Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Γιαγιά, βγήκαμε στις αγορές!


Λεφτά από τις αγορές παίρναμε για πολλά χρόνια. Για πάρα πολλά χρόνια σε πάρα πολλές δόσεις. Μετά, ξεκόψαμε για λίγο και για τη δόση μας επιφορτίστηκε μια ομάδα τρελογιατρών που μας κούραρε τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Κι αφού η τρόικα έκανε τη χώρα ένα απέραντο φρενοκομείο, η καλή μας η Νονά από το Βερολίνο έρχεται να μας πάρει από το χέρι και να μας βγάλει βόλτα στις αγορές για να ψωνίσουμε ξανά ναρκωτικά από το πρώτο ράφι. 
Σήμερα, είμαστε επιτέλους ελεύθεροι να δανειστούμε με το υψηλότερο επιτόκιο της Ευρώπης. Δανειζόμαστε με 5% αντί για το ισχύον 1,5% που θα μπορούσαν να μας εξασφαλίσουν οι καλοί μας φίλοι. Που δεν είναι βάρβαροι για τον πιστό υπηρέτη των βαρβάρων, Βαγγέλη Βενιζέλο.

Αυτή τη στιγμή στα χέρια ιδιωτών βρίσκονται 20 δισ. ευρώ, που χάρη σε μία από τις ρήτρες που πάντα είναι με πολύ μικρά γράμματα και οι βουλευτές ποτέ δεν έχουν τα γυαλιά τους για να τα διαβάσουν, αν έστω και ένα ευρώ δεν αποπληρωθεί, θα έχουμε ταυτόχρονη πτώχευση όλων των ομολόγων. Με μία από αυτές τις μαγικές ρήτρες, τα ομόλογα από ξένου δικαίου, γίνονται του επίσημου τομέα. Αλλά επιτέλους, βγήκαμε στη γύρα για μία κανονική δόση βρε αδερφέ.
Κανονικά, αν ζητούσαμε αξιολόγηση με το χρέος να βρίσκεται στο 170 του ΑΕΠ θα είχαμε ένα ωραιότατο επιτόκιο του 40%, τη στιγμή που μας πέταξαν έξω από τις αγορές με χρέος στο 120 του ΑΕΠ. Αλλά επειδή οι δανειστές είναι πολύ καλοί άνθρωποι, δεν θα αφήσουν να μείνουμε χωρίς τη δόση μας. Και τι δόση;
Τόσα χρόνια μας είχαν ρίξει στα δίχτυα της τρόικα που πουλάει φτηνά ναρκωτικά με εύκολη πρόσβαση. Και για να αντέξουμε όλη αυτή την κατάσταση φόρεσαν στο σύνολο του πληθυσμού έναν γιγάντιο ζουρλομανδύα, με ακροδεξιές πολιτικές και φασιστικές συμπεριφορές. Έτσι, για να εξασφαλίσουν τη συνέχεια της θεραπείας.
Σήμερα, οι αγορές μας περιμένουν ξανά για να μας δώσουν τα δικά τους, καθαρά ναρκωτικά. Την αξιοσέβαστη δική τους δόση.
Και για να είναι σίγουροι, τη δόση μεταφέρει στις αποσκευές της η ίδια η Μέρκελ. Η καλή μας θεία, η μονάκριβη νονά, που μπροστά της ο Αλ Καπόνε και οι συμμορίες της Νέας Υόρκης θα φάνταζαν παιδάκια που κλέβουν καραμέλες από το φούρνο της γειτονιάς.
Μπορεί βέβαια στις γειτονιές της χώρας τα παιδάκια να έχουν από καιρό σωπάσει και βυθιστεί στην κατάθλιψη των γονιών τους που αγωνιούν για την κάθε αυριανή μέρα. Μπορεί και οι φούρνοι μαζί με τα άλλα μαγαζάκια της γειτονιάς να έχουν βάλει λουκέτο από καιρό.
Άμα όμως πάρουμε τη δόση μας, όχι μόνο τους άδειους δρόμους και τα καταστήματα δεν θα βλέπουμε, αλλά παραφράζοντας το γνωστό ανέκδοτο, μέχρι τους πράσινους δράκους στην κουζίνα που βλέπει η γιαγιά που πέρασε το LSD του εγγονού της για τα χάπια για την πίεση θα δούμε.
Αλλά μη φοβάστε. Ο Αντώνης Σαμαράς ξέρει τι σκότωσε ο Άη Γιώργης.

bluebig

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα