Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Μπιλ Γκέιτς: Ο συνδυασμός «Ctrl+Alt+Delete» ήταν λάθος!

Ο συν-ιδρυτής της Microsoft εξομολογείται 
Magnify Image

Όποιος έχει χρησιμοποιήσει κάποια στιγμή στη ζωή του συσκευή που διαθέτει λογισμικό Windows, γνωρίζει σίγουρα τον συνδυασμό πλήκτρων «control+alt+delete». 

Στις πρώιμους υπολογιστές, πατώντας αυτά τα πλήκτρα, ο χρήστης πραγματοποιούσε επανεκκίνηση, ενώ στις τελευταίες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος της Microsoft, ενεργοποιείται η οθόνη για το login ή το σύστημα διαχείρισης των εργασιών. 

Αυτό που δεν γνωρίζαμε ως τώρα ήταν ότι ο συνδυασμός αυτός τελικά ήταν αχρείαστος και δημιουργήθηκε από λάθος!  


 Ο συν-ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ την προηγούμενη εβδομάδα και ερωτήθηκε από ποιον προέκυψε η ιδέα, ένας τόσο χρήσιμος συνδυασμός πλήκτρων να απαιτεί τρία δάχτυλα των χεριών. 

Ο Γκέιτς απάντησε κάπως αμήχανα:   «... Θα μπορούσαμε να έχουμε ένα μοναδικό κουμπί που που να ενεργοποιεί τη Security Screen και τον Task Manager, αλλά ο άνθρωπος που σχεδίασε το πληκτρολόγιο της IBM δεν το έκανε έτσι. Ήταν ένα λάθος!». 

Το κοινό που παρακολουθούσε τη συζήτηση ξέσπασε σε γέλια.   H στρατηγική που ακολούθησε η Microsoft να συνεργάζεται με άλλες εταιρείες, παρά να κατασκευάζει μόνη της τους υπολογιστές της, όπως η Apple, έκανε τα λειτουργικά συστήματα της να γίνουν παγκόσμιο πρότυπο. 

Προφανώς η στρατηγική αυτή είχε και τα μειονεκτήματά της.  

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα