Μάθετε να αναγνωρίζετε τον κάθε έναν πριν πετάξετε το γάντι
Κάποιοι τσακωμοί με τον σύντροφό μας είναι εντελώς ατελέσφοροι και κάποιοι άλλοι αξίζουν τον κόπο. Μάθετε να αναγνωρίζετε τον κάθε έναν πριν πετάξετε το γάντι και πώς να τον χειριστείτε.
Σίγουρα, το να τσακώνεστε συνεχώς με τον σύντροφό σας δεν αποτελεί δείγμα υγείας στην σχέση σας. Ωστόσο, ένας γάμος στον οποίον τα δύο μέλη καταπιέζονται και δεν εκφράζουν όλα όσα νιώθουν είναι εξίσου προβληματικός.
Σύμφωνα με την ψυχολόγο-οικογενειακή σύμβουλο και συγγραφέα του βιβλίου «A Happy You: Your Ultimate Prescription for Happiness», δρ. Elizabeth Lombardo, υπάρχουν συγκεκριμένα ζητήματα σε κάθε γάμο που καλό είναι να ξεκαθαρίζονται όσο είναι νωρίς –εν ανάγκη επιφέροντας και τσακωμό. Ποια είναι αυτά;
Το πρόβλημα: Ψύχωση με το κινητό ή το tablet
Μετά από μία μεγάλη μέρα στην δουλειά θέλουμε να απολαύσουμε μερικές ώρες χαλάρωσης με τον σύντροφό μας, για να κουβεντιάσουμε ή και όχι –απλά να βλέπουμε τηλεόραση χωρίς να μιλάμε. Όταν εκείνος αφιερώνει όλον αυτόν τον χρόνο μιλώντας στο κινητό ή στέλνοντας μηνύματα, κάτι δεν πάει καλά.
Ο τσακωμός: Αντί να φυσάτε και να ξεφυσάτε μπορείτε απλά να του πείτε: Όταν περνάς τόσες ώρες με το κινητό σου, με κάνει να νιώθω ότι αδιαφορείς για εμένα.
Το πρόβλημα: Νιώθω ότι όλο το βάρος πέφτει πάνω μου
Σα να μην φτάνει η εξάντληση που νιώθετε από την δουλειά, έχετε να κάνετε και τις δουλειές του σπιτιού, τις οποίες ο σύντροφός σας δείχνει να αποφεύγει. Η αλήθεια είναι ότι οι άνδρες λειτουργούν διαφορετικά ως προς το συμμάζεμα του σπιτιού. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δε μπορείτε να βρείτε μία μέση οδό.
Ο τσακωμός: Αντί να «φουντώνετε» χωρίς να λέτε τίποτα, δοκιμάστε να του εξηγήσετε ευγενικά ότι χρειάζεστε κι εσείς ξεκούραση και βοήθεια.
Το πρόβλημα: Πρέπει να δεις γιατρό
Παραπονιέται συνεχώς ότι τον πονάει το κεφάλι του, το χέρι του, η πλάτη του... και δεν κάνει τίποτα γι’αυτό, όσο κι αν προσπαθείτε να τον πείσετε.
Ο τσακωμός: Προσπαθήστε να καταλάβετε για ποιον βαθύτερο λόγο αρνείται να πάει στον γιατρό και στην συνέχεια πείστε τον ότι υπάρχει τρόπος να ξεπεραστεί το πρόβλημά του, αρκεί να ακούσει την άποψη του ειδικού. Εν ανάγκη, βάλτε τον να κάνει μία ασφάλεια ζωής/υγείας. Ξεκαθαρίστε του ότι ο λόγος που συγχύζεστε είναι γιατί ενδιαφέρεστε για την υγεία του και επειδή τον θέλετε δίπλα σας για πολλά ακόμα χρόνια.
Το πρόβλημα: Με μειώνει μπροστά στα παιδιά
Συμβαίνει συχνά σε μία απαίτηση των παιδιών ο ένας γονιός να λέει «ναι» και ο άλλος «όχι». Μερικές φορές δεν δίνουμε καν σημασία, όμως άλλες η συμπεριφορά αυτή μας κάνει να φαινόμαστε οι «κακοί» της παρέας ή και αναξιόπιστοι.
Ο τσακωμός: Ξεκαθαρίστε ότι πριν πάρετε μία απόφαση σχετικά με το παιδί πρέπει πρώτα να το συζητάτε για να καταλήγετε σε ένα κοινό συμπέρασμα. Κι αν τύχει κάποιος να αποφασίσει πρώτος και να το ανακοινώσει στο παιδί, ο άλλος οφείλει να ακολουθήσει - και να συζητήσουν αν η απόφαση ήταν σωστή ή λάθος μετά. Σε κάθε περίπτωση, μπροστά στο παιδί πρέπει να παραμένετε ενωμένοι.
Το πρόβλημα: Κάποιος από τους δύο ξοδεύει πολλά
Το σπάταλο άτομο μπορεί απλά να θέλει να απολαύσει τα αγαθά για τα οποία τόσο πολύ μόχθησε μέσα στον μήνα. Ο τσιγκούνης θέλει συνεχώς να νιώθει ασφάλεια, ότι έχει λεφτά στην άκρη για μία ώρα ανάγκης. Και οι δύο έχουν τα δίκια τους, όμως το πρόβλημα ξεκινά όταν κάποιος ξοδεύει παραπάνω από αυτά που μπαίνουν στον οικογενειακό λογαριασμό.
Ο τσακωμός: Δεν έχει νόημα να τσακώνεστε για λάθος αγορές του παρελθόντος που σας κόστισαν πολλά. Έχει, όμως νόημα να βάλετε το εξής κανόνα για το μέλλον: Αυτός που θέλει να ξοδεύει θα πρέπει να βεβαιώνεται ότι έχουν πρώτα καλυφθεί πλήρως οι ανάγκες της οικογένειας κάθε μήνα και να χρησιμοποιεί μόνο χρήματα που πιθανώς περίσσεψαν.
Το πρόβλημα: Συνέχεια έχει δουλειά
Ειδικά στις μέρες μας οι άνθρωποι δουλεύουν πολύ περισσότερες ώρες προκειμένου να μην χάσουν την θέση τους. Το αποτέλεσμα, όμως, είναι οι δύο σύντροφοι να μην βλέπονται ποτέ. Εσείς, λοιπόν, δεν εισπράττετε όσα θέλετε από αυτόν, όμως εκείνος πιστεύει ότι είναι ο τέλειος σύζυγος.
Ο τσακωμός: Δεν έχει νόημα να του πείτε «σταμάτα να δουλεύεις τόσες ώρες», αλλά
κάτι του στιλ: Μου λείπεις, μακάρι να μπορούσαμε να περνάμε περισσότερες ώρες μαζί, π.χ. θα μπορούσαμε να ξυπνάμε λίγο πιο νωρίς το πρωί, να πίνουμε καφέ και να μιλάμε.
Το πρόβλημα: Τρυφερότητα μόνο με απώτερο σκοπό
Μετάφραση: Με θες μόνο για το σώμα μου. Το πιθανότερο, βέβαια, είναι πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, απλά με τον καιρό τα ζευγάρια ξεχνούν να είναι τρυφερά μεταξύ τους. Οι γυναίκες, ιδιαίτερα, νιώθουν τότε παραμελημένες και το σεξ γίνεται πιο μηχανικά. Έτσι, σταδιακά, οι δύο σύντροφοι απομακρύνονται όλο και περισσότερο ο ένας από τον άλλον.
Ο τσακωμός: Συμφωνήστε ότι κάποια βράδια που εκείνος θέλει να κάνετε σεξ, δεν θα κάνετε αλλά θα τα αφιερώσετε στο να χαϊδεύεστε και να λέτε γλυκόλογα ο ένας στον άλλον. Επίσης, μπορείτε να του πείτε κάτι του στιλ: Όταν μου κρατάς το χέρι ή με αγκαλιάζεις, μου θυμίζεις ότι με αγαπάς.
tampouloukia
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.