Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Η θηλυκή υπόσταση των μαθητών του Ιησού.


Διαβάζοντας την Καινή Διαθήκη στο ευαγγέλιο του Λουκά κεφάλαιο 8

1 ΚΑΙ ύστερα απ' αυτά, αυτός περνούσε μέσα από κάθε πόλη και κωμόπολη, κηρύττοντας και φέρνοντας το χαρμόσυνο άγγελμα για τη βασιλεία τού Θεού· και οι δώδεκα ήσαν μαζί του·
2 και μερικές γυναίκες, που είχαν θεραπευθεί από πονηρά πνεύματα και ασθένειες, η Μαρία, που λεγόταν Μαγδαληνή, από την οποία είχαν βγει επτά δαιμόνια,
3 και η Ιωάννα, η γυναίκα τού Χουζά, του επιτρόπου τού Ηρώδη, και η Σουσάννα, και πολλές άλλες, που τον υπηρετούσαν από τα υπάρχοντά τους.



Διαπιστώνουμε τον διαχωρισμό του άντρα και της γυναίκας,όπως επίσης διαπιστώνουμε πως για πολλά ονόματα δίνονται ολόκληρη οι τίτλοι λόγου χάρη ο τάδε υιός του τάδε που είχε δύο υιούς τον τάδε και τον τάδε και αδερφό τον τάδε.

Κάτι που δεν εξακριβώνεται με ακρίβεια είναι η Μαρία η Μαγδαληνή που ούτε το οικογενειακό της δέντρο αναφέρεται πουθενά,ούτε οι εν ζωή συγγενείς της.

Παρόλα αυτά μας εξακριβώνει ξεκάθαρα πως είχε γυναίκες ακόλουθους ο Ιησούς που τον ακολουθούσαν και τον "υπηρετούσαν" στην πορεία του ενώπιον των μαθητών του.

Ο τίτλος μαθητής φέρει μεγαλύτερη βαρύτητα στην σοβαρότητα του ήθους από την λέξη μαθήτρια που παραπέμπει σε παγανιστικές λατρείες.Μία γυναίκα σίγουρα θα μπορούσε να φέρει τον τίτλο του μαθητή,παρόλα αυτά όμως παρουσιάζονται οι γυναίκες που "υπηρετούσαν" τον Ιησού ως υπηρέτριες.

Στο ευαγγέλιο του Μάρκου από το πρώτο κεφάλαιο

1 ΚΑΙ αφού πέρασε το σάββατο, η Μαρία η Μαγδαληνή και η Μαρία, η μητέρα τού Ιακώβου, και η Σαλώμη, αγόρασαν αρώματα, για νάρθουν να τον αλείψουν.

Δεν αναφέρετε πως πήγε η μητέρα του Ιησού παρά γίνεται αναφορά στις ίδιες γυναίκες που τον ακολουθούσαν εν ζωή.Ούτε οι μαθητές του αναφέρονται εδώ.Άραγε πόσο σημαντικό ρόλο παίζανε αυτές οι γυναίκες στην ζωή του Ιησού που μέχρι τέλος τον ακολουθούσαν και τον "υπηρετούσαν" πιστά;

9 Και αφού αναστήθηκε το πρωί τής πρώτης ημέρας τής εβδομάδας, φάνηκε πρώτα στη Μαρία τη Μαγδαληνή, από την οποία είχε βγάλει επτά δαιμόνια.

Εμφανίστηκε αναστημένος πια ίσως στο ποιο σημαντικό άτομο που είχε εν ζωή.

Σίγουρα όταν απουσιάζεις και επιστρέφεις θέλεις να δεις το ποιο οικείο σου άτομο.Οικείο άτομο φαίνεται να ήταν η Μαρία η Μαγδαληνή για τον Ιησού Χριστό ακόμα και εν ανάσταση.

Εμπεδώσαμε λοιπόν πως η Μαρία η Μαγδαληνή ήταν ίσως το ποιο αγαπητό και οικείο άτομο πριν καλά καλά την μητέρα του,αλλά δεν ξεκαθαρίσαμε το από πού και από ποια οικογένεια προέρχεται η δεσπηνής;κυρία;Μαρία η Μαγδαληνή,εάν είχε αδέρφια και οικογένεια παρουσιάζεται ως άγνωστο.

Και αφού τον ακολουθούσαν τόσες γυναίκες εν ζωή,εν θάνατο και εν ανάσταση σίγουρα θα κρατούσαν σημειώσεις όπως οι πιστοί του μαθητές μιας και τον "υπηρετούσαν".

Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που αποκρύπτουν την ταυτότητα αυτής της γυναίκας;Και αν ναι ο λόγος είναι ότι δεν πρέπει να μάθουμε το ότι ο Ιησούς είχε "μαθήτριες";
Ή μήπως ότι ο Ιησούς είχε "σύζυγο";Πόσο βλάσφημο για τους πιστούς μπορεί να είναι το ότι ο Ιησούς ήταν παντρεμένος με αυτήν την γυναίκα,την αγαπούσε σαν άνθρωπος,και τον υπηρετούσε ως βασιλιά;

Πίστευε και μη ερεύνα η απάντηση των πολλών.

Η δικιά μου απάντηση είναι να επεξηγήσετε καλύτερα στον κόσμο την Καινή Διαθήκη και ο κόσμος να την διαβάσει πολύ περισσότερο διότι υποκύπτει σε λογοπαίγνια.

Με εκτίμηση προς τα μέλη της ομάδας των Κτιστών

Σεβ.:Στυλιανός Αδάμ.



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα