Πέμπτη, 17 Απριλίου 2014

Το μήνυμα της σταύρωσης

Αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης εμπειρίας, το πάθος, ο πόνος, ο ατομικός "Γολγοθάς" και η σταύρωση. Ο θάνατος στον Σταυρό συμβολίζει την μετάβαση από μια ζωή βασισμένη στην ταύτιση με το εγώ και τις ψευδαισθήσεις της μη συνειδητής ύπαρξης, σε μια ανώτερη κατάσταση ύπαρξης συνδεδεμένης με την αληθινή ουσία μας, με το Ένα με την Αγάπη.

Είναι ο Θάνατος που προηγείται της κάθε ανάστασης. Το κομμάτι μας που πρέπει να πεθάνει, το ταυτισμένο με το εγώ, το βυθισμένο στις ψευδαισθήσεις της ανεπάρκειας, της αδυναμίας, της υπό όρους αγάπης, της έλλειψης, της μοναξιάς, του φόβου, της χωριστικότητας. Όλα αυτά χρειάζεται να σταυρώσουμε και να απαρνηθούμε.

Oμάδα της Ανθρωπότητας Ελλάδας


«...Κάθε άνθρωπος άξιος να λέγεται γιος του ανθρώπου σηκώνει το σταυρό του κι ανεβαίνει το Γολγοθά του. Πολλοί, οι πιο πολλοί, φτάνουν στο πρώτο, στο δεύτερο σκαλοπάτι, λαχανιάζουν, σωριάζονται στη μέση της πορείας και δε φτάνουν στην κορφή του Γολγοθά -θέλω να πω στην κορφή του χρέους τους- να σταυρωθούν, ν' αναστηθούν, και να σώσουν την ψυχή τους. Λιποψυχούν, φοβούνται να σταυρωθούν, και δεν ξέρουν πως η σταύρωση είναι ο μόνος δρόμος της ανάστασης. 'Αλλον δεν έχει. ....» 
 

Νίκος Καζαντζάκης  (Αναφορά στον Γκρέκο)
Συνοδοιπόροι είμαστε με τον ίδιο προορισμό...


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα