Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

H Καλλιέργεια Δενδρολίβανου και του Βασιλικού! 2.000 ευρώ ανά στρέμμα τα κέρδη


Μεγάλα περιθώρια κέρδους εμφανίζουν οι καλλιέργειες δύο αρωματικών φυτών, του δενδρολίβανου και του βασιλικού, με τις αποδόσεις σε έσοδα να διπλασιάζονται όταν γίνονται με βιολογικά κριτήρια. Μέσω δε του αναπτυξιακού νόμου οι επίδοξοι και νυν καλλιεργητές έχουν τη δυνατότητα να επιδοτηθούν έως και 50% για επενδυτικά σχέδια προϋπολογισμού που αφορούν στη μεταποίηση των προϊόντων για παραγωγή αιθέριων ελαίων. 

Αν και ξηρική καλλιέργεια, το δενδρολίβανο μπορεί να καλλιεργηθεί και ως ποτιστική καλλιέργεια καθώς δίνει μεγαλύτερη παραγωγή 



Αξιοποιώντας τοn νέο αναπτυξιακό νόμο που θα είναι «ανοικτός» για νέες αιτήσεις μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, ομάδες παραγωγών μπορούν να συνεργαστούν και να συστήσουν εταιρείες με σκοπό τη δημιουργία μονάδων επεξεργασίας αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών για την παραγωγή αιθέριων ελαίων. 

Το δενδρολίβανο και ο βασιλικός αποτελούν δύο καλλιέργειες χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις, που προσαρμόζονται στο μεσογειακό κλίμα και μπορούν να αξιοποιήσουν φτωχά και υποβαθμισμένα εδάφη. Οι εδαφολογικές και κλιματικές συνθήκες της χώρας μας ευνοούν ιδιαίτερα την ανάπτυξη αρωματικών φυτών, που δίνουν προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας. Τα έσοδα, σύμφωνα με τις στρεμματικές αποδόσεις μιας βιολογικής φυτείας με τα δύο βότανα, μπορούν να φθάσουν τα 2.000 ευρώ ανά στρέμμα. 

Η καλλιέργεια των αρωματικών φυτών στην Ελλάδα, αν και δεν είναι άγνωστη, τα τελευταία χρόνια άρχισε να γνωρίζει άνθηση προσφέροντας μια εναλλακτική πρόταση στον πρωτογενή τομέα, ενώ δίνει ώθηση και στον δευτερογενή τομέα της μεταποίησης. 

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα