Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Μέσα Σε Μια Πυραμίδα Των Maya, Μυστηριώδη Γλυπτά Υπαινίσσονται Πόλεμο Μεταξύ Υπερδυνάμεων


Image: Maya frieze


Οι αρχαιολόγοι λένε ότι ένα όμορφο, επιβλητικό γλυπτό των Μάγια, κρυμμένο μέσα σε μια πυραμίδα στη Γουατεμάλα, δείχνει πώς τον 6ο αιώνα μία υπερδύναμη υποστήριξε την επιρροή της έναντι του αντιπάλου της.
 
Η ζωφόρος ανακαλύφθηκε τον περασμένο μήνα σε αρχαιολογική ανασκαφή στο Holmul  στη βορειοανατολική περιοχή Πετέν της Γουατεμάλας. 
 
Το σκάλισμα και οι συνοδευτικές επιγραφές της δείχνουν ότι οι κυβερνήτες της περιοχής δεν ήταν μόνο πολέμαρχοι που έρχονταν σε αντιπαραθέσεις, δήλωσε ο Francisco Estrada-Belli, διευθυντής του Holmul Archaeological Project.
 
 Αντ 'αυτού, οι κυβερνώντες είχαν μπλεχτεί σε μια μεγαλύτερη πολιτική σύγκρουση μεταξύ των βασιλιάδων του Tikal και των ηγεμόνων της Kaanul, επίσης γνωστής ως το Βασίλειο του φιδιού.
 
Μία ευρυγώνιος φωτογραφία της ζωφόρου των Μάγια στη Γουατεμάλα που δείχνει την αρχαιολόγο Anya Shetler στον καθαρισμό μιας επιγραφής.

 Image: Estrada-Belli and Holmul frieze
"Είναι όλα ένα μεγάλο σχέδιο για την οικοδόμηση της αυτοκρατορίας των Μάγια", είπε ο Estrada-Belli". Μερικές φορές οι βασιλιάδες της Kaanul  ήταν στην κορυφή. Μερικές φορές οι της Tikal ήταν στην κορυφή. Αλλά δεν υπήρχε τίποτα χαοτικό σχετικά με αυτό. "

 
Image: Frieze sketch

Image: Tomb

Alan Boyle, Science Editor NBC News

Από nbcnews
Απόδοση Κειμένου dorieas
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα