Κυριακή 7 Απριλίου 2013

ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ

                                     

Η πειθαρχία πρέπει να είναι στην συμπεριφορά.Η εφαρμογή του καλού προυποθέτει τον έλεγχο του εαυτού.Οι Πλατωνικοί και οι Νεοπλατωνικοί εφήρμαζαν αυτόν τον έλεγχο.Η χριστιανοσύνη θεώρησε να βρεί έναν τρόπο πειθαρχείας και θεοσέβειας με την νηστεία. Επίσης και ένα εξεληγμένο ιδανικό αγίων όπου ο πιστός ακολουθεί τα βήματά τους.


Οι Ινδοί ελέγχουν τον νού ,αρχίζοντας από τον έλεγχο της αναπνοής [Γιόγκα=πνοή]Δια της πνοής σχηματίζεται οιανδήποτε σκέψη.Ο Πλάτωνας τονίζει τον στοχασμό του Σωκράτη.Η θηλειά του Βούδα συμβολίζει τον αέρα.Ο αέρας εισερχόμενος ενισχύει το νευρικό σύστημα και ηρεμεί το μυικό σύστημα. Με την εκπνοή δυναμώνει το μυικό σύστημα και ηρεμεί το νευρικό σύστημα.

Με το Συμπόσιο του Σωκράτη μας παίρνει από τα κατακάθια της ύλης και μας ανεβάζει δια της Διοτίμας στα Ελευσίνια Μυστήρια και από εκεί στον Δημιουργό Θεό.Οι Ελεάτες και οι Νεοπλατωνικοί εφήρμοσαν την ίδια μέθοδο.Πρώτα ελέγχουμε τον κατώτερο νού ,τον χαληναγωγούμε με αντικειμενικό σκοπόν'αντιληφθούμε την αλήθεια.Ο Σωκράτης ασχολήθηκε με τον τρόπο που ο άνθρωπος θα βρεί τον εαυτόν του.

Ο μεγαλύτερος φίλος και εχθρός του ανθρώπου είναι ο νούς του. Στους προχριστιανικούς χρόνους το μεγαλύτερο ιδανικο κάποιου ήταν να θυσιάζεται για τον άνθρωπο,'οπως κάποια χρόνια αργότερα έκανε ο ΙΗΣΟΥΣ.  
ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 1988 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα