Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Η Αντοχή στα Αντιβιοτικά αποτελεί «Καταστροφική απειλή» για την Ιατρική, λέει Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας της Βρετανίας


ΛΟΝΔΙΝΟ, 11 Μαρτίου (Reuters) - Η ανθεκτικότητα στα αντιβιοτικά αποτελεί μια καταστροφική απειλή για την ιατρική και θα μπορούσε να σημαίνει ασθενείς που έχουν μικρό κίνδυνο κατά τη χειρουργική επέμβαση να πεθαίνουν από μολύνσεις που δεν θα μπορούν πλέον να αντιμετωπίζονται, δήλωσε κορυφαίος αξιωματούχος του υπουργείου υγείας της Βρετανίας,  τη Δευτέρα.

Η Sally Davies,  επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος στην Αγγλία, δήλωσε  ότι πρέπει να υπάρξει παγκόσμια δράση για την καταπολέμηση της αντιβιοτικής, ή αντιμικροβιακής, αντοχής και να δημιουργηθεί ένα νέο φάρμακο από την έρευνα και την ανάπτυξη νέων φαρμάκων για την αντιμετώπιση των αναδυόμενων, μεταλλάξεων των λοιμώξεων.
Μόνο μια χούφτα των νέων αντιβιοτικών έχουν αναπτυχθεί και μπήκαν στην αγορά τις τελευταίες δεκαετίες, και αυτός είναι ένας αγώνας δρόμου ενάντια στο χρόνο για να βρούμε περισσότερα, από τη στιγμή που οι  βακτηριακές λοιμώξεις εξελίσσονται όλο και περισσότερο σε "μικρόβια" ανθεκτικά στα υπάρχοντα φάρμακα.
"Η Μικροβιακή αντοχή αποτελεί μια καταστροφική απειλή. Εάν δεν δράσουμε τώρα, κάθε ένας από εμάς θα μπορεί να πάει στο νοσοκομείο μέσα σε 20 χρόνια για μικροεπεμβάσεις και να πεθαίνει λόγω της συνήθους λοίμωξης που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με αντιβιοτικά," δήλωσε στους δημοσιογράφους η Davies κατά την δημοσίευση μια έκθεσης σχετικά με μολυσματική ασθένεια.
"Και συνήθεις εγχειρήσεις, όπως αποκαταστάσεις ισχίου ή μεταμοσχεύσεις οργάνων θα μπορούσε να είναι θανατηφόρες, λόγω του κινδύνου μόλυνσης."
Ένα από τα πιο γνωστά μικρόβια, το MRSA,  εκτιμάται ότι θα είναι υπεύθυνο για τον θάνατο  περίπου 19.000 ανθρώπων κάθε χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες - πολύ περισσότερο από τον ιό HIV και το AIDS - και για παρόμοιο αριθμό στην Ευρώπη.
Και άλλα μικρόβια εξαπλώνονται. Περιπτώσεις απόλυτα ανθεκτικής στα φάρμακα φυματίωσης έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια και ένα νέο κύμα «σούπερ μικρόβιων» με μια μετάλλαξη που ονομάζεται NDM 1, η οποία εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, έχει εξαπλωθεί  επάνω σε όλο τον κόσμο, από τη Μεγάλη Βρετανία έως τη Νέα Ζηλανδία.
Πέρυσι ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι  ανίατα  στελέχη της γονόρροιας εξαπλώνονταν σε όλο τον κόσμο.
Η Laura Piddock, καθηγήτρια μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ και διευθύντρια της ομάδας δράσης της εκστρατείας για τα αντιβιοτικά , χαιρέτισε τις προσπάθειες  της Davies »για την ευαισθητοποίηση του προβλήματος.
"Υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός των λοιμώξεων για τις οποίες δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου θεραπευτικές επιλογές, και χρειαζόμαστε απεγνωσμένα νέα ανακάλυψη,  έρευνα και ανάπτυξη», είπε.
Η Davies κάλεσε τις κυβερνήσεις και τις οργανώσεις σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και της G8, να λάβουν σοβαρά υπόψη την απειλή και να εργαστούν για την ενθάρρυνση της καινοτομίας και των επενδύσεων για την ανάπτυξη των αντιβιοτικών.
"Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο δεκαετιών υπήρξε ένα κενό ανακάλυψης γύρω από τα αντιβιοτικά και υπάρχουν ασθένειες που έχουν εξελιχθεί ταχύτερα από ό, τι τα φάρμακα για τη θεραπεία τους», είπε.
Η Davies έκανε έκκληση για μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ των βιομηχανιών της υγειονομικής περίθαλψης και των φαρμακευτικών ώστε να διατηρηθεί το υπάρχον οπλοστάσιο των αντιβιοτικών, και να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην ανάπτυξη νέων.
Η Αύξηση της επιτήρησης για την παρακολούθηση των ανθεκτικών στα φάρμακα μικροβίων, λιγότερη συνταγογράφηση αντιβιοτικών , διασφάλιση ότι θα συνταγογραφούνται μόνο όταν χρειάζεται, και  εξασφάλιση καλύτερης υγιεινής ωστε να κρατηθούν λοιμώξεις στο ελάχιστο είναι εξίσου σημαντικό, είπε.
Ο Nigel Brown, πρόεδρος της Εταιρείας Γενικής Μικροβιολογίας, συμφώνησε ότι το θέμα π απαιτεί επείγουσα δράση και είπε ότι τα μέλη της θα εργαστούν σκληρά για να κατανοήσουν καλύτερα τις μολυσματικές ασθένειες, τον περιορισμό της μετάδοσης της ανθεκτικότητας στα αντιβιοτικά, και να βοηθήσει στην ανάπτυξη νέων αντιβιοτικών.
«Οι τεχνικές της μικροβιολογίας και οι νέες εξελίξεις, όπως η συνθετική βιολογία θα είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη αυτού του στόχου», είπε.
Απόδοση Κειμένου dorieas
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα