Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Ερωτική Αγάπη


Ερωτική Αγάπη
Έχετε ποτέ αναρωτηθεί ποιά θεωρείται ως η πιο σημαντική και επιθυμητή πτυχή της ζωής σε αυτόν τον πλανήτη; Η απάντηση είναι η αγάπη. Όχι η πνευματική, συμπαντική αγάπη, αλλά η ρομαντική αγάπη. Μερικοί άνθρωποι θα έδιναν τα χρήματα σαν απάντηση, αλλά αν θέλουμε να εξετάσουμε προσεκτικά τοζήτημα, θα διαπιστώσουμε ότι και τα χρήματα χρειάζονται ως η απαιτούμενη δύναμη για την εύρεση / απόκτηση / "αγορά" έρωτα και αγάπης.

Η ανάγκη να είμαστε μαζί με το αντίθετο φύλο ως ζευγάρι είναι έμφυτη από τη στιγμή της γέννησης μας.

Η πλειοψηφία των τραγουδιών αφορούν τη ρομαντική αγάπη. Στην κοινωνία μας ένας άνθρωπος συνήθως θεωρείται ευτυχισμένος αν απολαμβάνει μια επιτυχημένη σχέση. Υπάρχει μια ολόκληρη εμπορική επιχείρηση χτισμένη γύρω από τη ρομαντική αγάπη, που είναι πολύ κερδοφόρα. Αλλά γιατί συμβαίνει αυτό στην πραγματικότητα; Γιατί ο γάμος έχει τόσο μεγάλη σημασία σε αυτό το επίπεδο; Όταν φεύγουμε από το Ενωτικό Πεδίο, αυτό της Ενέργειας-Συνείδησης, ερχόμαστε σε αυτό το επίπεδο με συγκεκριμένη αποστολή. Μια από αυτές είναι να μπορέσουμε να "δούμε" όλα τα μέρη που συνθέτουν την ύπαρξή μας.
Στις χαμηλές συχνότητες αυτού του υψηλά συμπυκνωμένου πλανήτη μας δίνεται η δυνατότητα να αντιληφθούμε όλα τα διαφορετικά δονητικά επίπεδα της ύπαρξής μας, από το υψηλότερο ως το βαθύτερο. Τα διάφορα διάσπαρτα "κομμάτια" μας έχουν αποκλειστεί σε σημεία του χωρο-χρονικού συνεχούς, δημιουργώντας αυτό που αποκαλούμε σύστημα ισχύος (δηλαδή μη αριθμημένα μέρη της ύπαρξής μας που εκδηλώνονται ως κάρμα, αλλά και ως η δύναμή μας, η ζωτική πηγή ενέργειάς μας). Έτσι, αυτό που πραγματικά χρειάζεται όταν ερχόμαστε σε αυτό το επίπεδο είναι να αποδεσμεύσουμε αυτά τα μέρη της ύπαρξης μας και να τα συγκεντρώσουμε όλα μαζί, έτσι ώστε να μπορέσουμε να γίνουμε ξανά ολόκληροι, περνώντας από τη δυαδικότητα στην ενότητα.
Γίνεται φανερό ότι η έντονη ανάγκη για ρομαντική αγάπη και για το γάμο/ένωση με το αντίθετο φύλο είναι απλώς μια αντανάκλαση της εσωτερικής μας ανάγκης. Όπως έσω έτσι και έξω. Ψάχνουμε να βρούμε, να συνειδητοποιήσουμε και να εκπληρώσουμε τον εσωτερικό γάμο μας, για να αγαπήσουμε και να συνθέσουμε όλα μας τα κομμάτια. Επιπλέον, δεδομένου ότι προερχόμαστε από ένα Ενωτικό Πεδίο, εμπεριέχουμε και τις δύο πολικότητες μέσα μας: γιν και γιανγκθηλυκό και αρσενικό.
Εμείς απλώς επιλέγουμε για συγκεκριμένους λόγους την πολικότητα που θα μας βοηθήσει στον στόχο αυτής της ενσάρκωση, και αυτό θα εκδηλωθεί στο οριζόντιο επίπεδο μέσα από ένα θηλυκό ή αρσενικό βιολογικό όχημα. Ως εκ τούτου, επιλέγουμε έναν σύντροφο που θα μας βοηθάει να συντονιστούμε με το εσωτερικό θηλυκό κομμάτι μας αν είμαστε άνδρες, και το αντίστροφο.
Μέσω αυτού του συντονισμού προσπαθούμε να "παντρέψουμε" με τη βοήθεια της σχέσης τα αρσενικά και θηλυκά κομμάτια μας. Μόνο τότε μπορούμε γίνουμε πάλι ολόκληροι και να επιστρέψουμε στο Ενωτικό Πεδίο. Όλα τα στοιχεία που αποδοκιμάζουμε στο σύντροφό μας είναι εκείνα που με κάποιο τρόπο συντονίζονται με κάποια αντίστοιχα τμήματα του δικού μας συστήματος.
Μέσα από τη σχέση, μπορούμε να μάθουμε πώς να διαχειριζόμαστε και να κατανοούμε αυτά τα στοιχεία σε ένα άλλο άτομο, παράλληλα πραγματοποιώντας την ίδια εργασία μέσα μας. Αν επιτύχουμε να αγαπήσουμε και να αγκαλιάσουμε όλα τα μέρη του συντρόφου μας, τότε θα αγαπήσουμε και θα αγκαλιάσουμε όλα τα μέρη της ύπαρξής μας. Αυτό θα είναι η απόλυτη ένωση, ο Εσώτερος Ιερός Γάμος.
Λυδία Γιαννουλοπούλου
Αρχιτέκτων Μηχανικός - Θεραπευτική Αρχιτεκτονική
MSc Architectural Association London
New York School of Feng Shui

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα