Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013

Manarola: Η μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη φάτνη του κόσμου!Πέντε μικρά, πολύχρωμα χωριά βρίσκονται σκαρφαλωμένα στα απότομα βράχια της νότιας άκρης των ακτών της Ιταλικής Ριβιέρας. Η γραφικότητά τους και η παράξενη ομορφιά τους τα έχει κατατάξει (μαζί με τις γύρω πλαγιές και τη θαλάσσια ακτογραμμή) στα Μνημεία της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκο με το όνομα Ζώνη των Πέντε Γαιών – Cinque Terre. Όμως ένα από αυτά, η Manarola, κάθε Χριστούγεννα ξεχωρίζει με τον δικό της λαμπερό τρόπο, αφού οι κάτοικοί της στήνουν τη μεγαλύτερη και εντυπωσιακότερη φωτισμένη αναπαράσταση χριστουγεννιάτικης φάτνης στον κόσμο.

Ένα χωριό σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο

Οι φιγούρες της τεράστιας σκηνής της Θείας Γέννησης είναι διάσπαρτες στις πλαγιές του επονομαζόμενουΛόφου των Τριών Σταυρών (ενός λόφου με αμπελώνες δίπλα στην Manarola) και αποτελούν τον καρπό της προσπάθειας και των κόπων ενός μερακλή κατοίκου του χωριού. Ο επίμονος Ιταλός Mario Andreoliκατόρθωσε μέσα σε 30 χρόνια να στήσει στον λόφο 300 φιγούρες σε φυσικό μέγεθος (ανάμεσά τους βοσκοί, άγγελοι, πρόβατα, κάστρα, δελφίνια), φτιαγμένες από ανακυκλώσιμα υλικά. Για τον ίδιο σκοπό χρησιμοποίησε πάνω από 11 χιλιόμετρα καλωδίων και 15.000 λαμπιόνια, τα οποία τροφοδοτούνται από ένα φωτοβολταϊκό εργοστάσιο που χτίστηκε ειδικά γι΄ αυτόν τον σκοπό.
Η κατασκευή έχει καταχωρισθεί στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες και είναι προορισμένη να δίνει χαρά κυρίως σε άτομα με αναπηρία, που καταφθάνουν εκεί για να την καμαρώσουν. Έτσι από το 2007, μόλις φτάσει η 8η Δεκεμβρίου, η περιοχή λάμπει τα βράδια σαν να είναι ολόκληρη ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο – και διατηρείται έτσι μέχρι τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους. Golden Magazine
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα