Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Η Ελλάδα πεθαίνει. Πεθαίνουμε σαν λαός (ΒΙΝΤΕΟ).



Η Ελλάδα πεθαίνει. Πεθαίνουμε σαν λαός.

Διάβαζα ένα άρθρο της Σεμέλης Διονύσου στο blog της filonoi.gr με σχεδόν τον ίδιο υπέρτιτλο κάπως αλλαγμένο:
"Ξέρεις κάτι; «Η Ελλάδα πεθαίνει»… και καλά κάνει!!"

Είναι από κάποια ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου το 1995 ‘’Το βλέμμα του Οδυσσέα’’. Ο Θανάσης Βέγγος, τελευταίος πριν τον Θύμιο Καρακατσάνη ζεστός-δικός μας Έλληνας, υποδύεται τον Ταξιτζή(video). Απευθυνόμενος στην φύση ξεκινάει με πάλλουσα

από συγκίνηση φωνή έτσι ‘’Ξέρεις κάτι; Η Ελλάδα πεθαίνει. Πεθαίνουμε σαν λαός …’’

Σεμέλη, με συγκίνησε το ξεκίνημά σου ‘’Η Ελλάδα πεθαίνει’’ και με προσγείωσε η επόμενη φράση ‘’Και καλά κάνει’’. Μου έδωσε μια σταλαγματιά ελπίδας το τελείωμά σου ‘Μόνον έτσι θα γεννηθεί κάτι καινούργιο’’




Γέμισαν τα μάτια μου δάκρυα κι έσκυψα το κεφάλι. Η συγκίνηση πήρε τον δρόμο προς τον εγκέφαλό μου . Έκαψε τα στήθια μου και με τράνταξαν αναφιλητά.


Είχε βγει απ’ το πρωί δροσερό μελτεμάκι και μου χάιδευε το υγρό μέτωπο. Προσπάθησα να βάλω σε μια τάξη όλες τις καταρρακτώδεις πληροφορίες που δέχτηκα απ’ το διαδίκτυο σχετικά με τον τόπο μου και την επικρατούσα κατάσταση. Δεν είναι εύκολο. Μα καθόλου εύκολο.


Όλα ξεκινούσαν από αυτή την ριμάδα φράση ‘’Η Ελλάδα πεθαίνει!’’ Και με τέτοιο ξεκίνημα τι ευχάριστο να βρεις για να γλυκάνεις όλες αυτές τις δηλητηριώδεις πληροφορίες.


Την κραυγή μίσους και κακίας του υπουργού εξωτερικών της Γερμανίας Βεστερβέλε. ‘’Αναδιαπραγμάτευση; Αυτόν τον Ρουβίκωνα ΔΕΝ θα τον διαβούμε’’


Θεέ μου, πάλι μπροστά οι στίχοι του Σολωμού να μας μαστιγώνουν ανελέητα. ‘’Μοναχή τον δρόμο πήρες και ξανάρθες μοναχή’’ Άραγε ποιους Έλληνες είχες στο μυαλό σου Κυρ-Διονύση;


Αυτούς που μας ξεπούλησαν;


Αυτούς που μας κατάκλεψαν;


Αυτούς που μας ξευτέλισαν;


Αυτούς που μας διέλυσαν;


Αυτούς που μας κατέκαψαν;


Αυτούς που ξεπάτωσαν την Ελληνική οικογένεια. Μας γέμισαν λαθρο-λάθρα βιώσας μετανάστες. Έκλεισαν σφράγισαν θέσεις εργασίας. Ρήμαξαν την ύπαιθρο. Αποπροσανατολίζουν γλώσσα και σύμβολα την νεολαία μας.


Πουλήσαν την ζωή μας στα σύγχρονα τραπεζοπάζαρα.


‘’Κάναμε τον κύκλο μας…’’ Ναι Θανάση μου κάναμε τον κύκλο μας. Τώρα που ζώνουν μαύρα σύννεφα όλη την γη τώρα αρχίζω και το νιώθω. Αργά, αργά μας τυλίγει όλη την ανθρωπότητα. Ανακαλύπτουν τώρα κατασκευές πολλών χιλιάδων χρόνων. Έτσι ήταν πάντα. Έτσι θα γίνει και τώρα.


Θα χαθεί η Ελλάδα και μαζί της όλη η ανθρωπότητα. Εκτός …


Εκτός και η μοναδική, και μία σ’ όλες τις γλώσσες του κόσμου αμετάφραστηΑγία Σοφία σχεδιάζει αλλιώς. Κι εγώ, όπως και κάθε Ελληνικά φρονών, πιστεύω αμετάκλητα στις κόρες της που είναι.


Η Ελπίδα, η Πίστη και η Αγάπη!


Μόνο μ’ αυτές τις Θεόπνευστες αρχές μπορεί να γεννηθεί κάτι καινούργιο.


Το παλιό τελείωσε και μαζί του η άφρωνη κακία του, να βυθίζονται στο μαύρο έρεβος.



αἰέν ἀριστεύειν

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα