Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Ο ΘΆΝΑΤΟΣ ΣΉΜΕΡΑ…

skotadi

Ο θάνατος, ο αθόρυβος, χωρίς πιστόλια και μεγάλα όπλα, ο θάνατος σήμερα κάνει κρότο. Ταράζει τα δεδομένα, ταράζει την σιωπή, ταράζει τους δεσμούς. Γιατί, ο θάνατος σήμερα, δεν επιλέγεται, δεν σε βρίσκει στο τέρμα της ηλικίας, δεν είναι αργός ή γρήγορος, είναι αιώνιος, είναι καθημερινός. Ο θάνατος σήμερα, έχει χρώμα, έχει όνομα και πρόσωπο, έχει καταστατικά και λίστες, ξέρει ποιον θα επιλέξει και πότε θα βγει στο κυνήγι.

Ο θάνατος σήμερα έγινε ρουτίνα. Ο θάνατος κάποτε θα γράφεται με αστερίσκους στα κεφάλαια της ιστορίας, θα επεξηγεί γεγονότα, θα βρίσκεται ανάμεσα στα βιβλία των παιδιών μας με υπερτονισμένα γράμματα. Ο θάνατος, τώρα πια, δεν χτυπάει μοιραία. Σε βρίσκει στις γειτονιές, σε ξεκοιλιάζει για μια ιδέα, σε πετυχαίνει στον ύπνο και σε σφάζει για ένα όνειρο, για μια κουβέντα που αντάλλαξες σε μια καφετέρια. Ο θάνατος σήμερα κατεβαίνει σε μάχες. Ο θάνατος σήμερα σου κηρύσσει τον πόλεμο.


Τον θάνατο, σήμερα, αν τον γνωρίσεις, αν εξοικειωθείς με την ύπαρξή του, αν τον μάθεις και τον συνηθίσεις, θα τον κάνεις αφέντη. Πρέπει να τον εντοπίσεις και να τον κατανοήσεις, να τον καταλάβεις και να τον διώξεις μακριά. Αν πάψεις να πιστεύεις στις δεύτερες ζωές και τις επόμενες μέρες, τον έχεις νικήσει. Πρόσεχε όμως, αν θελήσεις να σταθείς απέναντί του και να τον αντιμετωπίσεις, κάνε το με μάτια ανοιχτά, χωρίς φόβο και πάθος, μην τον περιμένεις τρέμοντας στη γωνία. Εμφανίσου μπροστά του από το πουθενά και χτύπα τον με λέξεις, με το κατεστραμμένο σου όνειρο, πάρε τα όπλα του και ζωγράφισε στο κορμί του καρδιές. Στάσου εμπρός του και ξεσκέπασε το πρόσωπό του.

Τον θάνατο σήμερα, δεν πρέπει να τον αφήνεις να ξαποστάσει στα σκοτάδια. Ο θάνατος σήμερα τρέφεται στο σκοτάδι και στο περιθώριο. Θα έρθει μια μέρα στο σπίτι σου, πιο δυνατός και άτρωτος από ποτέ. Θα κάθεται στον ίδιο καναπέ με εσένα, θα κοιμάστε στο ίδιο κρεβάτι, θα κάνει βόλτες στα βλέμματα των παιδιών σου, θα σου κρατάει το χέρι στις δύσκολες ώρες, όμως δεν θα είναι ούτε σωτήρας, ούτε θεός, θα είναι το τέλος, θα είναι ο πιο γαλήνιος φόβος σου, αλλά θα παραμένει θάνατος.

Ο θάνατος σήμερα, βγαίνει μέσα από τις σελίδες παλιών βιβλίων, μέσα από την μεσημεριανή εκπομπή στην τηλεόραση, μέσα από μια κουβέντα που κάποτε αψηφούσες. Ο θάνατος σήμερα δεν ορίζεται, δεν αναμένεται, δεν νικιέται με παρακάλια και απότομες κινήσεις, είναι αδίστακτος.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα