Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013

Αναρωτηθείτε για το καθετί, παντού και διαρκώς

Σύννεφο - Ερωτηματικό
Ένα δημιουργικό άτομο είναι από τη φύση του γεμάτο απορίες και ερωτηματικά. Προκαλούνται από την αμφιβολία, την περιέργεια και το δέος. Τα ερωτηματικά αποτελούν τα καύσιμα που οδηγούν τη σκέψη μας. Πολλά προβλήματα προκύπτουν από τις αυθαίρετες υποθέσεις που κάνουμε. Όταν υποθέτουμε, νομίζουμε ότι γνωρίζουμε, ενώ πιθανόν κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Η αμφισβήτηση καταστρέφει τις υποθέσεις .
Θέστε διαρκώς ερωτήματα στον εαυτό σας. Ερωτήματα του τύπου: Γιατί ; Γιατί όχι; Γιατί όχι εγώ; Γιατί όχι τώρα; Μπορείτε να μάθετε περισσότερα όταν αναζητείτε μια απάντηση από ό, τι αν την βρείτε. Οι ερωτήσεις είναι πιο σημαντικές από τις απαντήσεις γιατί βοηθούν περισσότερο να κατανοήσουμε τον κόσμο γύρω μας. Ο Βολτέρος είχε πει  «Να κρίνετε ένα άτομο από τις ερωτήσεις του και όχι από τις απαντήσεις του».

Ο διάσημος πίνακας του Ρεμπράντ "The Night Watch"
Οι επισκέπτες σε γκαλερί δαπανούν κατά μέσο όρο οκτώ δευτερόλεπτα κοιτάζοντας έναν πίνακα ζωγραφικής. Το μουσείο Rijksmuseum στο Άμστερνταμ επανέφερε το διάσημο πίνακα του Ρέμπραντ "The Night Watch". Οι υπεύθυνοι του μουσείου ήθελαν να παρατείνουν το χρόνο που περνούν οι επισκέπτες παρατηρώντας τον πίνακα, οπότε δοκίμασαν να τους παροτρύνουν να υποβάλουν ερωτήσεις .
Επέλεξαν τα 50 πιο δημοφιλή ερωτήματα και έδωσαν απαντήσεις. Πολλές ερωτήσεις επικεντρώθηκαν σε θέματα που οι επισκέπτες δεν θέλουν να θέτουν: Μπορείς να αποδείξεις ότι ο Ρέμπραντ ζωγράφισε τον πίνακα ; Πόσο αξίζει ο πίνακας; Υπάρχουν καλές απομιμήσεις του; Υπάρχουν λάθη στη ζωγραφιά; Γιατί είναι καλός ο πίνακας ; Γιατί δείχνει τόσο μελαγχολικός;
Οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις τοποθετήθηκαν  κοντά στον πίνακα ζωγραφικής. Ο μέσος χρόνος θέασης του πίνακα αυξήθηκε κατά μισή ώρα. Οι επισκέπτες διάβαζαν τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις, και στη συνέχεια εξέταζαν πιο προσεκτικά τον πίνακα. Τον κοιτούσαν από πιο κοντά, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Τα ερωτήματα τους τόνωσαν την περιέργειά. Συνειδητοποίησαν περισσότερο  τον πλούτο και την πολυπλοκότητα της ζωγραφικής.
Θέστε συνεχώς ερωτήσεις. Γύρω μας βρίσκονται όλες οι απαντήσεις. Εμείς απλά πρέπει να μάθουμε να θέτουμε τα ερωτήματα .
Μήπως έχετε κάποια ερώτηση ;
1238734_581357621922837_405307087_n
   ~ του Rod Judkins, λέκτορα στο πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών του Λονδίνου και συγγραφέα του βιβλίου "Change Your Mind: 57 Ways to Unlock Your Creative Self. "
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα