Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Αρσενική και θηλυκή ενέργεια...




Έχει αναφερθεί πολλές φορές και από πολλούς [ερευνητές , ψυχολόγους , εσωτεριστές και κοινωνιολόγους]   ένα μεγάλο ζήτημα το οποίο σαν άνθρωποι  καλούμαστε  να επιλύσουμε συλλογικά.
Αλλά προέχει πάντα η προσωπική και  ψυχολογική εργασία, η υπευθυνότητα, και η σοβαρότητα του κάθε ενός από εμάς.
Είναι το ζήτημα της…. εξισσορόπισης της αρσενικής και της θηλυκής μας  ενέργειας,  

Έχω αναφερθεί σε αυτό το θέμα σε παλαιότερη ανάρτηση μου όμως θέλω να επανέλθω διότι σχετίζετε άμεσα με το θέμα αυτό της χειραγώγησης και της προσπάθειας επιβολής και διαιώνισης  ιδεών και συναισθημάτων  που σαν στόχο έχουν την παγίωση αυτής της ανισσοροπίας και του φόβου 

 Πρέπει να παραδεχτούμε   και να συνειδητοποιήσουμε πλέον ότι η αιτία της κατάστασης που επικρατεί σε όλο τον κόσμο δεν είναι τα πρόσωπα , δεν είναι τα γεγονότα , και οι συνθήκες και οι συγκυρίες  αλλά οι ψυχολογικές πτυχές, ελαττώματα  και δυνάμεις [ πεποιθήσεις ] που ελέγχουν αυτά τα πρόσωπα και τα γεγονότα που κατηγορούμε  .
Και αυτές είναι οι ίδιες ψυχολογικές δυνάμεις που ελέγχουν και εμάς, και βρίσκονται μέσα μας…… και στην δική μας ψυχολογία .

Έχουμε τα ίδια ελαττώματα. άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο, ίδιες αδυναμίες, την ίδια απληστία , βία , θυμό , φόβο  που έχουν όλοι οι συνάνθρωποι μας σε όλο το κόσμο ανεξαρτήτου θρησκεύματος, χρώματος, ή εθνικότητας.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι είναι  παράλογο να κατηγορούμε κάποιον ότι είναι άπληστος, και  βίαιος, όταν και εμείς είμαστε το ίδιο.

Επανάσταση δεν είναι να βγούμε  στον δρόμο και να τα σπάμε  , ούτε και να ουρλιάζουμε  ότι δεν μας φτάνουν τα λεφτά μας, ούτε και να ζητάμε εκδίκηση για όλα αυτά που συμβαίνουν , με σκοπό να αλλάξουμε τον κόσμο.

Δεν αλλάζει ο κόσμος προς το καλύτερο, όταν προτάσσουμε τα ίδια στοιχεία τα οποία τον έφεραν εκεί που είναι σήμερα .
Έναν κόσμο που διαμορφώθηκε με βάση τα ίδια ψυχολογικά  στοιχεία που όλοι έχουμε και θρέφουμε στον ψυχισμό μας .

Δυστυχώς όταν διαβάζαμε ιστορία στο σχολείο, οι δάσκαλοι  έδιναν μεγαλύτερη σημασία στο να θυμόμαστε τις ημερομηνίες , τις τοποθεσίες , και τα ονόματα , και πολύ λιγότερο τις αιτίες που οδήγησαν σε μεγάλα γεγονότα .

Επανάσταση είναι να αδράξουμε την ευκαιρία και να δούμε ποιες είναι οι πραγματικές μας ανάγκες , και όχι αυτές που μας έχουν επιβληθεί, ή εμείς δημιουργήσαμε από επιρροές .
  Να αναγνωρίσουμε μέσα μας τις αιτίες που οδήγησαν το κόσμο εκεί που τον οδήγησαν,  και να αναλάβουμε την ευθύνη που μας αντιστοιχεί , να αλλάξουμε τον εαυτό μας και όχι τον διπλανό μας .
Αυτό είναι υπευθυνότητα,
αυτό είναι αληθινή ψυχολογική επανάσταση .
Επανάσταση είναι να μπορέσουμε να εξισσοροπίσουμε τις ενέργειες μέσα μας ώστε να κινούνται και να δονούνται με αρμονία και σε ισορροπία  .

Θηλυκή  ενέργεια

Όταν ένας άνθρωπος κάθετε σε μια καρέκλα τελείως παθητικός , χωρίς επίγνωση του εαυτού του, ακούγοντας κάποιον, και αποθηκεύοντας πληροφορίες στο υποσυνείδητο του χωρίς  διάκριση, είναι φανερό ότι η θηλυκή του ενέργεια είναι ανισσόροπη σε βάρος της αρσενικής.
Η τηλεόραση με τους <<έξυπνους βλάκες>> δημοσιογράφους και γενικά τα Μ.Μ.Ε , οι πολιτικοί φυσικά , οι εκπρόσωποι δογμάτων φιλοσοφικών  θρησκευτικών πολιτικών  κλπ,  έχουν  φλομώσει στη χειραγώγηση εκατομμύρια  ανθρώπους, οι οποίοι με την σειρά τους και εν αγνοία  τους χειραγωγούν τα παιδιά τους , τους φίλους και γνωστούς τους .
Είναι παθητικό και με ανισόρροπη την θηλυκή του ενέργεια ένα άτομο που μαζεύει οτιδήποτε το γοητεύει ή το βολεύει, και γεμίζει με συναισθήματα και πληροφορίες χωρίς διάκριση, η  προσωπική έρευνα και δράση .
 Αυτό το άτομο  δεν έχει δημιουργικές ιδέες, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΔΙΑΚΡΊΝΕΙ και   πάντα περιμένει από άλλους.
 Είναι περισσότερο φοβισμένο από άλλους,και  είναι τα πιο εύκολα στην χειραγώγηση
 Συνεχώς επαναλαμβάνει σαν μαγνητόφωνο αυτά που άκουσε, ή αυτά που διάβασε, και είναι τόσο νυχτωμένο που θεωρεί τον εαυτό του και.... επαναστάτη .
Αυτά τα άτομα πολλές φορές μετατρέπονται σε φανατικούς ,και  δογματικούς χωρίς να ξέρουν και πολλά πολλά για αυτό που τους συμβαίνει .
 Εξαρτώνται συνήθως από άλλους , από την οικογένεια τους , τον δάσκαλο τους,την οργάνωση τους  ή τον γκουρού τους 

Αρσενική ενέργεια

Από την άλλη όταν ένας άνθρωπος προσπαθεί με έμμεσους ή άμεσους τρόπους να επιβάλει την
γνώμη του στους άλλους , [ βλέπε δημοσιογράφους, πολιτικούς, θρησκευτικούς ηγέτες, και γενικά ανθρώπους που <<φωνάζουν >> με την συμπεριφορά τους, όταν προσπαθούν να  επηρεάζουν, να δημιουργούν κλίκες και ομάδες κρατώντας όμως πάντα την πρωτοκαθεδρία , να μαζεύουν οικονομική δύναμη, κοινωνική προβολή, αναγνώριση κλπ,  όταν προσπαθούν σε επαγγελματικούς χώρους να αναρριχηθούν αναχαιτίζωντας  άλλους , και να έχουν πάντα τον πρώτο λόγο.
 Όταν δεν αναγνωρίζουν την ισότητα, όταν είναι πολλοί κολλημένοι σε μια ιδέα, η δόγμα, η σύστημα χωρίς την δυνατότητα επανεκτίμησης , εδώ  έχουμε προφανώς   ανισόρροπη την αρσενική ενέργεια σε βάρος της θηλυκής .
Εδώ έχουμε άτομα τα οποία χειραγωγούν, και επηρεάζουν, εκμεταλλεύονται τις αδυναμίες των άλλων, και σαμποτάρουν .
Και στις δυο παραπάνω  περιπτώσεις  κυριαρχεί η άγνοια και η ανισορροπία .
Και στις δυο περιπτώσεις υπάρχει ανισορροπία μεταξύ διανοητικού και συναισθηματικού κέντρου.
Ανισορροπία  μεταξύ της αρσενικής και θηλυκής ενέργειας
 Όταν συναντιόνται άτομα ανισόρροπα και από τις δυο πλευρές τότε βλέπουμε οι μεν …..[ με την θηλυκή ενεργεία ],  να τίθενται κάτω από την επιρροή τον δε….. [ με την αρσενική ενέργεια ].
Αυτό το γεγονός  μπορούμε να το δούμε σε χώρους εργασίας , σε οικογενειακό περιβάλλον , σε παρέες , παντού, σε όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες.
Όταν υπάρχουν πολλά άτομα τα οποία επίσης έχουν την αρσενική ενέργεια σε ανισορροπία  τότε διαφοροποιούνται από τους υπόλοιπους,  και διαμορφώνουν μια άλλη ομάδα ή άλλες ομάδες,[ κλίκες]   και με αυτόν τον τρόπο ανταγωνίζονται μεταξύ τους, διατηρώντας και ασκώντας παράλληλα εξουσία στα άτομα που τους ακολουθούν,  και που είναι οπαδοί τους [με την θηλυκή ενέργεια]  .
Έτσι χωρίζουμε  τον κόσμο σε κομματάκια , θρησκευτικά δόγματα , πολιτικά κόμματα, ομάδες , χρώματα , γλώσσες , νομίσματα ……και έτσι απομακρυνόμαστε από την ενότητα, την ειρήνη και  την συνεργασία ………



 Οι άνθρωποι με ανισόρροπη την θηλυκή τους πλευρά , ανεξάρτητα αν είναι άνδρες ή γυναίκες φυσικά,   την ερμηνεύουν  όπως πάντα με το να δημιουργούν ομάδες και αγέλες κάτω από την αρχηγεία κάποιου που θα  τους οδηγήσει και θα τους κατευθύνει στη σωτηρία , ή σε μια επανάσταση , ή  στη << γη της επαγγελίας >> και αυτό το θεωρούν ενότητα .
Συνήθως αυτή οι αρχηγοί που ηγούνται αυτών των ομάδων,  έχουν αντίθετα ανισόρροπη την αρσενική τους πλευρά, με αποτέλεσμα να έχουν μια  δυναμική προσωπικότητα , ενεργητική,  και απλά να γητεύουν και να  αποβλακώνουν τους υπόλοιπους .
Ο Καρλ Γιουγκ αναφέρει σχετικά ….. << Στις συνθήκες διάχυτου φόβου, το άτομο εξαφανίζεται ολοκληρωτικά, και κυριαρχεί ένα γενικό αμόκ , μια παγκόσμια και μοιραία δύναμη, που ενάντια στην συντριπτική της επίδραση, το άτομο είναι ανίκανο να αμυνθεί .
Αυτές οι συνθήκες δημιουργούν τους όχλους.
Όμως ο όχλος είναι από την φύση του πάντα ανώνυμος και ανεύθυνος .
Μια  τέτοια κατάσταση δημιουργεί τις προϋποθέσεις για το συλλογικό έγκλημα .>>
[Διαβάστε σχετικά εδώ !   finikas.wordpress.com

 Χρειάζεται αν πραγματικά θέλουμε ένα καλύτερο κόσμο να δώσουμε ένα τέλος στην κάθε μορφής…. χειραγώγηση
Εντοπίζοντας πρώτα το σημείο που εμείς είμαστε ψυχολογικά αδύναμοι, και με ειλικρίνεια και κατανόηση να αλλάζουμε ψυχολογικά  .
Εφαρμόζοντας στον εαυτό μας πρώτα……. την σοφή ρήση του Ομήρου ..
<<Ισχύς εν τη ενώσει >>

Στην ουσία …αυτό που κάνει τόσο όμορφο τον κόσμο , την φύση , και το συμπαν ολόκληρο ……
Δεν είναι οι άνθρωποι η τα πουλιά , τα δένδρα , η θάλασσα , τα βουνά , και τα ποτάμια .
Δεν είναι οι πλανήτες ,οι ήλιοι ,ο ουρανός και  τα αστέρια .
Ούτε και τα μόρια ή τα άτομα και  τα ηλεκτρόνια. που τα αποτελούν .
Είναι η ενότητα, η αιτία, που όλα αυτά μαζί......  συνεργάζονται αρμονικά και  παίρνουν τελικά μορφή……  και γίνονται ορατά .
Και ας το πούμε όπως θέλουμε είτε αγάπη, είτε δόνηση , είτε πρώτη αρχή , είτε θεό, η πνεύμα .
όπως και να το πούμε αυτό είναι …το……. θαύμα …Η ΕΝΩΤΗΤΑ .!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα