Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Φλερτ


flert
Το φλερτ είναι μια έμφυτη ικανότητα, αυτονόητη για τη φύση μας, που δεν λειτουργεί μόνο στις ερωτικές σχέσεις, αλλά σε κάθε ανθρώπινη συναναστροφή κάνοντας την επικοινωνία πιο προσωπική, πιο ισχυρή και πιο απολαυστική. Η διαδικασία του φλερτ δεν είναι τόσο εύκολη για όλους. Μερικοί άνθρωποι είναι στο φλερτ καλύτεροι από τους άλλους και αυτό οφείλεται στον υψηλό βαθμό εμπιστοσύνης και εκτίμησης που τρέφουν για τον εαυτό τους. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε ποιοι είναι οι παράγοντες που ανοίγουν το δρόμο για να προσελκύσουμε και να κατακτήσουμε άλλα άτομα καθώς και ποιοι παράγοντες παρεμποδίζουν το φλερτ.
Μεταξύ των παραγόντων που διευκολύνουν το άτομο που θέλει να φλερτάρει είναι η υψηλή αυτοεκτίμηση και η εξωστρέφεια. Μια σταθερή αυτοεκτίμηση οδηγεί στο να μην υπάρχει ο φόβος της απόρριψης και δημιουργεί περισσότερη εμπιστοσύνη κατά τη στιγμή της προσέγγισης των ατόμων. Επίσης οι εξωστρεφείς είναι πιο παρορμητικοί και ως εκ τούτου είναι ευκολότερο να πάρουν την απόφαση να κάνουν το πρώτο βήμα που για ένα ντροπαλό άτομο φαντάζει Γολγοθάς. Ένας επίσης βοηθητικός παράγοντας στο φλερτ είναι να έχετε χιούμορ και να αυτοσαρκάζεστε. Με ένα χαμόγελο και ένα κάλο γέλιο μπορεί να ξεκινήσεις μια ωραία κουβέντα.
Είναι πολύ σημαντικό να μην δίνετε μεγάλη σημασία στο τι σκέφτεται ο άλλος για εσάς αλλά να ασχοληθείτε με το τι σκέφτεστε εσείς για τον εαυτό σας. Θα πρέπει να ξεφύγετε από την παγίδα του να παίζετε ρόλους για να αρέσετε στους άλλους και να βρείτε ανθρώπους που σας δέχονται για αυτό που είστε πραγματικά. Και η απόρριψη είναι μέσα στο παιχνίδι του φλερτ αυτό όμως δεν πρέπει να σας αποθαρρύνει να φλερτάρετε.
Ένας παράγοντας που μπορεί να εξηγήσει το φόβο για το φλερτ είναι να έχει συμβεί στο παρελθόν μια πολύ άσχημα απόρριψη ή ένας πολύ άσχημος χωρισμός. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα συμβαίνει σε όλη την πορεία της ζωής σας. Δώστε χρόνο στον εαυτό σας να επουλώσει τις πληγές του και μην μένετε εγκλωβισμένος σε μια αποτυχία ή σε μια άσχημη στιγμή που έγινε κάπου, κάπως, κάποτε. Το παρελθόν είναι παρελθόν και δεν αλλάζει ενώ το παρόν και το μέλλον μας περιμένουν να τα διαμορφώσουμε.
Είναι σημαντικό να σεβαστεί την ελευθερία του άλλου ατόμου να δεχθεί μια προσφορά ή να την απορρίψει χωρίς να νιώσετε πως αυτό του το δικαίωμα σας προσβάλλει . Το να σε απορρίψει κάποιος δεν είναι ούτε αποτυχία, ούτε προσβολή είναι απλά μια επιλογή του άλλου που δε σε βολεύει. Πολλοί λένε πως αν το άλλο άτομο ήξερε ποιος είμαι πραγματικά θα με είχε ερωτευτεί αλλά και έτσι να ήταν και πάλι θα είχατε τις ίδιες πιθανότητες αποδοχής και απόρριψης. Βλέπετε δεν ταιριάζουμε όλοι με όλους.
Στον έρωτα, όπως και στο κυνήγι, η πραγματική ευχαρίστηση είναι στο καρτέρι.
Honoré de Balzac
Βιβλιογραφία: Μαθήματα Φλερτ, Peta Heskell, Κοαν

 Το Κλειδί της Σκέψης 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα