Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Τέσσερις σκέψεις που αφυπνίζουν το μυαλό μας…


4kleidia
Για μένα υπάρχουν κάποιες βασικές σκέψεις που λειτουργούν σαν αφετηρία στην αφύπνιση του μυαλού μας. Είναι σαν πυλώνες που πάνω τους μπορούμε να στηρίξουμε την αλλαγή στον τρόπο σκέψης μας αλλά και στην γενικότερη φιλοσοφία της ζωής μας.
  1. Η ανθρώπινη ζωή είναι πολύτιμη. Το να κατανοήσουμε πως η ύπαρξή μας είναι πολύτιμη θα μας αφυπνίσει και θα μας ενεργοποιήσει. Να είστε ευγνώμονες που κατέχετε το δώρο της ζωής. Αν το βρίσκετε δύσκολο να είστε ευγνώμονες για οτιδήποτε, καθίστε, κλείστε τα μάτια σας, πάρτε μια βαθιά αργή ανάσα και νιώστε ευγνώμονες για το οξυγόνο. Κάθε ανάσα που παίρνουμε μπορεί να είναι συγχρονισμένη με την τελευταία ανάσα κάποιου άλλου. Ζήστε τη ζωή σας σε όλη της την έκταση.
  2. Όλα είναι παροδικά. Η παροδικότητα όλων, το αναπόφευκτο της μετατροπής και του θανάτου αλλάζει τον τρόπο που αλληλεπιδρούμε με όλα. Είναι σημαντικό να το κατανοήσουμε πλήρως. Οι στιγμές γίνονται ημέρες, οι ημέρες γίνονται μήνες, οι μήνες γίνονται χρόνια και τα χρόνια περνούν και όλος αυτός ο χρόνος που περνά είναι η ζωή μας. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που θέλουμε να πειραματιστούμε καθ” όλη τη ζωή μας, αλλά τόσα λίγα αυτά που τελικά κάνουμε. Έχοντας ως δεδομένο ότι η ζωή μας είναι τόσο πολύτιμη, δεν πρέπει να χάνουμε το χρόνο μας με φόβους και αναβολές. Τα άσχημα νέα: τίποτα δεν είναι μόνιμο. Τα καλά νέα: τίποτα δεν είναι μόνιμο. Ξοδέψτε τον χρόνο σας σε αυτά που έχουν αξία.
  3. Κάρμα – Μοίρα ή απλά ο νόμος της αιτιώδους συνάφειας. Τα πάντα προέρχονται από μια αιτία και γίνονται για μια αιτία. Κατανοήστε πως μια αρνητική σκέψη οδηγεί σε μια αρνητική αιτία που παράγει πάντα ένα αρνητικό αποτέλεσμα. Πάρτε την απόφαση να δράσετε θετικά. Παράγοντες όπως η άγνοια, ο εγωισμός, η υπερβολική υπερηφάνεια, η οργή, ο φθόνος και το μίσος είναι αρνητικοί σπόροι που φυτεύονται και ανθίζουν στο μέλλον μας. Φυτέψτε για το κοντινό και μακρινό μέλλον σας θετικά πράγματα όπως η συμπόνια, η αγάπη και η καλοσύνη. Δοκιμάστε, για μια δεδομένη χρονική στιγμή να σκέφτεστε μόνο θετικά και γρήγορα θα συνειδητοποιήσετε πόσο βαθιά ριζωμένες μέσα μας είναι οι αρνητικές σκέψεις. Είναι μια τεράστια απόφαση το να σκέφτεστε θετικά και όχι απαραίτητα εύκολη αλλά σε λίγο καιρό η αρνητικότητα δεν θα υπάρχει στη ζωή σας και στο μέλλον σας.
  4. Η Ευτυχία και η Δυστυχία κάνουν παρέα. Κάθε άνθρωπος σε αυτόν τον πλανήτη φιλοδοξεί να είναι ευτυχισμένος. Ο καθένας θέλει να είναι όσο το δυνατόν πιο ευτυχής. Αλλά η ευτυχία και η δυστυχία είναι στιγμές της ζωής μας. Αν επικεντρωθείτε σε αυτά που δεν έχετε, ποτέ δεν θα είστε αρκετά ευτυχής. Μερικές φορές η ευτυχία στην ζωή σας έγκειται στο να βρείτε τη σωστή ισορροπία στη δυστυχία. Ζήστε και μην φοβάστε τις κακές στιγμές. Οι κακές στιγμές θα σας βοηθήσουν να μάθετε πράγματα αλλά και θα σας κάνουν να νιώσετε πιο βαθιά την ευτυχία που θα ακολουθήσει.

Το πρόβλημα με τους περισσότερους ανθρώπους
είναι ότι σκέφτονται περισσότερο
με τις ελπίδες, τους φόβους και τις επιθυμίες τους
παρά με το μυαλό τους.
Will Durant

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

1 σχόλιο:

  1. Με πετυχαίνεις σε μια στιγμή που ειλικρινά πιστεύω αυτά που λες ... γραφεις αυτα που σκέφτομαι μπράβο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα