Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Ο λόγος γι’ αυτό το γήινο ταξίδι μας, είναι η Αγάπη...μέρος πρώτο

Ήρθαμε εδώ λοιπόν με αποστολή ο καθένας μας να γνωρίσει την αγάπη. 


Όχι την αγάπη όπως την έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα. Η διαδρομή στην αυτογνωσία σου δίνει την πραγματική διάσταση αυτής της έννοιας. 

Είναι μια λέξη τόσο όμορφη, όμως τόσο δύσκολη τόσο να την προσφέρουμε κι άλλο τόσο να τη νιώσουμε. Αυτός που καταφέρει να τη γνωρίσει, να τη νιώσει και να τη βιώσει έχει κερδίσει την ηρεμία, τη γαλήνη, την αφθονία και την υγεία σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα. 

Την αγάπη δίχως όρους και όρια, την οποία ο καθένας μας πρέπει να την προσφέρει πρώτα στον ίδιο του τον Εαυτό, για να μπορέσει να τη δώσει παντού. Χωρίς να κάνει διακρίσεις και να βάζει ταμπέλες. Γιατί αυτός που θα γνωρίσει την έννοια της αγάπης ξέρει,  ξέρει ότι όλοι οι άνθρωποι γύρω του είναι δάσκαλοί του και του δίδαξαν ένα σορό σπουδαία πράγματα.

Την αδικία, την προδοσία και γενικά σπουδαίες διαδρομές που μόνος του δεν θα κατάφερνε να τις δει και να τις αναγνωρίσει. Πόσο σπουδαίος δάσκαλος μας είναι ο μεγαλύτερος εχθρός μας και πόσα ευχαριστώ του χρωστάμε, θα μπορέσουμε να το νιώσουμε όταν γνωρίσουμε την ολοκλήρωσή μας. 

Ολόκληρος είναι ο άνθρωπος που θα καταλάβει ότι όλα όσα ψάχνει και αναζητά έξω από αυτόν υπάρχουν μέσα του. Είναι η απόλυτη γνώση του Είμαι και τότε μέσα σε αυτό το μοναδικό και εκπληκτικό είμαι θα βρει κάθε ευτυχία που αναζητά. Μακάρι να φτάσετε σε αυτό το σημείο της αναγνώρισης, είναι η απόλυτη ισορροπία. Γιατί το Είμαι ξέρει. 

Πριν τη γέννησή μας λοιπόν στον πλανήτη μας εμείς επιλέξαμε τη διαδρομή μας. Δική μας επιλογή ήταν οι γονείς μας, το μέρος και η χρονική στιγμή που θα έρθουμε εδώ. 

Άρα αν το δεις από αυτή την πλευρά όλα εξηγούνται. Τα μεγάλα σου προβλήματα ήταν καθαρά επιλογή σου, έτσι αυτοί που συμμετείχαν σε αυτά σου τα προβλήματα είναι οι μεγαλύτεροι βοηθοί σου. Χωρίς αυτούς δεν θα τα κατάφερνες. 

Όμως εμείς βγάζουμε έχθρα και κάνουμε ένα σορό αρνητικές και εκδικητικές σκέψεις για όλα αυτά. Ψάχνουμε να βρούμε τα γιατί αναζητώντας τις απαντήσεις έξω από μας και ενδεχομένως να τα ρίχνουμε στις κατάρες και στο Θεό. Γιατί νομίζουμε ότι όλοι οι άλλοι φταίνε.

 Τώρα όμως μπορείς να καταλάβεις γιατί μια ψυχή επέλεξε την όποια διαδρομή πόνου. Αυτή η ψυχή που επέλεξε τόσες μεγάλες «κακουχίες» για τη ζωή, τις επέλεξε με τη σιγουριά ότι μπορεί να τα καταφέρει και να φτάσει στον Θεό πιο γρήγορα. Ο πόνος είναι μια σίγουρη διαδρομή που μας στρέφει προς το πεπρωμένο μας, αρκεί να μην τον δούμε με τη 

χαρακτηριστική μεριά του πόνου, αλλά ως ευλογημένη διαδρομή ως προς την λύτρωση. Γιατί όπως είπε και ένας σοφός πάντα πίσω από τα σύννεφα είναι ο ήλιος. 

Που σημαίνει ότι αφού γνωρίζω ότι κάθε πόνος ήρθε στη ζωή μου ως μάθημα ας τον καλώς ορίσω και να του ζητήσω να μου δείξει τι πρέπει να μάθω μέσα από αυτόν.

 Ίσως να ακούσω τότε μια φωνή μέσα μου να μου λέει τη λέξη ταπείνωση ή αυταπάρνηση. Είναι δυο σπουδαίες διαδρομές στη ζωή του καθενός.  Αντί της υπερηφάνειας που έχουμε μάθει τόσα χρόνια από το εγώ μας και αντί του να τα θέλω όλα δικά μου μονά ζυγά. 
συνεχίζετε...


Δωροθέα 


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα