Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Al Pacino: 10+1 κουβέντες από έναν μυθικό ηθοποιό

 του Μιχάλη Ναβροζίδη 


Δεν μπορώ να κρύψω την αδυναμία μου για αυτόν τον ηθοποιό. Δεν μπόρεσα καν να προσπαθήσω. Θέλω να τονιστεί πόσο αγαπάω αυτό το αφιέρωμα και δηλώνω πως γράφτηκε πριν από το αφιέρωμα με τις 21 φράσεις. Αναφέρω μία παράγραφο του μεγαλύτερου κριτικού κινηματογράφου Roger Ebert στην κριτική του για την ταινία ''Ο Σημαδεμένος-(Scarface-1983)'': '' Και τότε όλα οδηγούν (ό,τι γύρω από την ταινία) στον Pacino. Πόσο ολοκληρωμένος ηθοποιός είναι αυτός ο άντρας. Μπορεί να παίξει τον μεγάλο και τον μικρό, τον φωνακλά και τον μαλακό, τον ακούραστο και τον κουρασμένο.'' Πόσο απλά το περιγράφει ο σπουδαίος Roger Ebert. Από τον στρατηγικό, ήρεμο και έξυπνο Michael Corleone, μέχρι τον ευέξαπτο, απερίσκεπτο και νευρικό Tony Mantana, τον αφελή αγχώδη και ήρωα Sonny Wortzik και τον τυφλό απεγνωσμένο συνταξιούχο του στρατού Frank Slade.


10. Έρχεται ένα σημείο στη ζωή του ανθρώπου που σταματά να ξύνεται και να υποχωρεί, δεν έρχεται; - Harry Levine (Chinese Coffee)

9. Ξέρεις τί λένε, εάν αγαπάς τον ''κήπο'' κάποιου, πρέπει να αγαπάς και τον ιδιοκτήτη του.- Frank Serpico (Serpico)



8. Συνηθισμένοι άνθρωποι κάτω από τεράστια πίεση. Τί στο διάολο περίμενες; Αγνότητα και συνέπεια; - Lowell Bergman (The Insider)

7. Εάν κάτι σ'αυτή την ζωή είναι δεδομένο, εάν η ιστορία μας δίδαξε κάτι είναι ότι μπορείς να σκοτώσεις οποιονδήποτε. Σε αυτή την περίπτωση όλα είναι πιθανά.- Don Michael Corleone (The Godfather II)


6. Attica! Attica!- Sonny Wortzik (Dog Day Afternoon)


5.Είναι όπως το είπες. Ό,τι είμαι, είναι αυτό που κυνηγάω.- Vincent Hanna (Heat)

4. Ποτέ μη μισείς του εχθρούς σου, επηρεάζει την κρίση σου.- Don Michael Corleone (The Godfather: Part III)


3.Οι ώμοι μιας γυναίκας είναι οι μπροστινές γραμμές του μυστηρίου της, και ο λαιμός της, εάν είναι ζωντανή, κρύβει όλα τα μυστικά της κοντινής πόλης.
Μια έρημη πόλη στη μάχη ανάμεσα στο μυαλό και το σώμα - John Milton (Devil's Advocate)


2. Γυναίκες. Τι να πεις. Ποιος τις έφτιαξε; Ο Θεός πρέπει να ήταν και γαμώ τις ιδιοφυΐες. Τα μαλλιά ... λένε τα μαλλιά είναι το παν. Έχεις χώσει ποτέ τη μύτη σου σε ένα βουνό από μπούκλες ... και να θέλεις να κοιμηθείς εκεί για πάντα; Ή τα χείλη ... όταν αγγίζονται, είναι σαν ... την πρώτη γουλιά κρασιού, έχοντας διασχίσει μία έρημο...- Lt. Col. Frank Slade (Scent of a Woman)


1. Τί κοιτάτε;! Είστε όλοι ένα μάτσο γαμημένοι μαλάκες. Ξέρετε γιατί; Δεν έχετε τα αρχίδια να είστε αυτό που ποθείτε. Θέλετε τύπους σαν και εμένα, ώστε να με δείχνετε με τα γαμημένα δάχτυλα σας και να λέτε: ''Αυτός είναι κακός άνθρωπος''.Και λοιπόν τί σας κάνει αυτό; Καλούς; Δεν είστε καλοί. Ξέρετε απλά πώς να κρύβεστε, πώς να ψεύδεστε. Εγώ; Εγώ δεν έχω αυτό το πρόβλημα. Εγώ λέω πάντα την αλήθεια...ακόμα και όταν λέω ψέματα. Λοιπόν πείτε καληνύχτα στον κακό τύπο!... Tony Montana (Scarface)


Επειδή δεν ήθελα να βάλω πολλές φράσεις από τον ίδιο χαρακτήρα και την ίδια ταινία, ομολογώ πως δεν μπόρεσα να αντισταθώ στην τελευταία.
+1. Έναν πράγμα που έμαθα από τον πατέρα, είναι να σκέφτομαι όπως και οι γύρω μου. Πάνω σε αυτή τη βάση όλα είναι πιθανά.-Michael Corleone(The Godfather II)


Ο Μιχάλης Ναβροζίδης, είναι φοιτητής στο Τ.Ε.Φ.Α.Α Θεσσαλονίκης και παρακολουθεί μαθήματα στην Σχολή Κινηματογράφου.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα