Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Φυσική Ηγεσία - Εποχή Παρακμής - Αντιφυσική Πραγματικότητα.


Θα ήθελα να είχα την δυνατότητα, ενα μαγικό ραβδάκι, να μεταμορφώσω σε πρωθυπουργούς, η προέδρους κρατών με μεγάλη απλότητα και ευκολία, την πλειοψηφία οσων κρίνουν τους πολιτικούς. Είμαι σίγουρος, οτι το 99,9% αυτών, θα έκανε τα ίδια και χειρότερα από ότι οι πολιτικοί. Για να πάψουν να υπάρχουν εξουσίες, θα πρέπει να σταματήσουν να υπάρχουν εξουσιαζόμενοι. Και για να συμβεί αυτό, απαιτείται υψηλή παιδεία και επίγνωση. Η μάζα, είναι γυναίκα , οπως λέει ο Λεμπόν. Όσα περισσότερα της δίνεις, άλλα τόσα θέλει. Δεν ικανοποιείται ποτέ και με τίποτα. Πούλα της παραμύθι και θα σε λατρέψει. Πες της την αλήθεια και θα σε μισήσει. Ευλογημένο το μίσος της μάζας, στην αλήθεια. 

'Ολοι εσείς, που παραμυθιάζετε τις μάζες, με παραμύθια, είτε "Εθνικά", είτε "Ταξικά" και "Κοινωνικά", είστε περισσότερο χυδαίοι και απο τον πιο ανόητο πολίτη. Γιατί ενώ γνωρίζετε, κάνετε το άδικο και το δικαιολογείται ως αναγκαιότητα. Είναι απλά χυδαιότητα, το να παραμυθιάζεις τον άλλον. Και μεγαλύτερη χυδαιότητα, να παραμυθιάζεσαι, πως είσαι καλύτερος απο αυτόν που παραμυθιάζεις.

  Όταν επέλθει ειρήνη σε ολάκερη την οικουμένη, ενας ακόμα μεγαλύτερος, μα ουσιαστικότερος πόλεμος θα ξεσπάσει. Ο πόλεμος του καθρέφτη. Ταυτόχρνα ομως, για να επέλθει ειρήνη σε ολη την οικουμένη πρέπει πρώτα να ξεσπάσει ο πόλεμος του καθρέφτη. Για χιλιετίες, οι άνθρωποι, ξεσπάνε στον γείτονα, τον διπλανό, τον "αλλοδαπό", τον "αλλόθρησκο", η αρέσκονται να κατασκευάζουν πάσης φύσεως "εχθρούς", μόνο και μόνο για να ξεσπάσουν αλλού, ολα τα προβλήματα και τις αδυναμίες που υπάρχουν εντός τους, η ολα τα προβλήματα που δημιούργησαν οι ιδιες τους οι επιλογές.

Απο τότε ακόμα, οταν ο Μάρκος Αυρήλιος προσπάθησε μάταια να καταργήσει τις μονομαχίες και την δημόσια σφαγή ως "θέαμα" και "ψυχαγωγία" του αιμοσταγή όχλου, η ανταπόκριση των αμορφώτων και των ανοήτων ηταν ιδια, οπως και σήμερα. "Η φιλοσοφία και ο στοχασμός, είναι βαρετά σπόρ". Στην πλειοψηφία τους οι άνθρωποι, προτιμούν να πεθάνουν, η να σκοτώσουν, παρά να σκεφτούν, κι αυτό δυστυχώς, είναι ακόμα και στις μέρες μας, η μεγαλύτερη αλήθεια απο όλες.

O ηγέτης ορίζεται απο την ιδια την φύση, ως αναγκαιότητα και ως ο εκλεκτότερος σπόρος της ανθρώπινης ράτσας. Οι εξουσίες, ορίζονται παραφύση και ορίζουν τα παραφύση συμφέροντα διεφθαρμένων κομπλεξικών ανθρώπων. Οι εξουσίες ,οι "Θεσμοί" και σε μεγάλο βαθμό και οι "Παραδόσεις" , κρατάνε στάσιμη την σκέψη και την πρόοδο των ανθρώπων. Δίχως εξουσίες, δεν θα υπήρχαν εξουσιαστές. Δίχως εξουσίες, μόνο οι αληθινοί ηγέτες θα αναδεικνύονταν, οι οποίοι ουδέποτε, δεν θα πίστευαν πως είναι ανώτεροι των υπολοίπων.

Ανθρώπους που δεν εχουν στερηθεί τα στοιχειώδη στην ζωή τους, η που δεν εχουν βιώσει βαθιά και ουσιαστική απώλεια (πόσο μάλλον και τα 2 ταυτόχρονα), δεν μπορώ να τους πάρω στα σοβαρά, είτε ιδεολογικά, είτε περι των "απόψεων" τους, ιδιαίτερα , οταν εχουν και "σιγουριά" που τσακίζει κόκκαλα, για τις μπούρδες που ξεστομίζουν. Ο Άνθρωπος, τα Θέλω του και η κράση του κρίνονται μόνο στην φωτιά. Όλα τα άλλα , είναι θεωρίες, ηλιθίων. Αν διψάς για γνώση και για ζωή, να σαι ετοιμος να καείς. Αλλιώς δεν θα την γνωρίσεις.Στον αντίποδα, οσοι δεν είστε ζηλωτές της γνώσης και της αυτοεξέλιξης, αλλά ερευνάτε η διαβάζετε και κανά βιβλίο, αλλά δεν κάνετε καμιά θυσία για τις ιδέες σας η για την γνώση, μόνο σαν ανθρώπους που κοιτάτε σε dvd τις ζωές άλλων, μπορώ να σας χαρακτηρίσω. Καθίστε εκει στις ζωούλες σας, δουλέψτε σαν τα σκυλιά και μην μπλέκεστε στα πόδια οσων "ματώνουν" για τα Θέλω τους. Κάντε στην άκρη, επιτέλους, σκυλιά της μικρότητας, της μικροπρέπειας και της ανοησίας.
 
Θέλω να ευχαριστήσω ολες τις ασχήμιες, ολες τις δυσκολίες, ολα τα μαρτύρια, τόσο του παρελθόντος, οσο και του μέλλοντος. Σε σας, τα οφείλω ολα, δάσκαλοι.
Υπάρχει πρώτα η πανανθρώπινη ταυτότητα και μετά έρχεται η Εθνική, η η φυλετική ταυτότητα. Αυτήν την πανανθρώπινη ταυτότητα, οι Έλληνες δεν μπορούν ακόμα να την αντιληφθούν. Δεν θέλω να πω, οτι ποτέ δεν θα θελήσουν να την δουν, αλλά δεν θέλουν να την δούν ακόμη.Τι είσαι ; Είσαι άνθρωπος ; Γιατί αν είσαι ρατσιστής , εχεις χάσει την πρώτη ταυτότητα απο ολες. Την ανθρώπινη . Ελένη Γλυκατζή - Αρβελέρ
 Το να έχεις τη φήμη του κακού, κάνοντας καλό, είναι μεγαλοπρέπεια.

Όποιος είδε τα τωρινά, τα είδε όλα, κι αυτά που έγιναν από ανέκαθεν κι όσα θα γίνουν στο άπειρο μέλλον. Γιατί όλα είναι ίδια κι όμοια.

Κάθε απώλεια δεν είναι παρά μια αλλαγή, και η αλλαγή είναι η απόλαυση της φύσης.

Περιορίσου στο παρόν.

Όλα είναι εφήμερα, και η φήμη και ο φημισμένος.

Η αξία ενός ανθρώπου δεν ξεπερνά την αξία των φιλοδοξιών του.

Μάρκος Αυρήλιος - Αποφθέγματα

"Ο Ηγέτης , ενσαρκώνει με το ήθος και τις πράξεις του, ολα εκείνα τα ιδανικά που βρίσκονται στον κόσμο των ιδεών, η αλλιώς τον πνευματικό κόσμο. Ένας πραγματικός ηγέτης, οφείλει να είναι υπόδειγμα, να εμπνέει άλλα και να εμπνέεται από όλα τα υγιή πρότυπα της φύσης και του σύμπαντος. Εαν ένας ηγέτης , δεν ενσαρκώνει τα υψηλότερα των ιδανικών και δεν τα εμπνέει και στους υπολοίπους, τότε απλούστατα, δεν είναι ηγέτης. Στην παρηκμασμένη εποχή μας, έχουμε την ξεδιάντροπη τάση να θεωρούμε, πως όλοι οι μεγάλοι ηγέτες της ιστορίας, ήταν καιροσκόποι και εκμεταλλευτές των μαζών, επειδή έτσι μας έχει κάνει η σύγχρονη πραγματικότητα να πιστέψουμε. Δεν μπορούμε καν να διανοηθούμε, πως υπήρχαν άνθρωποι στο παρελθόν που εμπνέανε τόσο υψηλά ιδανικά, που οι γύρω τους πεθαίνανε για εκείνους δίχως δεύτερη σκέψη. Θεωρούμε πως όλοι τους ήταν κορόιδα, που κάποιοι επιτήδειοι τους εκμεταλλεύτηκαν για να καλοπεράσουν εις βάρος τους, μόνο και μόνο επειδή αυτό, κυριαρχεί τώρα. Κι όταν λέω τώρα, εννοώ τουλάχιστον τα τελευταία 150 χρόνια.

Ζούμε στην εποχή της απόλυτης ισοπέδωσης. Όλα αμφισβητούνται , μα τίποτα δεν προχωράει. Προχωράνε μόνο, όσα θέλουν οι εταιρείες , προχωράνε μόνο, οσα προστάζει ο νόμος του χρήματος και των τραπεζών. Ως πρόοδος πλέον, νοείται μονάχα το να επεκταθούν οι business , να αγοραστούν κι αλλες κατοικίες, να γεμίσουμε το σπίτι μας άχρηστα gudjets της μιας η της άλλης εταιρείας. Εκει που κάποτε δέσποζε η ατόφια βούληση , τώρα δεσπόζει ο νόμος των αγορών και των "πτυχίων". Πρέπει να είσαι "πιστοποιημένος" για να έχεις αξία, με όση νοημοσύνη κι αν είσαι προικισμένος, όση αντίληψη κι αν διαθέτεις."
Απόσπασμα απο παλαιότερο άρθρο μου με τίτλο : Φυσική Ηγεσία - Εποχή Παρακμής - Αντιφυσική Πραγματικότητα. 
"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί" - Πλάτων
K.C
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα