Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Σύνοψη και επίλογος των 7 Πνευματικών Νόμων


ΣΥΝΟΨΗ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ
Θέλω να γνωρίσω τις σκέψεις τον Θεού… όλα τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Ο παγκόσμιος νους ενορχηστρώνει οτιδήποτε συμβαίνει σε δισεκατομμύρια γαλαξίες, με χάρη, ακρίβεια και αψεγάδιαστη ευφυΐα. Η διάνοια του είναι υπέρτατη και διαποτίζει κάθε ύπαρξη, απ” το μικρότερο μέχρι το μεγαλύτερο, από το άτομο μέχρι το σύμπαν. Οτιδήποτε ζωντανό, αποτελεί έκφραση της διάνοιάς του και αυτή η διάνοια λειτουργεί μέσα απ” τους Επτά Πνευματικούς Νόμους…

Αν εξετάσετε οποιοδήποτε κύτταρο του ανθρώπινου σώματος, θα διακρίνετε στη λειτουργία του την έκφραση αυτών των νόμων. Κάθε κύτταρο, είτε βρίσκεται στο στομάχι είτε στον εγκέφαλο, γεννιέται μέσα απ” το Νόμο της Καθαρής Δυνατότητας. Στην ουσία, αποτελεί την υλική έκφραση της καθαρής δυνατότητας. Το ίδιο DΝΑ που ενυπάρχει σε κάθε κύτταρο, εκφράζεται με διαφορετικό τρόπο για να εκπληρώσει τις ξεχωριστές υποχρεώσεις του. Κάθε κύτταρο, λειτουργεί επίσης και συμφωνά με το Νόμο της Προσφοράς. Είναι ζωντανό και υγιές μόνο όταν βρίσκεται σε κατάσταση ισορροπίας. Αυτή η αρμονία, διατηρείται μόνο μέσα από ένα συνεχές «δούναι και λαβείν».
Κάθε κύτταρο προσφέρει σε κάθε άλλο και το υποστηρίζει, ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζεται κι αυτό απ” όλα τα υπόλοιπα. Το κύτταρο βρίσκεται πάντα σε μια κατάσταση δυναμικής ροής και αυτή η ροή δεν διακόπτεται ποτέ. Στην πραγματικότητα, αυτή η ροή είναι και η ίδια η ουσία της ζωής του κυττάρου. Μόνο διατηρώντας αυτή τη ροή της προσφοράς, μπορεί το κύτταρο και να δεχθεί, συνεχίζοντας έτσι την δονούμενη ύπαρξή του.
Ο Νόμος τον Κάρμα ακολουθείται με θαυμάσιο τρόπο από κάθε κύτταρο, αφού αυτό διαθέτει μια ενσωματωμένη ευφυΐα με την οποία ανταποκρίνεται με τον πιο κατάλληλο και σωστό τρόπο σ” οποιαδήποτε κατάσταση.
Ο Νόμος της Ελάχιστης Προσπάθειας ακολουθείται επίσης θαυμαστά από το κάθε κύτταρο του σώματος. Όλα κάνουν το έργο τους με ήρεμη αποδοτικότητα και μέσα σε μια κατάσταση αναπαυμένης εγρήγορσης.
Μέσω του Νόμου της Πρόθεσης και της Επιθυμίας, η πρόθεση του κάθε κυττάρου εκμεταλλεύεται την απεριόριστη οργανωτική δύναμη της διάνοιας της φύσης. Ακόμα και μια απλή πρόθεση, όπως ο μεταβολισμός ενός μορίου ζάχαρης, ξεκινά αμέσως μια συμφωνία γεγονότων μέσα στο σώμα, όπου ακριβείς ποσότητες ορμονών θα πρέπει να εκκριθούν την κατάλληλη στιγμή για να μετατρέψουν αυτό το μόριο σε καθαρή δημιουργική ενέργεια.
Ασφαλώς, το κάθε κύτταρο εκφράζει και το Νόμο της Απόσπασης. Είναι αποστασιοποιημένο απ” το αποτέλεσμα των προθέσεών του. Δεν διστάζει, επειδή η συμπεριφορά του βασίζεται σε μια «ζωοκεντρική» και ενστικτώδη αντίληψη του παρόντος.
Κάθε κύτταρο εκφράζει επίσης και το Νόμο του Ντάρμα. Πρέπει ν” ανακαλύψει την πηγή του, τον ανώτερο εαυτό. Πρέπει να υπηρετεί τις ζωντανές μονάδες που βρίσκονται γύρω του και να εκφράσει τα ξεχωριστά του ταλέντα. Κύτταρα της καρδιάς, κύτταρα του στομαχιού ή ανοσοποιητικά κύτταρα, όλα έχουν την πηγή τους στον ανώτερο εαυτό, το πεδίο της καθαρής δυνατότητας. Και επειδή συνδέονται άμεσα μ” αυτόν τον κοσμικό υπολογιστή, μπορούν να εκφράσουν τα ταλέντα τους με άκοπη ευκολία και αχρονική αντίληψη. Μόνο εκφράζοντας τα μοναδικά ταλέντα τους, μπορούν να διατηρήσουν τόσο την ακεραιότητά τους όσο και την ακεραιότητα ολόκληρου του σώματος. Ο εσωτερικός διάλογος κάθε κυττάρου του ανθρώπινου σώματος είναι «Πώς μπορώ να βοηθήσω;’’ Τα κύτταρα της καρδιάς θέλουν να βοηθήσουν τα ανοσοποιητικά κύτταρα, τα ανοσοποιητικά κύτταρα επιθυμούν να βοηθήσουν να κύτταρα του στομαχιού και των πνευμόνων, τα εγκεφαλικά κύτταρα παρακολουθούν και βοηθούν όλα τ” άλλα. Κάθε κύτταρο στο ανθρώπινο σώμα έχει μια και μόνη λειτουργία: να βοηθήσει όλα τα υπόλοιπα.
Παρατηρώντας την συμπεριφορά των κυττάρων μέσα στο ίδιο μας το σώμα, μπορούμε να δούμε την πιο εκπληκτική και αποδοτική έκφραση των Επτά Πνευματικών Νόμων. Αυτό είναι το μεγαλείο της διάνοιας της φύσης. Αυτές είναι οι σκέψεις του θεού – όλα τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες.
Οι Επτά Πνευματικοί Νόμοι της Επιτυχίας είναι πανίσχυρες αρχές, οι οποίες σας βοηθούν να επιτύχετε τον έλεγχο του εαυτού σας. Αν τους δώσετε τη δέουσα σημασία και ακολουθήσετε τις συμβουλές αυτού του βιβλίου, θ” ανακαλύψετε ότι θα μπορείτε να πραγματοποιήσετε οτιδήποτε θελήσετε – όλη την αφθονία, το χρήμα και την επιτυχία που επιθυμείτε. Θ” ανακαλύψετε επίσης, πως η ζωή σας θα γίνει πιο χαρούμενη και αποδοτική από κάθε πλευρά, γιατί αυτοί οι νόμοι δίνουν στη ζωή μια ιδιαίτερη και μοναδική αξία.
Υπάρχει μια φυσική σειρά για την εφαρμογή των νόμων στην καθημερινή ζωή, η οποία μπορεί και να σας βοηθήσει να τους θυμάστε. Ο Νόμος της Καθαρής Δυνατότητας γίνεται αντιληπτός μέσα απ” τη σιωπή, το διαλογισμό, τη μη-κρίση και την επαφή με τη φύση, αλλά ενεργοποιείται από το Νόμο της Προσφοράς. Το ζήτημα εδώ, είναι να μάθετε να προσφέρετε κάθε τι που επιζητάτε. Αν ζητάτε αφθονία, να προσφέρετε αφθονία. Αν ζητάτε χρήματα, δώστε χρήματα. Αν ζητάτε αγάπη, εκτίμηση και τρυφερότητα, μάθετε πρώτα να τα χαρίζετε εσείς στους άλλους.
Μέσα από τις πράξεις σας που ακολουθούν το Νόμο της Προσφοράς, ενεργοποιείτε το Νόμο τον Κάρμα. Δημιουργείτε καλό κάρμα, το οποίο κάνει τη ζωή σας πολύ ευκολότερη. Θα δείτε πως δεν θα χρειάζεται να καταβάλλετε μεγάλη προσπάθεια για να πραγματοποιήσετε τις επιθυμίες σας, πράγμα που αυτομάτως οδηγεί στην κατανόηση του Νόμου της Ελάχιστης Προσπάθειας. Όταν όλα είναι εύκολα και άκοπα, όταν οι επιθυμίες σας αρχίζουν να πραγματοποιούνται, τότε κατανοείτε και το Νόμο της Πρόθεσης και της Επιθυμίας. Υλοποιώντας τις επιθυμίες σας με άκοπη ευκολία, σας είναι και πιο προσιτό να εφαρμόσετε το Νόμο της Απόσπασης.
Τέλος, καθώς αρχίζετε να κατανοείτε όλους τους παραπάνω νόμους, αρχίζετε να επικεντρώνεστε στον αληθινό σκοπό της ζωής σας, πράγμα που οδηγεί στο Νόμο τον Ντάρμα. Με τη χρήση αυτού του νόμου, εκ-φράζοντας τα μοναδικά ταλέντα σας και πραγματοποιώντας τις επιθυμίες των συνανθρώπων σας, αρχίζετε να δημιουργείτε ό,τι θέλετε και όποτε το θέλετε. Γίνεστε ξέγνοιαστοι και χαρούμενοι, ενώ η ζωή σας μετατρέπεται σε έκφραση απεριόριστης αγάπης.
Είμαστε ταξιδιώτες σ” ένα κοσμικό ταξίδι – αστρική σκόνη που στροβιλίζεται και χορεύει μέσα στα ρεύματα και τις δίνες του απείρου. Η ζωή είναι αιώνια, αλλά οι εκφράσεις της είναι εφήμερες, παροδικές, στιγμιαίες. Ο Γκοτάμα Βούδα, ο ιδρυτής του Βουδισμού, είπε κάποτε:
Η ύπαρξη μας είναι παροδική σαν τα φθινοπωριάτικα σύννεφα.
Η γέννηση κι ο θάνατος των πλασμάτων, μοιάζουν με τις κινήσεις ενός χορού.
Μια ολόκληρη ζωή δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια αστραπή στον ουρανό,
το κύλισμα ενός χειμάρρου σε μια απότομη πλαγιά.
Έχουμε σταματήσει για μια στιγμή, να γνωριστούμε μεταξύ μας, ν” αγαπηθούμε και να μοιραστούμε αυτά που έχουμε. Η στιγμή είναι πολύτιμη αλλά περαστική – μια μικρή παρένθεση μέσα στην αιωνιότητα. Αν τη μοιραστούμε με φροντίδα, ανάλαφρη καρδιά και αγάπη, τότε θα δημιουργήσουμε την αφθονία και τη χαρά ο ένας για τον άλλο – και θα πειστούμε πως αυτή η στιγμή άξιζε τον κόπο.

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα