Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

ΠΟΘΕΝ ΑΙΣΧΟΣ

cea7ce91ce9ccea0ce91cea1ce99 αντίγραφο

Ο πρώην υπουργός επί πρωθυπουργίας Καραμανλή, Μιχάλης Λιάπης συνελήφθη να οδηγεί ανασφάλιστο αυτοκίνητο και μάλιστα με πλαστές πινακίδες. Ο ίδιος μεταξύ άλλων δήλωσε ότι κατέθεσε τις πινακίδες για οικονομικούς λόγους, αφού κι εκείνον τον…άγγιξε η κρίση. 
Ο Λιάπης δεν είναι παρά ένα δείγμα το πως αντιλαμβάνεται η άρχουσα τάξη της χώρας την άσκηση εξουσίας ή την κατάληψη θέσης αξιώματος. Φυσικά διαθέτει πλήθος ακινήτων, ένα ετήσιο εισόδημα που αρκεί για να επιβιώσουν 10 οικογένειες, συν 3 Ι.Χ.
Ο Λιάπης με ύφος δήθεν αριστοκράτη που αποφεύγει να βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης δεν είναι παρά μια εικόνα της υποτιθέμενης ελίτ που σαπίζει. Ένας κηφήνας που απολαμβάνει κληρονομικές διευκολύνσεις. Είναι ένας από αυτούς.

Από ποιους δηλαδή; Από αυτούς που δηλώνουν με στόμφο ότι δεν μπήκαν στην πολιτική για να πλουτίσουν, αλλά η φορολογική τους δήλωσή, αποκαλύπτει πλήθος καταθέσεων, ακινήτων και λοιπών περιουσιακών στοιχείων. Οι πρόσφατες ανακοινώσεις για τα πόθεν έσχες των πολιτικών αρχηγών, προκαλούν ακόμη περισσότερο σε μια εποχή που άλλοι καταθέτουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους, άλλοι φοβούνται να μην χάσουν το σπίτι τους ή δεν έχουν ηλεκτρισμό και άλλοι κυκλοφορούν με άδειες τσέπες.
Πραγματικά πόσο έχει δουλέψει κανείς για να αποκτήσει 15, 20 ή 25 ακίνητα, ή πόσο “τυχερός” είναι τελικά για να παντρεύεται άλλον\άλλη “τυχερό\ή” με αντίστοιχα πολλά ακίνητα στην κατοχή του; Και τελικά τι χρειάζεται τόσο μεγάλη συσσώρευση πλούτου από την στιγμή που και με τα μισά των μισών ζει κανείς παραπάνω από αξιοπρεπώς;
Ο Λιάπης διετέλεσε υπουργός Πολιτισμού και Μεταφορών, μαζεύοντας χιλιάδες ψήφους σε κάθε εκλογές. Τι είναι πέρα από ένας γλοιώδης φλώρος; Και όταν καμάρωνε για την ισχύ που του έδιναν χιλιάδες ψήφοι από ανεγκέφαλους συμπολίτες μας, ήταν λιγότερο απατεώνας και λιμοκοντόρος; Ή μήπως αυτοί που τον ψήφισαν εκτίμησαν τις ικανότητές του (σε τι ακριβώς;);
Ακριβώς ότι ισχύει για τον Λιάπη ισχύει και για άλλους δεκάδες εκατοντάδες μαφιόζους, που προς το παρόν απολαμβάνουν μια κάποια δημοσιότητα και φυσικά προστασία από το κύκλωμα που τους εκκολάπτει για να καταλάβουν θέσεις εξουσίας. Όταν παύουν να είναι χρήσιμοι, μπορεί και να τραβήξουν μικρές ταλαιπωρίες ή μεγαλύτερες (π.χ Τσοχατζόπουλος) καθώς έχασαν την αίγλη και την επιρροή τους, αλλά και την δυνατότητα να φτιάχνουν κομματικούς στρατούς.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα