Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013

Η συνειδητή σου παρουσίαΔώσε προσοχή στο παρόν. Δώσε προσοχή στη συμπεριφορά σου, στις αντιδράσεις, τις διαθέσεις σου, τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τους φόβους και τις επιθυμίες σου, όπως εκδηλώνονται στο παρόν. Εκεί είναι το παρελθόν για σένα. 
Αν μπορείς να είσαι αρκετά παρών ώστε να τα παρατηρείς όλα αυτά, όχι επικριτικά ή αναλυτικά, αλλά χωρίς κρίσεις, τότε αντιμετωπίζεις με επιτυχία το παρελθόν και το διαλύεις με την δύναμη της παρουσίας σου. Δεν μπορείς να βρεις τον εαυτό σου με το να μπαίνεις στο παρελθόν.Βρίσκεις τον εαυτό σου με το να έρθεις στο παρόν.
   Καθώς αποκτάς μεγαλύτερη συνείδηση της παρούσας σου προσωπικότητας, μπορεί ξαφνικά να αποκτήσεις κάποια ενόραση σχετικά με το γιατί η "εκπαίδευσή" σου λειτουργεί με αυτούς τους συγκεκριμένους τρόπους- για παράδειγμα, γιατί οι σχέσεις σου ακολουθούν ορισμένα πρότυπα- και μπορεί να θυμηθείς κάποια γεγονότα που συνέβησαν στο παρελθόν ή να τα δεις πιο καθαρά. Αυτό ίσως σε βοηθήσει, αλλά δεν είναι ουσιαστικής σημασίας. 
  Αυτό που είναι ουσιαστικό είναι η συνειδητή σου παρουσία. Αυτή διαλύει το παρελθόν. Αυτή είναι ο μεταμορφωτικός παράγοντας. Έτσι, μην επιδιώκεις να καταλάβεις το παρελθόν, αλλά γίνε όσο πιο παρών μπορείς. ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΑΡΩΝ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΜΟΝΟΝ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠΩΝ.

ECKHART TOLLE


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα