Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Απαλλάξου από το κρύωμα με 5 κινήσεις…

Τελικά, δεν τα κατάφερες να προστατεύσεις τον εαυτό σου από το κρυολόγημα…
Τώρα είσαι σπίτι με μπουκωμένη μύτη, πονοκέφαλο και πυρετό. Δες πώς θα μειώσεις τα ενοχλητικά συμπτώματα του κρυολογήματος και θα γίνεις περδίκι!
1. Φάε καλά
«Ένα μπολ δημητριακά ολικής αλέσεως με σταφίδες και γάλα 1,5%, ένα ποτήρι χυμό πορτοκαλιού, δύο φέτες ψωμί με μέλι και ένα γιαούρτι 2% λιπαρά με φρούτα» προτείνει η Αμαλία Γιωτοπούλου, κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος. Κατά τη διάρκεια της ημέρας πίνε άφθονα υγρά, κυρίως φρέσκους χυμούς και ζεστά αφεψήματα. Α, και η μαμά σου είχε δίκιο! «Φάε κοτόσουπα, καθώς περιέχει ουσίες που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ έχει μαλακτικές ιδιότητες που καταπραΰνουν το αναπνευστικό» λέει η ειδικός.

2. Μην φοβάσαι τον πυρετό
Απόφευγε τα αντιπυρετικά όταν δεν έχεις υψηλό πυρετό. «Ο πυρετός ουσιαστικά είναι χρήσιμος για τον οργανισμό, αφού πολεμά τα μικρόβια και τους ιούς» επισημαίνει ο Ιωάννης Γ. Σιδερής, ειδικός παθολόγος.
3. Άκου μουσική
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Wilkes University της Πενσιλβάνιας αποδείχθηκε ότι οι υπάλληλοι που ακούν μουσική κατά τη διάρκεια της εργασίας τους μειώνουν τα επίπεδα του στρες και ανεβάζουν τα αιμοσφαιρίδια της γλοβουλίνης. Είναι η ουσία που ο οργανισμός επιστρατεύει στην πρώτη γραμμή για τη μάχη ενάντια στις ιώσεις που προσβάλλουν το αναπνευστικό.
4. Ρίξ’ το στον ύπνο
Για να λειτουργήσει το ανοσοποιητικό σύστημα 100%, χρειάζεται να κοιμηθείς 8 ώρες. «Ο ύπνος επιτρέπει στα κύτταρα να αναγεννηθούν και να ανασχηματιστούν» τονίζει ο Ιωάννης Γ. Σιδερής.
5. Κάνε ένα ζεστό μπάνιο
Ρίξε μέσα στο ζεστό νερό λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου, ώστε να εισπνεύσεις τους θεραπευτικούς ατμούς και να ελευθερώσεις τις αναπνευστικές οδούς. Εναλλακτικά, μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου ευκαλύπτου σε ειδική συσκευή ή σε μπολ με νερό επάνω στο καλοριφέρ είναι εξίσου αποτελεσματικά.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα