Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Αλλο η αντιδραστικότητα και άλλο η αποτελεσματικότητα

Ποτέ κανένας δάσκαλος, ποτέ κανένας πολιτικός, ποτέ κανένας από όλους όσους παράγουν δημόσιο λόγο δεν αναφέρονται στην αποτελεσματικότητα.
Για να αντιληφτεί κάποιος την ουσία της αποτελεσματικότητας θα πρέπει απαραίτητα να κατανοεί και την αξία του μακρόχρονου σχεδιασμού της διορατικότητας και της μεθοδικότητας.
Βέβαια, σε μια Ελλάδα που πριν μερικά χρόνια το Εθνικό διακύβευμα  των εκλογών ήταν η καθημερινότητα του Πολίτη και όχι το μέλλον του έθνους, κοινός  δηλαδή ότι φάμε ότι πιούμε και ότι αρπάξει ο κόλος μας σήμερα,  είναι εντελώς φυσιολογικό η παραγόμενη πολιτική να κινείτε σπασμωδικά αντιδραστικά και επικοινωνιακά.

Το κλείσιμο της κομοτοκρατούμενης και αλαφροΐσκιωτης ΕΡΤ, η οποία ορθός δεν θα έπρεπε να λειτουργεί έτσι όπως λειτουργούσε, είναι μια κίνηση παλαιοκομματικής αντιδραστικής ιδεοληψίας της εποχής του πασοκισμού τον οποίον συναγωνίζονται ως προς την αντιγραφή του και ο Σαμαράς και ο Τσίπρας.
Άλλο ταχτοποιώ το μαγαζί και άλλο κλείνω το μαγαζί.
Πολύ λυπούμε, αλλά φαίνεται να μην έχει αντιληφτεί κανείς μέσα στην κυβέρνηση, αλλά και ούτε οι συγκυβερνόντες κατά εποχή Megaλοδιμοσιοκαφροι, χωρίς τους οποίους δεν θα μπορούσε να σταθεί κανένας πρωθυπουργός της καθημερινότητας, ότι η Ελλάδα δεν κινδυνεύει μόνο από ολική οικονομική καταστροφή την οποία ξεκάθαρα επιδιώκουν οι Γερμανοί, (όπως και εμείς θα θέλαμε βεβαίως να διαλυθεί η Γερμανία) αλλά και πολλοί άλλοι, αλλά χωρίς καμιά υπερβολή ο κίνδυνος πλήρους εξαφάνισης της Ελλάδος ως κράτος και κοινωνία είναι ορατός.  
Έχω ξαναγράψει ότι αυτοί που δεν πιστεύουν στις συνωμοσίες είναι ή αυτοί που δεν είναι άξιοι να κάνουν μακρινά σχέδια ή αυτοί που συμμετέχουν σε συνωμοσίες αλλά δεν θέλουν να τους καταλάβουν οι άλλοι ότι συμμετέχουν.
Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι ένα οργανωμένο σχέδιο αποψίλωσης προς όφελος συγκεκριμένων συμφερόντων.
Και το ΔΝΤ και η ΕΚΤ και η ΕΕ, αλλά και κάθε κράτος ξεχωριστά εξυπηρετούν κάποια συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα και αυτό εμείς ούτε να το αλλάξουμε μπορούμε ούτε και να το σταματήσουμε. Οφείλουμε όμως να μην το αγνοούμαι και το σημαντικότερο είμαστε υποχρεωμένοι να πράξουμε και εμείς κάτι ανάλογο για το δικό μας όφελος  χωρίς ηθικοπαραπλανητικά διλλήματα.
Το κλείσιμο της ΕΡΤ υπηρετεί επικοινωνιακές σκοπιμότητες που υπηρετούν την επικοινωνιακή καθημερινότητα και όχι  την ουσία της αποτελεσματικότητας που το μέλλον του έθνους και  η χρονική συγκυρία επιτάσσουν.
Η κυβέρνηση, αλλά και όλοι όσοι παράγουν δημόσιο λόγο θα πρέπει να εμβαθύνουν τα πράγματα, διαφορετικά μας βλέπω ως έθνος σε πλήρη αποσύνθεση.
Ο κτηνοτρόφος από την Κρήτη
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα