Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Θέληση και θελήσεις


Αν παρατηρήσουμε την ανθρώπινη ψυχολογία, θα δούμε ότι ο άνθρωπος έχει πολλές θελήσεις στο είναι του, οι οποίες συχνά αλληλοσυγκρούονται και προκαλούν διλήμματα. Οι διάφορες θελήσεις κι επιθυμίες δε, γίνονται πολλές φορές βασανιστικές στην περίπτωση που δεν εκπληρώνονται. Τελικά ποια είναι η πραγματική θέληση του ατόμου και πως μπορεί να τιθασεύσει τις μικρές θελήσεις ώστε να μην δημιουργούν σχίσματα και εντάσεις στο είναι του;

Το στομάχι μας έχει την δική του θέληση. Τα σεξουαλικά όργανα το ίδιο. Κάποιος φόβος ή εμμονή, δημιουργεί επίσης μια εστία θέλησης. Οι οικογενειακοί και κοινωνικοί προγραμματισμοί επίσης. Ορισμένες οντότητες που καταλαμβάνουν το ενεργειακό σύστημα του ατόμου, έχουν κι αυτές την δική τους θέληση και χειραγωγούν στο μέτρο που μπορούν τον άνθρωπο ώστε να τις εξυπηρετήσει. Για παράδειγμα, κάποιος που πάσχει από έναν εθισμό, όπως το τσιγάρο, το αλκοόλ, η λαιμαργία, βρίσκεται υπό τον έλεγχο αυτών των εθισμών και των οντοτήτων που κρύβονται πίσω απ' τον εθισμό και τρέφονται απ' αυτόν. Έτσι ο ίδιος ο άνθρωπος δεν έχει τον έλεγχο του εαυτού του, τον έχει παραδώσει σε δυνάμεις κατώτερες του Εαυτού του.

Το ζητούμενο είναι η πραγματική Θέληση να κυβερνήσει τελικά, η Θέληση του Ανώτερου Εαυτού. Τότε ο άνθρωπος θα γίνει κυρίαρχος του εαυτού του, θα γίνει Κύριος ή Κυρία, θα γίνει κυβερνήτης όλων των μικρών οντοτήτων απ' τις οποίες αποτελείται. Γιατί ο άνθρωπος δεν είναι ένα ενιαίο ον, αποτελείται από πολλά όργανα, μυριάδες κύτταρα το καθένα με την δική του θέληση, αποτελείται από τα στοιχειακά του φυσικού σώματος, του συναισθηματικού σώματος και του νοητικού σώματος, στοιχειακά που βρίσκονται στην καθοδική σπείρα της εξέλιξης και δεν μπορούμε να αφεθούμε σε αυτά, καθώς κάτι τέτοιο θα μας οδηγήσει στην αποσύνθεση.

Έτσι εφόσον αντιληφθούμε ότι αποτελούμαστε από μια ομάδα οντοτήτων που η καθεμιά έχει την δική της θέληση, μπορούμε κατόπιν να αρχίσουμε να οργανώνουμε αυτόν τον στρατό που μας αποτελεί, να βάλουμε τάξη στο χάος και την ασυδοσία και να γίνουμε ο στρατηγός του εαυτού μας. Μπορούμε να αρχίσουμε αυτήν την διαδικασία με το να αντιληφθούμε που και πότε δεν έχουμε έλεγχο στη ζωή μας. Στα σημεία που δεν έχουμε έλεγχο εμείς, κάτι κατώτερο μάς ελέγχει. Μέσα απ' τον διαλογισμό, μπορούμε να αντλήσουμε ψυχική ενέργεια και κατόπιν να συνδέσουμε αυτήν την κατώτερη θέληση με την Ανώτερη θέληση του Εαυτού. Δεν θα γίνει χωρίς αντίσταση βέβαια, γιατί έχουμε παραχωρήσει δικαιώματα στις οντότητες αυτές και θα τα διεκδικήσουν. Όμως αν βάλουμε σαν στόχο την Ομορφιά και τον ιδανικό εαυτό που θέλουμε να έχουμε, θα συσσωρεύσουμε την απαραίτητη δύναμη για να καθυποτάξουμε κάθε κατώτερη θέληση.

Μία μία οι μικρές θελήσεις, ας παραδοθούν στην Μία Θέληση. Κάθε μικρός στρατιώτης ας λογοδοτήσει στον Στρατηγό, και το είναι μας θα γίνει ένα όμορφο, συνεκτικό, δημιουργικό, χαρισματικό ον.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα