Τετάρτη, 2 Απριλίου 2014

Διαζύγιο από βίαιο σύζυγο; Δες πώς θα... αποδράσεις γρήγορα και αναίμακτα !


Πολύ συχνά, λαμβάνουμε email γυναικών που μας λένε ότι κακοποιούνται από τους συζύγους τους και ότι δεν μπορούν να φύγουν είτε για οικονομικούς λόγους είτε επειδή η κοινωνία που ζούν είναι κλειστή και φοβούνται ότι κανείς δεν θα τις υποστηρίξει, ή αντίθετα, φεύγουν από το σπίτι χωρίς εφόδια, μπαίνοντας έτσι σε έναν πόλεμο σχεδόν άοπλες και δυστυχώς, με πολλές πιθανότητες να γυρίσουν πάλι πίσω. Αν είσαι κι εσύ σ? αυτή τη θέση, στο παρακάτω κείμενο θα βρείς ένα χρήσιμο σχέδιο απόδρασης που θα σε βοηθήσει να φύγεις από τη κόλαση που ζείς, γρήγορα και προπάντων…αναίμακτα!

Βήμα 1: Δικηγόρος
Αρχικά, κάνε μια έρευνα προκειμένου να καταλήξεις στο δικηγόρο που θα αναλάβει την υπόθεσή σου. Ο δικηγόρος είναι το πιο σημαντικό κομμάτι σε ένα διαζύγιο, καθώς είναι ο άνθρωπος που θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα τα δικά σου και των παιδιών ενώ παράλληλα ο ρόλος του πρέπει να είναι πυροσβεστικός, για το καλό όχι μόνο για το δικό σου αλλά και της τσέπης σου. Εδώ, μπορείς να δείς πώς θα επιλέξεις δικηγόρο αλλά και ποια χαρακτηριστικά πρέπει να διακρίνουν ένα καλό επαγγελματία του χώρου. Πρίν τον επισκεφθείς, κάνε μια εβδομάδα προετοιμασία και γράψε σε ένα σημειωματάριο όλα όσα θα ήθελες να τον ρωτήσεις, ακόμη και αυτά που εσύ θεωρείς «χαζά» μπορεί από νομικής άποψης, να μην είναι καθόλου. Ύστερα, αφού πάρεις το σημειωματάριο μαζί σου, καταγράφεις όλες τους τις απαντήσεις και αν δεν καταλαβαίνεις κάτι, ρωτάς και ξαναρωτάς. Το νόημα είναι να φύγεις από το γραφείο του με σαφείς απαντήσεις και εικόνα για το πώς θα προχωρήσεις.
Επίσης έχετε υπόψιν σου, ότι υπάρχει η προσωρινή διατροφή που λαμβάνεις για τη φροντίδα του παιδιού πριν οριστικοποιηθεί το διαζύγιο και η τελική διατροφή και που θα σου είναι για σένα μια μικρή οικονομική ανάσα. Γι? αυτό φυσικά, θα σε ενημερώσει ο/η δικηγόρος σου, με τον οποίο καλό είναι να ορίσετε μαζί ποιες ημέρες και ώρες μπορεί να σε παίρνει ή να τον παίρνεις τηλέφωνο, ώστε να μην είναι παρών ο σύζυγος (π.χ. στο διάλειμμά σου εν ώρα δουλειάς ή αφού σχολάσει από τη δουλειά και μέχρι να φτάσεις στο σπίτι κλπ.), οπουδήποτε και οποτεδήποτε δεν υπάρχει ο σύζυγος ή κάποιος γνωστός του, στο γύρω χώρο. Τέλος, αν δεν έχεις χρήματα και δεν υπάρχει κανείς να σου δανείσει, δες εδώ πώς μπορείς να λάβεις δωρεάν νομική υποστήριξη και εδώ πώς μπορείς να λάβεις δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη ενώ μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιο κέντρο στήριξης που παρέχει δωρεάν και τα δύο (όπως είναι για παράδειγμα το “Καταφύγιο Γυναίκας”).
*Σημείωση: Αν ζείς σε κλειστή κοινωνία που έχει όλο κι όλο π.χ. 2 δικηγόρους κι αυτοί είναι γνωστοί ή συγγενείς του συζύγου, μη διστάσεις να απευθυνθείς σε δικηγόρο άλλης πόλης. Είναι προτιμότερο να κάνεις χιλιόμετρα από το να τα κάνουν οι άλλοι “πλακάκια”, γιατί πίστεψέ μας, δυστυχώς μπορεί να συμβεί και αυτό.

Βήμα 2: Έγγραφα, στοιχεία και άλλα αντικείμενα
Βάλε όλα τα σημαντικά έγγραφα σε μια τάξη και αν ανακαλύψεις ότι σου λείπουν κάποια, ξεκίνα όλα τις απαραίτητες διαδικασίες για να τα εκδώσεις ξανά ενώ σημαντικό είναι να έχεις πολλά αντίγραφα από κάθε πρωτότυπο, γιατί πιθανόν να σου ζητηθούν. Επίσης εκτός από χαρτιά, θα πρέπει σιγά σιγά να συγκεντρώνεις και διάφορα άλλα στοιχεία ή αντικείμενα που θα σου χρειαστούν. Τέλος μην ξεχνάς, ότι όλα αυτά, θα πρέπει να τα συγκεντρώνεις κρυφά και σιγά-σιγά ώστε να μην κινήσεις υποψίες, ενώ καλό είναι είτε να τα κλείσεις σε μια θυρίδα στη τράπεζα ή να τα δώσεις σε ένα πολύ έμπιστο άτομο, διότι αν ο σύζυγος τα βρεί μαζεμένα σε ένα σημείο, υπάρχει ο κίνδυνος να σε καταλάβει. Τα έγγραφα και τα στοιχεία που θα χρειαστείς είναι:

Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
Ληξιαρχική πράξη γέννησης δικής σου και των παιδιών
ΑΜΚΑ δικό σου, του συζύγου και των παιδιών
ΑΦΜ δικό σου, του συζύγου και των παιδιών (αν είναι ενήλικα)
Διαβατήριο δικό σου και των παιδιών
Βιβλιάριο υγείας δικό σου και των παιδιών. Αν τα παιδιά είναι προστατευόμενα μέλη στο βιβλιάριο υγείας του πατέρα τους, φωτοτυπία που το αποδεικνύει.
Αριθμός δελτίου ταυτότητας δική σου, του συζύγου και των παιδιών (αν έχουν εκδόσει)
Ε9 που δηλώνει τα περιουσιακά σας στοιχεία
Πρόσφατο εκκαθαριστικό της κοινής φορολογικής σας δήλωσης
Φωτοτυπίες από τα τραπεζικά βιβλιάρια καταθέσεων καθώς και τα πρωτότυπα βιβλιάρια καταθέσεων όπου εσύ είσαι η πρώτη δικαιούχος ή που οι καταθέσεις αυτές αφορούν μόνο δικά σου εισοδήματα.
Φωτοτυπίες από ενημερώσεις δανείων ή κινήσεις πιστωτικών καρτών.
Ασφαλιστήριο συμβόλαιο δικό σου και των παιδιών (αν έχεις).
Φωτοτυπίες από άλλα συμφωνητικά, τοπογραφικά οικοπέδων, συμβόλαια σπιτιού κλπ.
Πτυχία-τίτλοι σπουδών δικοί σου (πρωτότυπα).
Οικογενειακά κειμήλια, κοσμήματα κλπ. (για παν ενδεχόμενο).
Σπρέι πιπεριού (το οποίο δεν χρησιμοποιείς επ ουδενί, παρά μόνο στη περίπτωση που καταλάβει τα σχέδιά σου και σου επιτεθεί).
Όποιο άλλο έγγραφο ή αποδεικτικό, σου ζητήσει ο/η δικηγόρος σου.

Βήμα 3: Μόνο ένα άτομο εμπιστοσύνης
Το σχέδιό σου πρέπει να το ξέρει μόνο ένα άτομο κατά προτίμηση η μητέρα ή ο πατέρας σου ή όποιος τέλος πάντων εσύ κρίνεις ότι είναι άνθρωπος απολύτου εμπιστοσύνης. Κανείς άλλος. Όχι γιατί οι υπόλοιποι δικοί σου άνθρωποι θα το αποκαλύψουν αλλά όσοι περισσότεροι γνωρίζουν, τόσες περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν, να ξεφύγει κάτι έστω και σε έναν από αυτούς. Εννοείται ότι στα παιδιά σου δεν λες απολύτως τίποτα.

Βήμα 4: Μια τσάντα με είδη πρώτης ανάγκης
Εκτός από τα χαρτιά και τα στοιχεία, φτιάξε μια τσάντα με πολύ βασικά είδη πρώτης ανάγκης για σένα και για τα παιδιά και δώσε τη σε αυτό το άτομο εμπιστοσύνης που έχεις ορίσει.

Βήμα 5: Κατάλογοι βοήθειας
Καλό είναι να έχεις πάντα μαζί σου μια λίστα με τα κέντρα στήριξης και τους ξενώνες που μπορούν να σε βοηθήσουν σε περίπτωση ανάγκης. Δες τα όλα συγκεντρωμένα εδώ, τύπωσε τη και έχε τη πάντα επάνω σου.

Βήμα 6: Πήγαινε με τα νερά του και μην υποκύψεις
Υπάρχει κάτι που το λένε ένστικτο. Ακόμη δηλαδή κι αν κρύβεσαι καλά, μπορεί ο σύζυγος να «διαισθανθεί» μια κινητικότητα και να σου κάνει τα γλυκά μάτια για να σε κάνει να ανοιχτείς και να του πείς τί συμβαίνει. Μη «μασήσεις» και κάνε σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Αποκλείεται να γλύκανε ξαφνικά και εντελώς συμπτωματικά τη περίοδο που εσύ σχεδιάζεις να φύγεις. Σημαντικό είναι, όλο αυτό το διάστημα, να πηγαίνεις με τα νερά του. Όχι βέβαια να κάνεις ό,τι σου λέει με κίνδυνο τη ζωή ή την υγεία σου ούτε να είσαι το άλλο άκρο, δηλαδή υπερβολικά γλυκιά και σχεδόν ερωτευμένη, διότι θα “καρφωθείς”. Να είσαι απλά ήρεμη, ευγενική και πρόσχαρη.

Βήμα 7: Αποδείξεις
Μην ξεχνάς πώς σε περίπτωση που σε χτυπήσει, επιβάλλεται να πας στο νοσοκομείο να σε εξετάσει ιατροδικαστής και να ακολουθήσει και η ανάλογη καταγγελία στην αστυνομία, καθώς τα έγγραφα που θα λάβεις, θα χρησιμοποιηθούν εναντίον του στο διαζύγιο. Αν δεν το κάνεις δεν θα έχεις αποδεικτικά στοιχεία και αυτό δεν σημαίνει μόνο ότι δεν θα μπορείς να αποδείξεις ότι σε χτύπησε αλλά θα μπορεί κιόλας, να σου κάνει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση, αν το ισχυριστείς χωρίς αποδεικτικά στοιχεία. Τέλος, επειδή στις κλειστές κοινωνίες, υπάρχουν άνθρωποι σε ορισμένες θέσεις-κλειδιά που τυγχάνει να είναι συγγενείς του θύτη και αρνούνται να κάνουν τη δουλειά τους, με σκοπό να καλύψουν το συγγενή τους, σε περίπτωση που σου αρνηθούν οποιοδήποτε έγγραφο ή υπηρεσία που δικαιωματικά σου ανήκει, απείλησε Θεούς και δαίμονες, στην ανάγκη πάρε και τα κανάλια. Μιλάμε για τη σωματική ακεραιότητα όχι μόνο τη δική σου και των παιδιών σου, αλλά και της επόμενης γυναίκας και των επόμενων παιδιών, που θα πέσουν στα χέρια του. Σπάσε την αλυσίδα σήμερα!
Καλή απόδραση και καλή ζωή!


singleparent
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα