Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Πλούτωνας - Κρόνος σε αμοιβαία υποδοχή… Το τέλος μιας εποχής

sp_k_.jpg



Πριν φτάσουμε στο τι μπορεί να φέρει στο κάθε ζώδιο αυτή η αμοιβαία υποδοχή, καλό θα ήταν να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε το ουσιαστικό της νόημα, όσο πιο απλά μπορούμε. Στην αστρολογία, λέγοντας τον όρο «αμοιβαία υποδοχή» , εννοούμε την ταυτόχρονη κίνηση δύο πλανητών, όπου ο ένας κινείται στο ζώδιο της κυριαρχία του άλλου. Στην προκειμένη περίπτωση ο Κρόνος (κυβερνήτης του Αιγόκερω), βρίσκεται στο ζώδιο του Σκορπιού, ενώ ταυτόχρονα ο Πλούτωνας (κυβερνήτης του Σκορπιού), βρίσκεται στον Αιγόκερω. Οι πλανήτες αυτοί συνεργάζονται μεταξύ τους με έναν έντονο τρόπο, παρόμοιο με την ενέργεια της γνωστής σε όλους μας, όψη συνόδου. Αυτό συμβαίνει γιατί οι αρχές των ζωδίων και των πλανητών , κατά μία έννοια, συγχωνεύονται δρώντας συντονισμένα. 



Χρήσιμες έννοιες και συσχετισμοί

Έκρινα σημαντικό να αναφερθώ στις ιδιότητες των δύο αυτών πλανητών με την «βαριά» ενέργεια και την παρεξηγημένη τους φύση, που πολλές φορές προκαλεί τον φόβο του αρχάριου στην αστρολογία. Σίγουρα θα έχετε ξαναδιαβάσει τα περισσότερα από αυτά, αλλά αξίζει τον κόπο να γίνει άλλη μία αναφορά, ώστε να είναι πρόσφατες οι έννοιες και οι συσχετισμοί , καθώς θα προχωράτε στην ανάγνωση του άρθρου. Επειδή οι έννοιες μπορεί να είναι πραγματικά ένας τεράστιος κατάλογος, κάνω μία επιλογή όσων χρειάζονται για την κατανόηση της ενέργειας της αμοιβαίας υποδοχής, συνοψίζοντάς τα στον πλανήτη, το ζώδιο και τον οίκο. 

Μερικές από τις έννοιες με τις οποίες σχετίζεται ο Κρόνος, είναι το πλήρωμα του χρόνου, η εποπτεία, η αξιολόγηση, η ιεράρχηση, η αξιωματική αρχή, η γερουσία , η εμπειρία της ωριμότητας , η αντοχή, η τάξη πραγμάτων, η πειθαρχεία , οι περιορισμοί , οι ανταμοιβές της σκληρής εργασίας , ο έλεγχος της ρεαλιστικής κατεύθυνσης και τα πρέπει. Η ανάληψη ευθύνης. Η πείρα. Λίγο –πολύ , με τις ίδιες έννοιες σχετίζεται και το ζώδιο του Αιγόκερω , καθώς και ο 10ος οίκος, ο φυσικός οίκος του Αιγόκερω. Τι θα μπορούσε άραγε να προκαλέσει η θέση του Κρόνου στο ζώδιο του Σκορπιού και στον φυσικό του 8ο οίκο; 

Μερικές από τις έννοιες με τις οποίες σχετίζονται ο Πλούτωνας, το ζώδιο του Σκορπιού και ο 8ος οίκος , είναι ο φυσικός και συμβολικός θάνατος, η γέννηση και η αναγέννηση. Ψυχική δύναμη, θάρρος και ισχυρά αισθήματα. Ό, τι είναι βαθειά κρυμμένο και ως εκ τούτου, με όλα όσα βρίσκονται θαμμένα και έχουν αξία, αλλά και με τα υπόγεια, τις αποχετεύσεις. Με τις πρώτες ύλες, τους φυσικούς πόρους όπως το πετρέλαιο και ο χρυσός. Τα χρηματιστήρια, το τραπεζικό σύστημα και κάθε είδους χρηματοοικονομικές δοσοληψίες, την ασφάλεια και το φορολογικό σύστημα, την πλουτοκρατία. Οι ιδιοκτησίες και τα αποκτήματα που προκύπτουν από την συνεργασία, συνεταιρισμό, γάμο. Ο φόβος της απώλειας και η ανάγκη της χειραγώγησης . Η υπόγεια δράση και η διαχείριση της ισχύος. Ο αδίστακτος υπόκοσμος , η αισχροκέρδεια. Η κυτταρική δομή, οι κληρονομικές ασθένειες και οι σεξουαλικά μεταδιδόμενες νόσοι. Το είδος της ερωτικής πράξης, ο οργασμός, η εγγύτητα και η βαθειά συναισθηματική δέσμευση. Η επιστημονική έρευνα , η γενετική και η χημεία. Τι θα μπορούσε άραγε να προκαλέσει η θέση του Πλούτωνα στο ζώδιο του Αιγόκερω και στον φυσικό 10ο οίκο; 

Ένα ικανοποιητικά ασφαλές αποτέλεσμα μίας πρώτης προσέγγισης , θα μπορούσε να προκύψει από απλούς συσχετισμούς των παραπάνω εννοιών, έτσι ώστε από το συνδυασμό τους να οδηγηθούμε στην κατανόηση του τρόπου που θα λειτουργήσει η αμοιβαία υποδοχή Κρόνου \Πλούτωνα. Όμως, ο καλύτερος τρόπος για να κατανοήσουμε ένα τέτοιο σπάνιο πλανητικό γεγονός, είναι να ανατρέξουμε στο παρελθόν και να αναζητήσουμε την τελευταία φορά που είχε συμβεί. Έτσι, η αναζήτηση των βοηθητικών στοιχείων της καταγεγραμμένης ιστορίας μας γυρίζει στο 1777 και εκτείνεται μέχρι το 1778, τις χρονιές που οι δύο αυτοί πλανήτες είχαν υπάρξει και πάλι σε αμοιβαία υποδοχή. 

Πριν συνεχίσουμε την περιπλάνηση σε αυτή την ανασκόπηση, θα πρέπει να έχετε σε μία γωνιά του μυαλού σας ότι η ιστορία, όπως και ο χρόνος, κινείται κυκλικά, αλλά και σπειροειδώς. Μπορεί τα γεγονότα να μοιάζουν στην βάση τους ότι επαναλαμβάνονται (κυκλικά), αλλά ταυτόχρονα διαγράφουν μία προοδευτική πορεία (σπειροειδώς). Έτσι, για παράδειγμα, έννοιες όπως η δημοκρατία, είχαν ιστορικά διαπραγματευτεί έντονα την περίοδο εκείνης της αμοιβαίας υποδοχής, αλλά σήμερα δεν είναι το αγαθό της δημοκρατίας προς διαπραγμάτευση. Αυτό που σήμερα βρίσκεται υπό επαναδιαπραγμάτευση (Ουρανός στον Κριό) , είναι το κατά το πόσο αυτή η δημοκρατία εφαρμόζεται σωστά από τους κρατικούς λειτουργούς της (Πλούτωνας στον Αιγόκερω). Αν αυτό που βιώνει ο δυτικός κόσμος είναι πράγματι μία δημοκρατία ή αν παραπαίουμε στην θεωρητική της επίφαση, λυγίζοντας κάτω από τα δεινά ενός ανομολόγητου φασισμού (Ουρανός τετράγωνο Πλούτωνας) που ορίζει την ποιότητα της ζωής μας (Κρόνος στον Σκορπιό) . Είμαστε σίγουροι πια ότι αυτό που ζούμε, δεν είναι αυτό που θέλαμε. Δεν είναι αυτό που ευχόμαστε, αλλά σπρωγμένοι από την πικρία της διάψευσης, σπεύδουμε να επενδύσουμε σε καινούργια πιστεύω (Ποσειδώνας στους Ιχθείς). 

Μία ακόμα παράμετρος που θα ήθελα να θυμάστε, είναι ότι κάθε πλανητικό γεγονός καλείται να εκφραστεί σύμφωνα με το περιβάλλον που υπαγορεύει το τρέχον πλανητικό σκηνικό. Έτσι, το 1777 οι δύο πλανήτες ήταν σε αμοιβαία υποδοχή, αλλά ο Ποσειδώνας βρισκόταν στην αδυναμία του στην Παρθένο, δηλαδή ακριβώς απέναντι από την σημερινή θέση του στην κυριαρχία του στους Ιχθείς. Τότε, ήταν το τετράγωνο του Ποσειδώνα στην Παρθένο, με τον Ουρανό στο ζώδιο των Διδύμων που είχε διαμορφώσει το φόντο εκείνης της αμοιβαίας υποδοχής, όπως σήμερα το τετράγωνο του Ουρανού με τον Πλούτωνα, διαμορφώνει τις ειδικές μας συνθήκες. 


Μια ματιά στην ιστορία

Ο θρίαμβος της μπουρζουαζίας

(Σεπτέμβριος 1777 – Ιανουάριος 1778)

Όπως πολύ εύκολα μπορεί να δει ο καθένας, η τελευταία φορά που ο Κρόνος\Πλούτωνας βρέθηκαν σε αμοιβαία υποδοχή, δεν κράτησε παρά μόλις πέντε μήνες. Όταν όμως μιλάμε για την επιρροή βραδυκίνητων πλανητών, το διάστημα των πέντε μηνών δεν αποτελεί ένα απόλυτα ασφαλές χρονικό περιθώριο , ώστε να επιλέξουμε μία σειρά από σημαντικά γεγονότα (που δεν έλειψαν καθόλου!) και να τα αποδώσουμε σε αυτή την ολιγόμηνη αμοιβαία υποδοχή. Θεωρώ ότι η κατανόηση του πολιτικού, οικονομικού και κοινωνικού πλαισίου της εποχής, έχει μεγαλύτερη αξία από την καταγραφή μερικών ιστορικών γεγονότων. 

Εκείνη η δεκαετία του 18ου αιώνα, η δεκαετία του 70’, είχε κυλήσει με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω. Η ιστορία καταγράφει το κορυφαίο γεγονός της Αμερικανικής επανάστασης . Την ίδια περίοδο η Αγγλία και η Γαλλία ήταν ισχυρές. Οι εχθρικές τους σχέσεις τους είχαν οδηγήσει σε σειρά πολέμων αρκετές φορές μέσα στον 17ο αιώνα και αυτό συνεχιζόταν και στον 18ο αιώνα. Η Αγγλία είχε να λύσει το πρόβλημα των αποικιών που έχανε στην Βόρεια Αμερική. Βρισκόταν συνέχεια σε πόλεμο! Η Γαλλία , εκτός από τα δικά της αποικιακά ζητήματα, συντηρούσε ένα από τα πιο σκληρά φεουδαρχικά συστήματα στην ιστορία της απόλυτης μοναρχίας του δυτικού κόσμου. Εκείνη την εποχή ο Γαλλικός λαός άρχιζε αυθόρμητα να οργανώνεται σε μικρούς θύλακες αντίστασης. Μόλις 11 χρόνια μετά, θα έφτανε η καταστροφή μιας σοδειάς για να φέρει την πείνα στα 2\3 του πληθυσμού της Γαλλίας . Το φυσικό επακόλουθο ήταν η επανάσταση. Σε τέτοιου είδους άγριων επαναστάσεων στην ανθρώπινη ιστορία, είναι πάντα εμπλεκόμενη και η πείνα. Η εξαθλίωση του λαού τον κάνει να αντιδρά. Όμως , η συνειδητοποίηση αυτής της κατάφωρης εξουσιαστικής μανίας που τους ασκούσε το σύστημα της απόλυτης μοναρχίας εκείνη την περίοδο (Πλούτωνας στον Αιγόκερω) και τους οδήγησε στην επανάσταση, ήταν το έργο του Κρόνου στον Σκορπιό λίγα χρόνια νωρίτερα. Τότε που το στυγνό φορολογικό τους σύστημα και η απληστία των ευγενών, είχαν φέρει ως επακόλουθο την δυσαρέσκεια του λαού που ήταν-πραγματικά- εξαθλιωμένος. Δεν τους ενδιέφερε πως θα επιβιώσει ο λαός. Μήπως σας θυμίζει κάτι αυτό; Είναι το ίδιο φορολογικό σύστημα που λίγο καιρό πριν, οδήγησε την Αγγλία σε ρήξη με τις κτίσεις της στην Αμερική και έφερε την Αμερικανική επανάσταση. 

Τα προσωπικά έξοδα της Μαρίας Αντουανέτας την έκαναν γνωστή στην ιστορία, για την απληστία και την ματαιοδοξία της. Και φυσικά για εκείνη την εκδοχή που λέει ότι όταν ο κόσμος διαμαρτυρόταν για το ψωμί που δεν είχε να φάει, εκείνη θεωρούσε ότι δεν υπήρχε λόγος για τόση φασαρία. Ας έτρωγαν λοιπόν παντεσπάνι! Δεν ξέρω αν πρόκειται για πραγματικό γεγονός , αν η Μαρία Αντουανέτα είχε πολύ κακό χιούμορ ή αν ήταν κατασκεύασμα των εχθρών της, για να δώσουν την χαριστική βολή στο λαομίσητο προφίλ της. Πάντως, την περίοδο που ο Κρόνος είχε μπει στον Σκορπιό και βρισκόταν σεαμοιβαία υποδοχή με τον Πλούτωνα, σε αγανακτισμένους θύλακες του Γαλλικού λαού, έφτανε η εξοργιστική φήμη των εξωφρενικών, μηνιαίων δαπανών της, για προσωπικά έξοδα. Τα νέα κυκλοφορούσαν πιο γρήγορα, επειδή τα κυνηγούσαν (Ουρανός στους Διδύμους, στον 3ο φυσικό οίκο της επικοινωνίας και των μεταφορών). Είχαν διαρρεύσει και πληροφορίες επίσημων κοστολογίων, πιθανότατα ενέργεια της αντιδραστικής δύναμης της αστικής τάξης, που είχε συμφέρον να καταργήσει το μονοπώλιο των ευγενών στην πολιτική. Κάθε προσπάθεια για φορολογική μεταρρύθμιση, διευκόλυνση της εμπορικής συναλλαγής και την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης του πεινασμένου λαού που πλήρωνε τους παράλογους φόρους (Κρόνος στον Σκορπιό) , προσέκρουε στα συμφέροντα των ευγενών γαιοκτημόνων και σε εκείνο το 2% της πλουτοκρατίας που επέβαλε τους φόρους εξόντωσης. Με την βοήθεια του Ουρανού στους Διδύμους, ο διαφωτισμός καθιέρωσε έννοιες όπως η ισότητα , η ατομική ελευθερία η δικαιοσύνη. Έννοιες που πάνω τους στηρίζονται οι κορυφαίες ιδεολογικές μας κατευθύνσεις , ως δυτικός πολιτισμός. Στο στόμα του λαού έμπαιναν καινούργιες φράσεις που περιείχαν αυτές τις έννοιες και στήριζαν το δίκαιο αίσθημα οργής τους. 

Η εξέλιξη στον χώρο της τυπογραφίας, έφερε μια πιο μαζική πρόσβαση στην καινούργια ιδεολογία που όρθωνε το ανάστημα του έντυπου λόγου της. Η επιστημονικότητα και η ορθότητα της λογικής σκέψης , ήταν επιταγές της εποχής. Μέχρι πριν την Γαλλική επανάσταση, οι ευγενείς δεν έκαναν καθόλου εμπόριο. Ήταν μία αποκλειστικά λαϊκή δραστηριότητα αυτή . Όπως ήταν μοιραίο, αυτό δημιούργησε την ισχυρότατη αστική τάξη της τότε Γαλλίας. Μαζί με τα έντυπα ιδεολογικού και επιστημονικού ενδιαφέροντος (ο προπομπός των σημερινών περιοδικών) , κυκλοφορούσαν και περιοδικά-κατάλογοι , που σχετίζονταν με αυτό που σήμερα ονομάζουμε life style. Πιθανώς η Μαρία Αντουανέτα να είναι η αρχή-ιέρεια της ματαιοδοξίας της εικόνας. Η έμφασή της στην πολυτέλεια και ο ανταγωνισμός των ευγενών με την μπουρζουαζία (Η Γαλλική λέξη «bourgeois» , σημαίνει: κάτοικος μιας πόλης, ο αστός), βάθαινε την δίκαιη οργή του εξαθλιωμένου 98% . Στα μάτια του λαού ήταν η προσωποποίηση του τέρατος που τρεφόταν από το λιγοστό τους αίμα. 

Οι ευγενείς ζούσαν κλεισμένοι στο εσωστρεφές πλαίσιο ενός πρωτοκόλλου ζωής , και ενώ γύρω η νεοσύστατη ιδεολογία του διαφωτισμού μεταλαμπαδευόταν με γοργά βήματα, η συλλογική αίσθηση κατεύθυνσης έπασχε από θλιβερή έλλειψη εμπνευσμένου οράματος. Ο λαός ασφυκτιούσε από τα δεινά του και την πικρία της διάψευσης. Ο Ποσειδώνας από την αδυναμία του στην Παρθένο και τετράγωνο με τον Ουρανό, θόλωνε δραματικά το τοπίο. Η μπουρζουαζία, μισούσε την τάξη των ευγενών και ταυτόχρονα την μιμούταν πιθηκίζοντας την χυδαία της απληστία . Σας θυμίζει κάτι αυτό; Η υποκρισία, η απληστία, η χυδαιότητα και οι ίντριγκες εξουσίας, είναι μία από τις εξόφθαλμες εκφράσεις της ενέργειας που τονίζεται από την θέση του Πλούτωνα στον Αιγόκερω και του Κρόνου στον Σκορπιό. 

Αυτό που έχει μεγάλο ενδιαφέρον, είναι ότι κατά την περίοδο της πεντάμηνης αμοιβαίας υποδοχής, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (ονομασία που κατοχυρώθηκε λίγο αργότερα) , καθιερώθηκε το γνωστό έμβλημα του δολαρίου «$», ένα νόμισμα με πρωταγωνιστικό ρόλο οικονομικής εξουσίας, μέχρι τις μέρες μας. Άλλωστε , μην ξεχνάμε ότι οι νεοσύστατες Η.Π.Α , αποτελούνταν κυρίως από την διαρκώς αυξανόμενη αστική τάξη. Την μετανάστευση του απλού λαού προς αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής, και έφερε την επιθυμία της δημοκρατίας. Οι επαναστάσεις έγιναν και η μπουρζουαζία θριάμβευε. Και ύστερα; …

Επιστροφή στο σήμερα

Οργή λαού, φωνή θεού

Η αμοιβαία υποδοχή των Κρόνου\Πλούτωνα, στις μέρες μας, έχει μία απείρως μεγαλύτερη δυναμική. Το βάθος του χρονικού ορίζοντα επιρροής της, είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από το πεντάμηνο του 1777-1778. Κάτι περισσότερο από 2,5 χρόνια θα ασκεί την εκ βάθρων μετασχηματιστική της δύναμη. Σκεφτείτε τι συνέβαινε τότε στον κόσμο. Ποιες έννοιες είχε καθιερώσει τότε, ο διαφωτισμός. Αυτές που σήμερα καταπατούνται κάτω από την ίδια εξουσία της «μπουρζουαζίας» πουσυντηρεί τις «Αντουανέτες» της δικής μας εξαθλίωσης. Η άσκηση εξουσίας αλλάζει μόνο μάσκα, όχι πρόσωπο. 

Σήμερα , η Μ. Ανατολή (Μέση Ανατολή: Ένα Καζάνι που Βράζει με τις Δικλείδες Ασφαλείας Κλειστές) , μοιάζει πολύ με τις αποικίες οικονομικού συμφέροντος της Αγγλίας και της Γαλλίας . Οι λαοί των χωρών της Μ. Ανατολής, δεν φαίνονται διατεθειμένοι να δεχτούν την μοίρα τους, χωρίς να δώσουν τις μάχες τους. Ο έλεγχος του πετρελαίου είναι ένα κορυφαίο θέμα, ενώ το χρηματοοικονομικό σύστημα, οι τράπεζες , το φορολογικό και το ασφαλιστικό σύστημα των κρατών, καταρρέουν το ένα μετά το άλλο. Με τον Ουρανό στο ζώδιο του Κριού, να κάνει τετράγωνο προς τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, το περιβάλλον θα είναι έκρυθμο, αλλά θα φέρει μια καινούργια αρχή. Ωστόσο , τα εξάγωνα που σχηματίζουν οι Κρόνος\Πλούτωνας με την συμβατή συνεργασία τους, και η ευνοϊκή συμμετοχή του Ποσειδώνα από την κυριαρχία του στους Ιχθείς, συντονίζονται εξασφαλίζοντας την θεληματικότητα , την αντοχή και το θάρρος , με την έμπνευση για έναν καλύτερο κόσμο (Ποσειδώνας στους Ιχθείς). Ο δυτικός κόσμος έχει πια την εμπειρία της ιστορίας του. Όπως αναφέρεται και πιο πάνω, ο χρόνος κινείται κυκλικά και σπειροειδώς. Αν ο καθένας μας διδάσκεται από ένα απλό πέρασμα του Κρόνου στο προσωπικό του ωροσκόπιο, τότε θα πρέπει να δεχτούμε την παράμετρο της συλλογικής μας εμπειρίας και της ικανότητάς μας να σχεδιάσουμε ένα καλύτερο μέλλον. 

Κάνοντας τις αναγωγές μας στο παρελθόν, θα διαπιστώσουμε ότι οι ομοιότητες των ανθρώπινων αναγκών - τηρουμένων των αναλογιών- διατηρούνται αναλλοίωτες. Τώρα είναι η στιγμή που βλέπουμε γύρω μας τις συνθήκες που δημιουργούνται όταν οι άνθρωποι στερούνται το ψωμί. Η πείνα που αναφέρεται στην προηγούμενη ενότητα. Ο κόσμος τότε, ερχόταν από την πρόσφατη εμπειρία του διαφωτισμού που άλλαξε εντελώς την ιδεολογική , πνευματική και μορφωτική εικόνα του. 

Στον δυτικό κόσμο του σήμερα, σχεδόν 250 χρόνια μετά, με την υποχρεωτική εκπαίδευση και την γνώση να απέχει μόλις ένα κλικ του υπολογιστή μας ή μερικά μέτρα από το πλησιέστερο βιβλιοπωλείο, εξακολουθεί να μοιάζει σαν να ερχόμαστε από έναν ατέλειωτο, μεσαιωνικό σκοταδισμό. Η συγκέντρωση του πλούτου σε ένα ελάχιστο ποσοστό του πληθυσμού , η παράλογη άσκηση εξουσίας και τα αδιέξοδα επιβίωσης , βρίσκονται πάλι μπροστά μας. Τα παγκόσμια σκάνδαλα, τα μονοπώλια συγκεκριμένων εταιριών, οι πολιτικές ίντριγκες, οι μυστικές συμφωνίες, οι θεωρίες συνομωσίας, τα Μ.Μ.Ε και η κατάφωρη εκμετάλλευση των τριτοκοσμικών χωρών , στο πλαίσιο της πολιτικής εξόντωσής τους, αποτελούν την απόδειξη ότι η «μπουρζουαζία» απέτυχε! Φαίνεται πως ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω και ο Κρόνος στον Σκορπιό, ακολουθούν μία σοφή συγκυρία αμοιβαίας υποδοχής , που ενώ μοιάζει να άργησε, ήρθε πάνω στην ώρα της. Ποτέ δεν αποβάλαμε, σαν κοινωνία, τα κατάλοιπα του κώδικα ζωής των ευγενών και εξακολουθούμε να συντηρούμε εμβλήματα ισχύος , τυπωμένα σε τσάντες, παπούτσια και ρούχα. Η Παριζιάνικη υποκρισία, σήμερα είναι η Μέκκα της βιομηχανίας που καθορίζει τη ζωή μας. Οι πολυτελείς άμαξες περνούσαν μπροστά από εξαθλιωμένους από τον λοιμό αγρότες, με τον ίδιο τρόπο που σήμερα οι άνθρωποι γευματίζουν σε ένα εστιατόριο που στους κάδους των σκουπιδιών του, κάποιοι αναζητούν το επόμενο γεύμα τους. Όμως η ιστορία μας έχει αποδείξει πως τέτοιες καταστάσεις ανισότητας και αδικίας, ποτέ δεν είχαν αίσιο τέλος. Κάτι για το οποίο προσυπογράφει και η θέση του Ουρανού στον Κριό. 

Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω, όπως τότε, έτσι και τώρα, αναδεικνύει το πρόβλημα της εξουσίας και εγγυάται την μετάλλαξη της δομής της. Ο Κρόνος στον Σκορπιό τότε, όπως διαφαίνεται και σήμερα, βαθαίνει το πρόβλημα του καταμερισμού του πλούτου και φέρνει στο φως την ανικανότητα του χρηματοοικονομικού μας συστήματος. Με αυτή την αμοιβαία υποδοχή, η καρδιά της οικουμενικής μας αποτυχίας , χτυπά εκκωφαντικά, έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να αφουγκραστεί τις αρρυθμίες της. Το μοντέλο εκείνου του καλύτερου κόσμου που σχεδιάστηκε τότε, σήμερα κλείνει τον κύκλο του. Η φύση των ζωδίων και των πλανητών, δεν αφήνει περιθώρια για κανενός είδους ελαφράδας . Το κλίμα σταδιακά θα βαραίνει και η περίσκεψη θα αναζητά τους πόρους της εμπειρίας και της γνώσης της. Οι μέχρι τώρα αδιαπραγμάτευτες έννοιες που καθορίστηκαν τότε, όπως η ισότητα, η δημοκρατία, η δικαιοσύνη, η ελευθερία και η ανεξιθρησκία, λυγίζουν κάτω από την ανεφάρμοστη θεωρητικότητά τους. Ο επαναπροσδιορισμός είναι αναπόφευκτος. 

Η σχεδόν τριετία της αμοιβαίας υποδοχής, δεν θα είναι ένα εύκολο διάστημα. Στο εργοτάξιο του κόσμου , είναι πολλά εκείνα που πρέπει να γίνουν και σίγουρα δεν θα είναι ευχάριστα όλα. Εκείνο που είναι ευχάριστο, είναι ο σκοπός και η νέα μας ικανότητα να αντιληφθούμε σοβαρά το πολιτικοοικονομικό και πολιτισμικό περιβάλλον μας. Να βρούμε την χαμένη ουσία των πραγμάτων. Είναι καιρός καταστροφής και ανοικοδόμησης. Ας ελπίσουμε μόνο ό, τι θα αποφύγουμε την βία και ότι αν γίνει χρήση της, θα κρατήσει ένα τέτοιο μέτρο, που να αφήνει τα περιθώρια ανοικοδόμησης. Ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτα σίγουροι με το είδος του καταστροφικού πολεμικού υλικού που έχουμε συσσωρεύσει στον πλανήτη. 


Επίλογος…

Αυτό που έχουμε απολέσει, μας το προσφέρει απλόχερα ο Ποσειδώνας από την κυριαρχία του στους Ιχθείς, αρκεί να στραφούμε στην ευεργεσία του. Η σοφία του σύμπαντος , ακόμα και μέσα από τις δυσκολότερες πλανητικές συγκυρίες, αφήνει πάντα ένα παράθυρο με θέα, και αυτή τη φορά το παράθυρο είναι αυτό ακριβώς που μας λείπει. Η ελπίδα, η πίστη, ο εμπνευσμένος οραματισμός, η αδελφοσύνη και η ικανότητα αυτοθυσίας , αυταπάρνησης για το κοινό όφελος. Η συμπόνια , η ενσυναίσθηση. Καμία άλλη πλανητική θέση στο τρέχον αστρολογικό σκηνικό δεν προσφέρει αυτού του είδους την θεραπευτική παρηγοριά στην συλλογική μας πικρία. 

Είμαστε σε θέση να συντονιστούμε με αυτόν τον –θείο- ενεργειακό κραδασμό και να γιατρέψουμε την ψυχή μας στο καταφύγιο της πνευματικότητας. Η θεραπεία αρχίζει από την μονάδα και τελικά εκφράζεται στο σύνολο. Στο κατώφλι της εποχής του Υδροχόου, η αγελαία συμπεριφορά, η βία, η σκληρότητα και όλες οι αποτυχημένες συνταγές του παρελθόντος, δεν είναι μία σοφή επιλογή. Το πρόβλημα είναι εκεί, στο βάθος της άρνησής μας να το δούμε , αλλά θα το δούμε (Κρόνος στο Σκορπιό). Το «ταλέντο» του Ποσειδώνα να οραματίζεται, στα επόμενα χρόνια θα δώσει νόημα στην πνευματική μας κατεύθυνση και πρέπει να ξέρουμε πως αυτό που οραματιζόμαστε, διαμορφώνει αυτό που μπορούμε να ζήσουμε. Αυτό που οραματιζόμαστε, είναι εκείνο που θα δώσει νόημα στην συνεργασία των Κρόνου\Πλούτωνα. 

Κάπου εδώ τελειώνει η τοποθέτησή μου απέναντι σε αυτή την σπάνια αμοιβαία υποδοχή, κι αν μετά από όλα όσα αναφέρονται πιο πάνω, εξακολουθείτε να έχετε την περιέργεια της επίδρασης αυτής της πλανητικής συγκυρίας σε προσωπικό επίπεδο, τότε μπορείτε να διαβάσετε την ενότητα που ακολουθεί, με κάποιες βασικές , ερμηνευτικές κατευθύνσεις. Ακόμα κι έτσι όμως, βρείτε τον χρόνο να σκεφτείτε ή αξιοποιείστε την ώρα που οδηγείτε, την ώρα που εκτελείτε απλές δραστηριότητες ρουτίνας και μέσα από μια εμβάθυνση των συνειρμών σας, δώστε την δική σας ερμηνεία. Προσδιορίστε την προσωπική σας κατανόηση του πλανητικού σκηνικού. Η σε βάθος κατανόηση ανάγει την αστρολογία, από μία επιπόλαιη ασχολία, σε ένα χρήσιμο εργαλείο.



Η αμοιβαία υποδοχή Κρόνου \ Πλούτωνα και το εξάγωνό τους στα ζώδια


Ο Κρόνος με τον Πλούτωνα θα σχηματίσουν όψη εξαγώνου στις 26 Δεκεμβρίου στις 9ο μοίρες, στις 8 Μαρτίου του 2013 στις 11ο μοίρες και μια τελευταία φορά στις 21 Σεπτεμβρίου 2013 στις 8ο μοίρες . Η χρονική περίοδος γύρω από αυτές τις ημερομηνίες, είναι αυτή που έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να εκφραστεί η θετική ενέργεια της συνεργασίας των δύο πλανητών. Για όσους βρίσκονται εμπλεκόμενοι με την όψη αυτή , έχουν δηλαδή ωροσκόπο, φώτα (Σελήνη\Ήλιο) ή προσωπικούς πλανήτες που συνδυάζονται αρμονικά, θα υπάρξει κάποιο όφελος. Για όλους τους υπόλοιπους ισχύει η ενέργεια της ωφέλιμης μετάλλαξης που προκύπτει από την συνεργασία των πλανητών, στους οίκους που εργάζονται και στα θέματα που αυτοί ανταποκρίνονται. 


ΚΡΙΟΣ

Το εξάγωνο αμοιβαίας υποδοχής στον 8ο και 10ο οίκο σας. 


Ο 8ος και ο 10ος οίκος σας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αέρα αλλαγών, κάτι που -έτσι κι αλλιώς- στην περίπτωσή σας τονίζεται από την παρουσία του Ουρανού στο ζώδιό σας. Η εξουσία που ασκείτε ή που σας ασκούν, τώρα για εσάς είναι μία σοβαρή υπόθεση και μπορεί να βρεθούν αρμονικότερες τακτικές χειρισμών της. Είναι η δική σας αποφασιστικότητα και διορατικότητα που θα δώσει πνοή στην καριέρα σας. Η φιλοδοξία σας θα βρίσκεται στα ύψη και ίσως ωφεληθείτε οικονομικά, από μία σοβαρή στάση σε θέματα εμπιστοσύνης , διαχείρισης, εχεμύθειας και αφοσίωσης. Η διάθεσή σας για ενασχόληση με την μεταφυσική και την ψυχολογία θα είναι τονισμένη και θα έχετε την ευκαιρία να απαλλαγείτε από προσωπικούς φόβους και «δαίμονες» του παρελθόντος, γεγονός που θα ωφελήσει την καριέρα σας και τη ζωή σας συνολικά. 


ΤΑΥΡΟΣ

Το εξάγωνο αμοιβαίας υποδοχής στον 7ο και 9ο οίκο σας. 


Όλων των ειδών οι σχέσεις σας θα αποκτήσουν ένα ειδικό βάρος και καμία δεν θα αντιμετωπίζεται σαν απλή υπόθεση. Θα αναζητήσετε την σοβαρότητα και ένα ικανοποιητικό επίπεδο οικειότητας. Οι περιστάσεις μπορεί να σας φέρουν σε επαφή με ανθρώπους που θα επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό την φιλοσοφική σας κοσμοθεωρία. Η έλξη σας για θρησκευτικά, φιλοσοφικά και εκπαιδευτικά θέματα , ίσως να είναι τονισμένη. Το να μάθετε να δίνετε ένα τέλος στις σχέσεις που έχουν τελειώσει τον κύκλο τους, θα γίνει μέρος της διαδικασίας ωρίμανσης και τώρα, περισσότερο από ποτέ, θα έχετε την ευκαιρία να βγείτε ωφελημένοι , καθώς θα έχετε την ικανότητα να ανακαλύψετε βαθιές αλήθειες της ανθρώπινης φύσης. Μία σημαντική συνεργασία ή μία προσωπική σχέση , θα μπορούσε να σας οδηγήσει σε επαφή με το εξωτερικό και να φέρει μία καινούργια διορατικότητα μέσα από την διεύρυνση του πνευματικού σας ορίζοντα. 


ΔΙΔΥΜΟΙ

Το εξάγωνο αμοιβαίας υποδοχής στον 6ο και 8ο οίκο σας.


Η σωματική και ψυχική υγεία, είναι το κεντρικό θέμα αυτής της σχέσης. Σε αυτό το διάστημα θα ασχοληθείτε σοβαρά με την φυσική σας κατάσταση , ενώ σε περίπτωση που σας απασχολεί ένα αντίστοιχο θέμα, θα βρεθούν οριστικές λύσεις. Πολλές φορές, η οριστική αλλαγή και η λύση, θα έρθει από μία δική σας, εντελώς διαφορετική στάση. Αν το εργασιακό καθεστώς ή η ρουτίνα της καθημερινότητάς σας , σας έχει κουράσει, τότε θα έχετε καλές ευκαιρίες να αλλάξετε τα δεδομένα. Θέματα ασφαλιστικών φορέων και φορολογικά ζητήματα, είναι σημαντικό να ταχτοποιηθούν και θα υπάρξουν οι κατάλληλες ευκαιρίες. Θα μπορούσατε να ελπίζετε ακόμα και σε κάποια επιστροφή φόρου ή κάποια κληρονομική ευεργεσία. 


ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Το εξάγωνο αμοιβαίας υποδοχής στον 5ο και 7ο οίκο σας.


Η απόλυτη αφοσίωση , η δέσμευση και η ένταση του συναισθήματος μέσα στην σχέση, θα είναι ένα από τα κεντρικά ζητήματα του επόμενου διαστήματος. Η σφοδρότητα με την οποία επιβάλετε τον εαυτό σας μέσα στην σχέση ή βαθμός που αφήνετε να σας επιβάλλονται, είναι ένα ζήτημα που θα έχει αρκετές ευκαιρίες να το χειριστείτε σοφά. Καινούργιο νόημα στην ζωή σας, έρχεται από τα παιδιά, τις δημιουργικές ή -για κάποιους- καλλιτεχνικές δραστηριότητες, ακόμα και ένα απλό χόμπι, που θα απορροφήσουν μεγάλο μέρος της ενέργειάς σας, καθώς η στάση σας προς αυτά, θα είναι πιο σοβαρή και βαθιά. Αυτού του είδους η σοβαρή στάση, θα φέρει την βελτίωση και θα σας γεμίσει ικανοποίηση. 


ΛΕΩΝ 

Το εξάγωνο αμοιβαίας υποδοχής στον 4ο και 6ο οίκο σας.


Πολλοί εκπρόσωποι του ζωδίου θα αναζητήσουν την ασφάλεια μιας σταθερής βάσης , χωρίς να διστάσουν να την δημιουργήσουν μόνοι τους, κυριολεκτικά με τα χέρια τους. Μεταφορικά, μέσα από μία διάθεση ενδοσκόπησης, αλλά και ουσιαστικά, μέσα από την διάθεση να εργαστείτε για το σπίτι σας, θα δρομολογήσετε αλλαγές και βελτιώσεις που θα σας κάνουν να νιώθετε μεγαλύτερη ασφάλεια. Οι αλλαγές αυτές, μπορεί αν είναι αλλαγές του επίπεδου της αυτογνωσίας σας ή αλλαγές στον χώρο που ζείτε. Μπορεί να ασχοληθείτε με ένα παλιό σπίτι ή να αποκτήσετε ένα παλιό σπίτι που θα χρειαστεί δουλειά. Είναι μία περίοδος που η προσωπική εργασία για το σπίτι ή η εργασία μέσα στο σπίτι, θα είναι ιδανική επιλογή για εσάς και θα σας ανταμείψει. Από την άλλη, αν το σπίτι δεν σας δίνει πια χαρά και η εργασιομανία είναι ένας τρόπος φυγής από το πρόβλημα, τώρα είναι ο καιρός να βρεθούν οι εξισορροπητικές λύσεις. Ίσως νιώσετε την ανάγκη να ερευνήσετε το οικογενειακό σας παρελθόν. Ίσως να έχετε συγκεκριμένους λόγους. Όπως και να έχει, το διάστημα αυτό είναι κατάλληλο. 


ΠΑΡΘΕΝΟΣ 

Το εξάγωνο αμοιβαίας υποδοχής στον 3ο και 5ο οίκο σας.


Αυτό το διάστημα μπορεί να νιώσετε ότι η επικοινωνία σας αποκτά μία διαφορετική προσέγγιση. Θα προτιμάτε την σοβαρότητα και οι αυθόρμητες συζητήσεις σας θα φέρουν τον αέρα μιας ώριμης σκέψης με βάθος ουσίας. Ο βαθμός της συγκέντρωσης και η αναλυτική σας ικανότητα θα παρουσιάσουν μεγάλη βελτίωση. Όλες τις δημιουργικές ιδέες σας και ιδιαίτερα εκείνες που σχετίζονται με τον γραπτό ή προφορικό λόγο, θα έχετε την δυνατότητα να τις παρουσιάσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Κάποιοι θα έχουν την ευκαιρία να επιλύσουν εκπαιδευτικά ζητήματα των παιδιών τους και κάποιοι θα πάρουν μεγάλη ικανοποίηση από δραστηριότητες σχετικές με την εκπαίδευση , την διδασκαλία ή τους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης και την εμπειρία των μικρών ταξιδιών. Ο έρωτας μπορεί να έρθει μέσα από αυτές τις δραστηριότητες και θα είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο. Είναι πολύ πιθανό να μπει στη ζωή σας ένας άνθρωπος με την ικανότητα να σας αλλάξει, καθώς θα ασκεί μεγάλη επιρροή πάνω σας. Θα μπορούσε απλά, να έρθει ένα παιδί. 


ΖΥΓΟΣ

Το εξάγωνο αμοιβαίας υποδοχής στον 2ο και 4ο οίκο σας.


Αυτό τον καιρό , ο πρακτικός και σοβαρός τρόπος που αντιμετωπίζετε τα οικονομικά σας , αλλά και ότι σας ανήκει, μπορεί να σας ανταμείψει. Είναι εποχή που η ενδυνάμωση της αυτοαξίας σας , μπορεί να σας προσφέρει το ευχάριστο αίσθημα ασφάλειας που νιώθει κανείς όταν πρακτικά ξέρει που βρίσκεται και πόσα του ανήκουν, είτε οικονομικά, είτε αισθηματικά. Μία οικογενειακή επιχείρηση ή το σπίτι της οικογένειάς σας , μπορεί να αποδειχθεί ένα περιουσιακό στοιχείο, γύρω από το οποίο θα μπορούσατε να πάρετε ωφέλιμες αποφάσεις και να βγείτε κερδισμένοι. Μια μετακόμιση μπορεί να κριθεί απαραίτητη ενώ οι αλλαγές στην οικογενειακή σας κατάσταση δείχνουν πως τα πράγματα ήταν αρκετά ώριμα ώστε η οικογένεια να αλλάξει την δομή και τις ισορροπίες της. Οι αλλαγές μπορεί να αφορούν και στον αριθμό των μελών μιας οικογένειας. 


ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Το εξάγωνο αμοιβαίας υποδοχής στον 1ο και 3ο οίκο σας.


Η επιτυχία έρχεται από την πρωτοβουλία στη δράση και τη σκέψη. Θα είστε οπλισμένοι με απαράμιλλη αντοχή και θάρρος , περισσότερο ορθολογιστές από ποτέ και με μία μαγνητική επικοινωνιακή δύναμη που θα μπορεί να σας ανοίξει τις πόρτες που εσείς θα θεωρήσετε κατάλληλες. Ασυνήθιστες ιδέες και καταστάσεις, μυστικά και συμπτώσεις μπορεί να κάνουν την εμφάνισή τους στη ζωή σας. Η επιρροή της επαφή σας με κάποιο από τα αδέλφια σας, συμμαθητή, γείτονα ή απλώς με κάποιον που θα μοιράζεστε μια βαθύτερη νοητική επικοινωνία, μπορεί να αποτελέσει την αιτία για μια προσωπική μετάλλαξη. Θα μπορούσε ακόμα και να αποκτήσετε περίεργες ιδέες αλλαγής στην εξωτερική σας εμφάνιση ή στον τρόπο που παρουσιάζεστε επικοινωνιακά. 


ΤΟΞΟΤΗΣ 

Το εξάγωνο αμοιβαίας υποδοχής στον 12ο και 2ο οίκο σας.


Στο ανήσυχο πνεύμα σας έχει ίσως ήδη γεννηθεί η αυθόρμητη ανάγκη απομόνωσης και περισυλλογής, αλλά αυτή την περίοδο θα αποδειχθεί πόσο γόνιμη μπορεί να είναι για εσάς αυτή η εσωτερική απομόνωση. Είναι πιθανό να αποκτήσετε μία νέα διορατικότητα και ικανότητα αυτοθεραπείας. Το ενδιαφέρον σας για την ψυχολογία και την εναλλακτική ιατρική θα είναι μεγάλο και ίσως αποτελέσει μια νέα πηγή εσόδων. Από την άλλη , μία νέα αντίληψη του εσωτερικού σας κόσμου , μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που βλέπετε τον υλικό σας κόσμο, τα αποκτήματα σας , υλικά και συναισθηματικά. Η επαφή σας με νοσοκομεία, φυλακές και όλους τους χώρους εγκλεισμού , θεραπείας ή απομόνωσης, θα έχουν μία καθοριστική επίδραση πάνω σας και η σοβαρή στάση σας είναι απαραίτητη για να αποκομίσετε το κέρδος αυτής της εμπειρίας. 


ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Το εξάγωνο αμοιβαίας υποδοχής στον 11ο και 1ο οίκο σας.


Αυτό τον καιρό δεν μπορεί να είστε τίποτα λιγότερο από τον αυθεντικό σας εαυτό και η αύρα σας εκπέμπει μία μαγνητική δύναμη που ταιριάζει στις διαθέσεις σας. Είστε ισχυροί και διεισδυτικοί, κάτι που ίσως να μην αντέχουν όλοι στον φιλικό και κοινωνικό σας περίγυρο. Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε, γιατί οι φίλοι που δεν ταιριάζουν με τον πραγματικό σας εαυτό θα αποχωρίσουν και με εκείνους που θα μείνουν, οι σχέσεις σας θα γίνουν πιο βαθιές και ουσιαστικές. Είναι πιθανό στις ομάδες, συλλόγους ή κύκλους ομοϊδεατών που ανήκετε, να γίνετε ένα είδος αρχηγικής φιγούρας ή να σας δοθεί κάποια μορφή εξουσίας . Μπορεί απλώς να ασχοληθείτε με τα κοινά, όπου η ικανότητά σας θα φανεί απόλυτα χρήσιμη. Θα ξεκαθαρίσετε τους στόχους σας και θα κρατήσετε μόνο εκείνους που εναρμονίζονται με την νέα αντίληψη του αυθεντικού εαυτού σας.


ΥΔΡΟΧΟΟΣ 

Το εξάγωνο αμοιβαίας υποδοχής στον 10ο και 12ο οίκο σας.


Την περίοδο αυτή θα έχετε αρκετά καλές ευκαιρίες να καλλιεργήσατε μία πιο αισιόδοξη στάση , έναν θετικό τρόπο να σκέφτεστε. Η υγιής αντιμετώπιση της ζωής , είναι ένα θέμα που αυτό τον καιρό εστιάζεται στον εσωτερικό σας εαυτό και αντανακλά στον τομέα της καριέρας σας. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να αξιοποιήσετε αυτή την ευνοϊκή συγκυρία , αποφεύγοντας να παραδοθείτε στην αίσθηση της ματαιότητας και το γενικότερο κλίμα απαισιοδοξίας. Τα όνειρά σας , είναι πολύ πιθανό να είναι ιδιαίτερα έντονα και με ικανότητα να σας μεταφέρουν πολύτιμες πληροφορίες. Για κάποιους τα όνειρα αυτά είναι προφητικά και για άλλους, είναι όνειρα που απλώς μεταφέρουν σημαντικές πληροφορίες του υποσυνείδητου. Όπως και να έχει, δώστε τους σημασία και εμπιστευτείτε την ανεξήγητη βεβαιότητά σας για το τι είναι σωστό και τι λάθος στα βήματα της καριέρας σας. Η σωστή χρήση της εξουσίας και η απόστασή σας από ίντριγκες ή από ανθρώπους με τέτοιες συμπεριφορές, θα είναι μία σοφή στάση. 


ΙΧΘΕΙΣ

Το εξάγωνο αμοιβαίας υποδοχής στον 9ο και 11ο οίκο σας.


Τα κυριολεκτικά και μεταφορικά ταξίδια , θα παίξουν ένα σοβαρό ρόλο στη ζωή σας για το επόμενο διάστημα. Μπορεί να προκύψει η ανάγκη να ταξιδέψετε στο εξωτερικό, να έρθετε σε επαφή με ξένους ή να ασχοληθείτε σοβαρά με κάποια πανεπιστημιακή μελέτη ή να μελετήσετε σοβαρά τα φιλοσοφικά, πολιτισμικά , θρησκευτικά και φιλοσοφικά θέματα. Όπως και να έχει, η ιδεολογική σας κοσμοθεωρία θα επηρεάσει καθοριστικά τους στόχους σας στη ζωή. Η ωριμότητα στη φιλοσοφία σας για την ζωή, θα σας κρατά διαρκώς ενήμερους για τις πραγματικές επιθυμίες και επιδιώξεις σας. Καλλιεργείστε αυτή την ευνοϊκή συγκυρία που μπορεί να φανεί εξαιρετικά χρήσιμη για όλους τους Ιχθείς που εγγενώς κουβαλούν μία δυσκολία κατεύθυνσης στην ζωή. Αυτό το διάστημα θα είναι κατάλληλο. 


Κάτια Κ.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα