Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Το τετράγωνο Άρη-Κρόνου: Μια σύγκρουση μετωπική


fionabruce1_800x416

Η όψη κορυφώνεται στις 9  Σεπτεμβρίου 2013 αλλά γίνεται αισθητή και πολλές μέρες μετά.

Αναμφίβολα, ο πλανητικός αυτός σχηματισμός αναδεικνύει μια σκληρή και επώδυνη κατάσταση, με άφθονη συναισθηματική ένταση και αναζωπύρωση δυσάρεστων αισθημάτων. Ζητήματα του παρελθόντος έρχονται στην επιφάνεια και μας ζητούν επιτακτικά αποφάσεις και ανάληψη ευθύνης, συχνά με επώδυνο τίμημα. Η οργή και η ορμή εκτινάσσονται όπως η λάβα από το ηφαίστειο, και η σύγκρουση του Άρη με τον Κρόνο είναι ένας πραγματικός πειρασμός, που μας δελεάζει να «τα σπάσουμε όλα», πράγμα που δεν θα χαρακτήριζα σοφό. Η παραμικρή πρόκληση μπορεί να οδηγήσει σε καταστάσεις μη αναστρέψιμες και ρήξεις οριστικές, εξέλιξη που αν απεύχεστε θα χρειαστεί τα όριά σας να δοκιμαστούν.

Η ορμή του Άρη είναι ακατάσχετη, και θα θελήσει να βάλει την καρδιά στο ρόλο ενός ηνίοχου που γυρίζει το κεφάλι του προς τα πίσω κραυγάζοντας στη λογική «φάε τη σκόνη μου»! Η δράση του Κρόνου όμως, που δεν καλοβλέπει τους θεατρινισμούς , φρενάρει τον ρωμαλέο και πολεμοχαρή πλανήτη που θέλει να κερδίζει ό,τι και όποιον στοχεύει. Στο τετράγωνο αυτό, ο Κρόνος είναι ο στιβαρός και ακλόνητος τοίχος, προς τον οποίο ο Άρης τρέχει με τέρμα τα γκάζια. Όσοι δεν μπορείτε να αντέξετε τη θερμότητα που θα απελευθερωθεί από τη σύγκρουσή τους, κρατηθείτε μακριά από καταστάσεις που «καίνε» και «τσουρουφλάνε»!

Ένα είναι σίγουρο: αυτή είναι μια όψη απογοήτευσης. Όσο περισσότερο σπρώχνετε τον τοίχο, τόσο πιο μεγάλη θα είναι η ματαίωση που θα εισπράξετε από το τετράγωνο αυτό. Ο Κρόνος είναι ισχυρότερος και μπλοκάρει τον Άρη, ειδικά αν εκείνος δεν ενεργεί με σύνεση, με σεβασμό ή με την υπομονή που αρμόζει, ή αν είναι υπερβολικά δραματικός και εαυτούλης.

Αν η όψη αγγίζει την ερωτική σας ζωή, αυτό σημαίνει πως «καίγεστε» για κάποιον (Άρης), αλλά ο Κρόνος στον Σκορπιό «παγώνει» την ανταπόκρισή του. Ο Άρης είναι καυτός, ενώ ο Κρόνος ψυχρός. Κι έτσι έρχεται η απογοήτευση, και συνεπακόλουθα η οργή, ειδικά για όποιον δεν διαχειρίζεται καλά αυτό το συναίσθημα, που «τα παίρνει», γίνεται έξαλλος, και με τον Άρη στο Λέοντα, εκδηλώνει αντιδράσεις που μπορεί να είναι πολύ «ηχηρές» και δραματικές, ίσως ακόμα και καταστροφικές.

Η Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013 είναι σίγουρα κρίσιμη μέρα, καθώς η όψη γίνεται ακριβείας, με τη Σελήνη παράλληλα από το Σκορπιό να σχηματίζει σύνοδο με τον Κρόνο και τετράγωνο με τον Άρη. «Πάλι τραβάς σκανδάλη», αλλά διπλή αυτή τη φορά!

Η Αφροδίτη που περνά την Τετάρτη στον μυστικοπαθή Σκορπιό θα περιπλέξει ακόμα περισσότερο τα πράγματα, κι ερωτικά τρίγωνα, τετράγωνα και ρόμβοι μπορεί να αποκαλυφθούν μέσα στις επόμενες ημέρες. Το νου σας οι άτακτοι!

Προσοχή από τώρα και μέχρι τις 12 Σεπτέμβρη σε συμφωνίες, αφού δεν αποκλείεται να υπάρχει σ΄αυτές ένα ελάττωμα στα θεμέλιά τους. Μην συνεχίζετε να πιέζετε όταν πρέπει να υποχωρείτε, μάθετε να αλλάζετε κατεύθυνση όταν βλέπετε πως κινείστε σε λάθος δρόμο, και προσέξτε τις δραστηριότητες που ξεπερνούν τις δυνατότητες και τις αντοχές σας. Αυτό είναι κατά βάση κρόνιο μήνυμα, αφού ο σοφός γέρο-Κρόνος που τον χωρίζει άβυσσος με τον πλανήτη που τετραγωνίζει, προσπαθεί να φρενάρει την ορμητικότητα του παθιασμένου και ετοιμοπόλεμου Άρη, με αποτέλεσμα την αναστολή της δράσης και την συνεπακόλουθη πρόκληση εκνευρισμών. Δεν λέω να μην ανοίξετε το στόμα σας, αλλά προσέξτε σίγουρα τι θα πείτε.

Ο καλύτερος τρόπος, για να μην πούμε ο μόνος να αντιμετωπίσετε αυτό το είδος της ενέργειας, είναι να υποκύψετε στον Κρόνο, που απαιτεί να λειτουργείτε ελεγχόμενα, υπομονετικά και…αργά. Ο Κρόνος μπορεί να εμφανιστεί στη ζωή σας με διάφορες μορφές, συνήθως όμως εξουσίας, ως αστυνομικός που σας έπιασε να περνάτε με κόκκινο, ως αφεντικό, ως ένας σημαντικός πελάτης που κάνει παράπονα, ή ως κάποιος που απλά δεν πρόκειται να ακολουθήσει το στυλ σας. Ο Κρόνος περιμένει «να σας την πει» αν προσπαθήσετε  «να κόψετε δρόμο» ή κάνετε μια ανοησία, έτσι δώστε περισσότερο χρόνο στα πράγματα να εξελιχθούν, κι αυτό θα λειτουργήσει υπέρ σας τελικά.

 Το δυνατότερο «χαστούκι» από το τετράγωνο Άρη-Κρόνου τρώνε τα ζώδια που κυβερνώνται από τον Άρη (Κριός και Σκορπιός), τα ζώδια που κυβερνώνται από τον Κρόνο (Αιγόκερως και Υδροχόος),  οι Λέοντες, και όποιος έχει προσωπικούς πλανήτες στις 4-9 μοίρες των σταθερών ζωδίων. Όλοι αυτοί θα βρεθούν μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και θα χρειαστεί να πάρουν μια σοβαρή απόφαση ή να αλλάξουν εντελώς κατεύθυνση.

ΥΓ: Το τετράγωνο μπορεί μερικές φορές να εκδηλωθεί και ως ένα συμβάν.



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα