Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Νέα μέθοδος υπόσχεται τη φυσική χορήγηση ινσουλίνης στους διαβητικούς


Νέα μέθοδος υπόσχεται τη φυσική χορήγηση ινσουλίνης στους διαβητικούς
Μία νέα μέθοδος που ανέπτυξαν επιστήμονες από το Κρατικό Πανεπιστήμιο Β. Καρολίνας και το Πανεπιστήμιο Β. Καρολίνας, ανοίγει νέους δρόμους για την αντιμετώπιση του διαβήτη χωρίς ενέσεις ινσουλίνης.

Συγκεκριμένα η νέα μέθοδος βασίζεται σε ένα δίκτυο από βιοσυμβατά και βιοδιασπώμενα ενέσιμα νανοσωματίδια, τα οποία αποτελούνται από πολυγαλακτικό οξύ (PLGA) και περιέχουν ινσουλίνη.

Όταν η ινσουλίνη εισέλθει στον οργανισμό, διαχέεται σε μα περιοχή κάτω από την επιδερμίδα, αλλά δεν ελευθερώνεται στο αίμα άμεσα, παρά μόνο όταν ο οργανισμός τη χρειαστεί.


Μία φορητή συσκευή υπερήχων που παρακολουθεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και τοποθετείται στο σημείο από το οποίο έχει γίνει η εισαγωγή των νανοσωματιδίων, ελευθερώνει την ινσουλίνη ανώδυνα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι ασθενείς αποφεύγουν τις συνεχείς ενέσεις, ενώ η ινσουλίνη εισέρχεται στον οργανισμό με «φυσικό τρόπο», ωστόσο υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες για την τελειοποίηση της μεθόδου.

Ο δρ Zhen Gu, επίκουρος καθηγητής και βασικός συντάκτης της επιστημονικής έκθεσης, ανέφερε: «Πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα προς την πραγματοποίηση μιας ανώδυνης μεθόδου για τη διατήρηση των επιπέδων των σακχάρων του αίματος σε φυσιολογικά επίπεδα».

onmed


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα