Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Πρωτότυπα tips για να κρατηθείτε ζεστοί το χειμώνα



Ξεχάστε τα γούνινα καπέλα και μην ανάβετε καλοριφέρ για να ζεσταθείτε στο σπίτι. Οι ειδικοί δίνουν εναλλακτικές «στρατηγικές επιβίωσης» για να κρατηθούμε ζεστοί όταν έξω κάνει παγωνιά.

1. Μην ανάβετε καλοριφέρ Όταν αφήνουμε τη ζεστασιά του σπιτιού και βγαίνουμε στον κρύο αέρα διαταράσσεται η ομαλή λειτουργία των μικροσκοπικών αιμοφόρων αγγείων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να εκδηλωθεί το σύνδρομο Ρεϊνό, όπου τα αγγεία κάνουν σπασμούς λόγω του κρύου. Το αποτέλεσμα είναι να μη φτάνει το αίμα στα χέρια και τα πόδια. Εκτός από τη χαμηλή θερμοκρασία των άκρων, ένα άλλο σύμπτωμα του συνδρόμου είναι ο έντονος πόνος. Οι ειδικοί συνιστούν να διατηρούμε τη θερμοκρασία εντός του σπιτιού στους 18-20 βαθμούς. 


2. Πιείτε καφέ χωρίς καφεΐνη Η καφεΐνη προκαλεί απώλεια θερμότητας στο σώμα, καθώς μπλοκάρει τους υποδοχείς στα αιμοφόρα αγγεία και τα εμποδίζει να συστέλλονται λόγω του κρύου. Όταν τα αγγεία παραμένουν σε διαστολή, οι ποσότητες θερμότητας χάνονται με ταχύτερο ρυθμό. Προτιμήστε λοιπόν τον καφέ χωρίς καφεΐνη ή το τσάι από πιπερόριζα, το οποίο έχει φυσικές θερμαντικές ιδιότητες. 
3. Μη βάζετε τα χέρια στις τσέπες Είναι μια ενστικτώδης κίνηση που κάνουμε προκειμένου να προστατεύσουμε τα χέρια μας. Ωστόσο, οι ειδικοί τονίζουν ότι είναι καλύτερο να αφήνουμε τα χέρια να κινούνται ελεύθερα στον κρύο αέρα. Με τον τρόπο αυτό γυμνάζονται οι μύες των χεριών κι έτσι βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος και παράγεται περισσότερη θερμότητα. 
4. Φάτε πρωτεΐνες Ο μεταβολισμός των πρωτεϊνών έχει σαν αποτέλεσμα την άνοδο της θερμοκρασίας του σώματος. Ο οργανισμός βάζει σε λειτουργία πολύπλοκες διαδικασίες προκειμένου να διασπάσει και να απορροφήσει τις πρωτεΐνες. Καταναλώνοντας λοιπόν περισσότερη ενέργεια, παράγεται θερμότητα που διατηρεί το σώμα ζεστό. 
5. Ζεστάνετε τα παπούτσια σας Είναι ιδιαίτερα δύσκολο να κρατήσουμε τα πόδια μας ζεστά, καθώς όταν υπάρχει κρύο η ροή του αίματος ξεκινά να περιορίζεται από τα άκρα ώστε περισσότερο αίμα να διοχετεύεται στα ζωτικά όργανα. Τα πόδια μας λειτουργούν όπως ένα… θερμός! Αν είναι κρύα θα παραμείνουν κρύα, αν είναι όμως ζεστά θα παραμείνουν ζεστά. Ζεστάνετε λοιπόν τα παπούτσια, για παράδειγμα μπροστά στο τζάκι, λίγα λεπτά πριν τα φορέσετε. 


onmed

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα