Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Andrea Bocelli: Με Τα Μάτια Της Ψυχής.(βίντεο)

Ο Αndrea Bocelli

Η εκπλήρωση του ονείρου, το δυνατό φώς της επιτυχίας και η δική του ''αλήθεια''... οι εικόνες που πάντα θα περνούν μπροστά απο τα μάτια του, τα μάτια της ψυχής, τα μάτια που με αυτά βλέπεις το πραγματικό νόημα της ζωής.
                                                                                 

Γεννήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου του 1958, στην Ιταλία, σε ένα χωριό της Pisa, το Lajatico, με ασθενέστατη όραση. Μέσα σε αμπελώνες και ελαιώνες έκανε τα πρώτα του βήματα. Δέιγματα της κλίσης του στο τραγούδι, φάνηκαν απο πολύ νωρίς, και σε κάθε ευκαιρία τον έβαζαν συγγενείς και φίλοι να τραγουδά, και εκείνος τους έκανε τη χάρη. Οι γονείς του προσπαθούσαν να κάνουν το καλύτερο γι'αυτόν, ειδικά μετά απο εκέινο το μοιραίο απόγευμα. Όπως τα άλλα παιδιά, έτσι και ο μικρός Andrea λαχταρούσε το παιχνίδι στους επαρχιακούς δρόμους, και έπαιζε μαζί τους. Όμως δυστυχώς δεν ήταν σαν όλα τα παιδιά. Η όρασή του μπορούσε να καταστραφεί ολοκληρωτικά με ένα μικρό χτύπημα στο κεφάλι, όπως και έγινε.

                                                                                   
Παρ'ολ'αυτά, κατάφερε με τη στήριξη όλων να ζεί ''φυσιολογικά''.

Απο τα πρώτα του παιδικά χρόνια μαθαίνει εκκλησιαστικό όργανο και πιάνο, με τους γονείς του να κάνουν ακριβώς το ίδιο για να τον ενθαρρύνουν. Αργότερα συνεχίζει με φλάουτο και σαξόφωνο.Το 1970 κερδίζει τον πρώτο του διαγωνισμό τραγουδιού, με το κομμάτι''O sole mio'', το οποίο μέχρι σήμερα δεν λείπει απο το ρεπερτόριό του.

 
Τα χρόνια περνούν και ο ίδιος αρχίζει να χάνει την εμπιστοσύνη στον εαυτό του, πιστεύοντας ότι δεν θα είχε κάνενα σπουδαίο μέλλον στο μουσικό στερέωμα, και έτσι αποφασίζει να σπουδάσει νομικά. Τελειώνει τις σπουδές του με εξαιρετική επιτυχία και εξασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου, μόλις για ένα χρόνο, μέχρι τη στιγμή που συναντά τον Franco Corelli, έναν απ'τους σπουδαιότερους τενόρους στην ιστορία της όπερας. Αμέσως ο Corelli, αφού τον άκουσε να τραγουδά, τον παίρνει μαζί του ως μαθητή. Όμως τα δίδακτρα ήταν ακριβά και αναγκάστηκε να τραγουδά κάθε βράδυ σε πιάνο-μπάρ, για να τα καταφέρει, πράγμα που δεν μετάνοιωσε ποτέ, αφού εκεί γνώρισε την συζυγό του, Enrica, και μαζί της απέκτησε τους δύο γιούς του, Amos (1995) και Matteo (1997).

Ο Luciano Bettarini είναι ο δεύτερος δάσκαλός του και κάνει μαθήματα φωνητικής μαζί του, μέχρι το θάνατό του το 1997.

 
Απο το 1992 αρχίζουν να χτίζονται τα θεμέλια της καριέρας του. Ο γνωστός ροκ στάρ Zucchero μαζί με τον Bono, των U2 κάνουν οντισιόν ψάχνοντας έναν τενόρο για να πείσουν τον Lucciano Pavarotti να τραγουδήσει μαζί τους. Όταν ο Pavarotti άκουσε τον Bocelli σε ένα ντέμο, είπε πως κανένας δεν θα μπορούσε να τραγουδήσει καλύτερα απο αυτόν τον νέο, που τραγουδά με την ψυχή, και αφού τον γνώρισε ξεκίνησε μεταξύ τους μια βαθιά φιλία που κράτησε μέχρι το θάνατό του.
 
Παρ'όλ'αυτά το ντουέτο Zucchero-Pavarotti έγινε, με το κομμάτι''Miserere''. Στην περιοδεία του Zucchero το 1993 o Bocelli τον συνοδεύει, ερμηνεύοντας το μέρος του Pavarotti στο ''Miserere''και την διάσημη άρια ''Nessun Dorma'' απο την όπερα ''Turandot''του Puccini,με την οποία καταχειροκροτείται,και αρχίζει η αναγνώρισή του απο το κοινό.Μετά απο την περιοδεία κάνει το ντεμπούτο του στην κλασσική μουσική με ένα κοντσέρτο στο Reggio της Emilia.

Το 1994 κερδίζει στο φεστιβάλ του Σαν Ρέμο με το τραγούδι''Il Mare Calmo Della Sera'' στην κατηγορία ''νέες προτάσεις''. Λίγο αργότερα κυκλοφορεί το πρώτο του άλμπουμ ''Il Mare Calmo Della Sera''με το οποίο κερδίζει τον πρώτο του χρυσό δίσκο. Συμμετέχει σε φιλανθρωπικά κονσέρτα και στο τέλος της χρονιάς ερμηνεύει τον πρώτο του ρόλο, ως Macduff, στην όπερα ''Μάκβεθ'' του Verdi, στο''Teatro Verdi''στην Pisa.

Το 1995 τραγουδά ξανά στο Σαν Ρέμο καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση με το τραγούδι ''Con te Partiro''

 
 Ένα χρόνο αργότερα θα γίνει η επανεκτέλεση του συγκεκριμένου κομματιού με αγγλοελληνικό στίχο.
Ο γνωστός μποξέρ Henry Maske οργανώνει τον αποχαιρετηστήριο αγώνα του και απευθύνεται για δεύτερη φορά στην διάσημη σοπράνο Sarah Brightman (την πρώτη φορά δημιούργησε το θρυλικό ''A Question Of Honour''). Εκέινη με τη σειρά της βρίσκει τον Andrea Bocelli και μαζί ηχογραφούν το ''Time To Say Goodbye'', ένα κομμάτι-σημείο αναφοράς και για τους δύο καλλιτέχνες, το οποίο σπάει όλα τα ρεκόρ πωλήσεων στην μουσική βιομηχανία και παραμένει στο τοπ-10 του Γερμανικού hit parade για έξι μήνες.

 
 Το 1997 παραλαμβάνει μαζί με την Brightman το Echo award για το καλύτερο τραγούδι της χρονιάς. Ακολουθούν κυκλοφορίες άλμπουμ που σημειώνουν τεράστια επιτυχία και πολύ υψηλές πωλήσεις , φτάνοντας συνολικά μέχρι σήμερα τα 40 εκατομμύρια αντίτυπα. Φιλανθρωπικές συναυλίες, στα πλάισια των οποίων συμπεριλήφθηκε δύο φορές και η χώρα μας, στο Ηρώδειο το 2003 και στο Καλλιμάρμαρο τον περασμένο Οκτώβριο(2007). Κερδίζει πολλά βραβεία, ως καλύτερος τραγουδιστής, και για τις πωλήσεις των άλμπουμ του.

Το 1999 τραγουδά μαζί με την Celine Dion το ''The Prayer'', το οποίο τραγούδησε ο ίδιος, πρώτα σε σόλο εκδοχή για την ταινία κιν.σχεδίων 'Quest for Camelot''.


Τα επόμενα χρόνια περνούν με συναυλίες, περιοδείες, ηχογραφήσεις και όλα σημειώνουν απερίγραπτη επιτυχία. Καλείται απο τον πάπα, και απο την βασίλισσα της Αγγλίας, τραγουδώντας σε διάφορες εκδηλώσεις (πράγμα που έρχεται μάλλον σε αντίθεση με τη στάση του στη ζωή γενικά, αλλά σίγουρα δεν είναι άνθρωπος που θα πρόσβαλλε κάποιους με την άρνησή του).

Την ίδια χρονιά γίνεται ο πρώτος καλλιτέχνης που βρίσκεται στις 3 πρώτες θέσεις στα αμερικάνικα charts κλασσικών άλμπουμ, με τα ''Aria'', ''Sacred Arias'' και ''Viaggio Italiano''.

 
 Κυκλοφορεί επίσης και ένα αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα, το ''La musica del silenzio'', μόνο στην Ιταλία.
 Ένα χρόνο αργότερα θα γίνει η επανεκτέλεση του συγκεκριμένου κομματιού με αγγλοελληνικό στίχο.Το 2000 συνεχίζει τις δραστηριότητές του, διορίζεται πρόεδρος στο Istituto Musicale Boccherini στην Lucca, και προς το τέλος της χρονιάς, κυκλοφορεί την πρώτη ολοκληρωμένη ηχογράφηση όπερας, την ''La Bohme''του Puccini.


 Ένα χρόνο αργότερα θα γίνει η επανεκτέλεση του συγκεκριμένου κομματιού με αγγλοελληνικό στίχο.Το 2003 εμφανίζεται για πρώτη φορά ως παραγωγός στο φεστιβάλ του Σαν Ρέμο, όπου δύο νέοι καλλιτέχνες τραγουδούν για την νεοιδρυθείσα δισκογραφική του, Clacksong.

Μέχρι σήμερα η καριέρα του Andrea Bocelli εξελίσσεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Παρ'όλ'αυτά ίδιος προτιμά να ζεί με απλότητα και ταπεινότητα. Αν τον ρωτήσετε πώς αισθάνεται που σχεδόν ποτέ δεν αντίκρυσε το φώς της μέρας, θα σας απαντήσει με μια φράση απο το αγαπημένο του παιδικό μυθιστόρημα ''Μικρός Πρίγκηπας''του Antoine de Saint-Exupery: ''Βλέπεις καθαρά μόνο μέσα απο την καρδιά σου. Τα ουσιαστικά π Κυκλοφορεί επίσης και ένα αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα, το ''La musica del silenzio'', μόνο στην Ιταλία.ράγματα είναι αόρατα στο μάτι''.

 Κυκλοφορεί επίσης και ένα αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα, το ''La musica del silenzio'', μόνο στην Ιταλία.

 Κυκλοφορεί επίσης και ένα αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα, το ''La musica del silenzio'', μόνο στην Ιταλία. Ένας καλλιτέχνης με όλη τη σημασία της λέξης, τραγουδά γεμάτος πάθος με μια φωνή που πηγάζει απο τα βάθη της ψυχής του και έρχεται να συγκινήσει βαθιά τον ακροατή με σύγχρονα και κλασσικά τραγούδια, που αγγίζουν τις καρδιές όλων.


Υ.Γ. Τελευταία κυκλοφορία, η συλλογή ''Best of:Vivere'',που περιλαμβάνει τρία καινούρια τραγούδια,καθώς και μια επανεκτέλεση/διασκευή του ''Vivere'',αυτή τη φορά σε ντουέτο με την Laura Pausini. Το κομμάτι ''Canto Della Tera'', επανεκτελέστηκε σε ντουέτο με την Sarah Brightman συμπεριλαμβάνεται στο νέο άλμπουμ της τελευταίας, με τίτλο''Symphony'',που κυκλοφορεί τέλος του μήνα.

ΠΗΓΗ
   ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα