”
    ……………………………………......................................................

    ΕΓΕΙΡΕΤΕ
    ΤΑΣ
    ΨΥΧΑΣ ΗΜΩΝ

    ΠΟΛΕΜΟΝ
    ΕΙΣ ΤΑΣ
    ΣΙΩΝ
    ……………………………………......................................................

    ..ΝΙΚΗ ΗΜΩΝ…!!

    ……………………………………..........................


    Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΝΥΝ ΕΣΤΙΝ..

    “Εγείρω τα τέκνα σου Σιών, κατά των τέκνων σου Ελλάς”

    ΜΟΛΩΝΤΕΣ ΛΑΒΕΤΕ ΕΛΛΑΣ

    “Η Ελλας θα δοξασθεί ολοκληρωτικά, πρωτού καταστραφεί ολοκληρωτικά”

    ΈΛΛΑΣ ΔΟΞΑΖΟΥΣΙΝ ΕΣ ΑΕΙΝ…

    « Διά Όσους Επιθυμούν: Παγκόσμιον Πυρηνικόν Ολοκαύτωμα της Ανθρωπότητος. »

    ** ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ :

    « “ΜΟΛΩΝΤΕΣ, ΜΕΤ ΆΣΠΙΔΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΣΠΑΘΙΣ, ΑΥΣΤΗΡΩΣ ” »
    ........................................................................................................
    ** «ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΕΘΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ…»
    ........................................................................................
    ..έως την ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ..

    ..έως τα ΈΣΧΑΤΑ..

    ..ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ..
    …………………………………….......................................................

    «Ω, παίδες Ελλήνων, ίτε, ελευθερούτε πατρίδ’, ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας,
    θεών τε πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων` Νυν Υπέρ Πάντων Αγών».
    Αισχύλος, 525-456 π.Χ.

    ..ΝΙΚΗ ΗΜΩΝ..!
    …………………………………….......................................................

    « Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός τού ανθρώπου. Μόνη γαρ η Ελλάς αψευδώς ανθρωπογονεί, φυτόν ουράνιον και βλάστημα θείον ηκριβωμένον λογισμόν, αποτίκτουσα οικειούμενον επιστήμη.»

    ............................................................................................

    ΛΟΓΟΣ = Αίτιον , ΛΟΓΟΣ = Κλάσμα (μέρος) , ΛΟΓΟΣ = Λογικόν

    Φώς = φωτόνιον , Φώς = κύμματισμός , Φώς = πλάσμα (νέφος ιονισμένων σωματιδίων)

    ..........................................................................................................................................

    Ανακωχή & Ομόνοια..(ομο_νοόν_τες)..Έλληνες
    Έλλην,ένας = Μονομάχος Έλληνες, δύο = Λόχος Έλληνες, τρεις = Στρατιά

    ...............................................................

    Ω! ΤΕΚΝΑ ΦΙΛΤΑΤΑ
    ΤΕΚΝΑ ΘΕΙΩΝ
    ΤΕΚΝΑ ΑΘΑΝΑΤΩΝ
    ΤΕΚΝΑ ΗΡΩΩΝ ΤΕ ΘΝΗΤΩΝ
    ΜΑΧΕΣΘΕ ΥΠΕΡ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
    ΕΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΝ

    ΟΔΥΣΣΕΥΣ_Ο_ΟΥΤΙΣ


    http://olympia.gr/2014/05/22/%CF%88%CE%AE%CF%86%CE%BF%CF%82-%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%B9%CE%BC%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1%CF%82/

    O_O_O

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα