Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Τι συμβαίνει όταν υπερμεγέθεις μαύρες τρύπες συγχωνεύονται ; (ΒΙΝΤΤΕΟ)




Αυτή η κινούμενη εικόνα, η οποία δημιουργήθηκε απο  υπερυπολογιστές στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, δείχνει  για πρώτη φορά τι συμβαίνει στα μαγνητισμένα νέφη αερίου που περιβάλλουν υπερμεγέθεις μαύρες τρύπες, όταν δύο από αυτες συγκρούονται.

Η προσομοίωση δείχνει τα μαγνητικά πεδία να
εντείνονται καθώς συστρέφονται και στροβιλιζονται σε ένα σημείο σχηματίζοντας μια πανύψηλη δίνη που εκτείνεται ψηλά πάνω από το κέντρο του δίσκου προσαύξησης.

Αυτή η δομη της χοάνης μπορεί να είναι εν μέρει υπεύθυνη για τα αεροσκάφη που μερικές φορές φαίνεται να εκρηγνυνται  από ενεργες υπερμεγέθεις μαύρες τρύπες.

Η προσομοίωση δημιουργήθηκε για να μελετήσει τι είδους λαμψεις θα μπορούσαν να δημιουργηθουν με τη συγχώνευση αυτών των απίστευτα ογκωδων αντικείμενων, έτσι ώστε οι αστρονόμοι να συλλεξουν στοιχεια οσον αφορα  την απόδειξη των βαρυτικών κυμάτων - ένα φαινόμενο που προτάθηκε για πρώτη φορά από τον Einstein το 1916 - ωστε να  είναι σε θέση να προσδιορίσουν καλύτερα τη δυνητική τους πηγή.

Τα βαρυτικά κύματα συχνά, περιγράφονται ως «κυματισμοί» στον ιστό του χωροχρόνου, απειροελάχιστες διαταραχές που δημιουργούνται από υπερμεγέθη, γρήγορα περιστρεφόμενα αντικείμενα, που βρισκονται  σε τροχιά γύρω από μαύρες τρύπες. 

Η Ανίχνευση τους άμεσα έχει αποδειχθεί ότι είναι μια πρόκληση, αλλά οι ερευνητές αναμένουν ότι η τεχνολογία θα είναι διαθέσιμη μέσα σε διάστημα αρκετών ετών, και γνωρίζοντας πώς να επισημάνουμε συγκρουόμενες μαύρες τρύπες θα είναι το πρώτο βήμα για τον προσδιορισμό τυχόν βαρυτικων κυματων που προκύπτουν από τον αντίκτυπο.

Στην πραγματικότητα, είναι τα βαρυτικά κύματα που κλέβουν την ενέργεια από τις τροχιές των μαύρων τρυπων », προκαλώντας τους να συσπειρωθουν  στην πρώτη θέση, παιρνοντας  το ενα μεσα στο αλλο. 

"Οι μαύρες τρύπες σε τροχιά η μια γυρω απο την αλλη εχουν απωλεια τροχιακής ενέργειας και η εκπομπη  ισχυρων βαρυτικων κυματων προκαλεί συρρικνωση των τροχιων τους. 

Οι μαυρες τρυπες περνουν η μια μεσα απο την αλλη και τελικά συγχωνεύονται,  δήλωσε ο αστροφυσικός John Baker, μέλος της ερευνητικής ομάδας από το Κέντρο Διαστημικής Πτήσης Goddard της NASA. 

"Χρειαζόμαστε βαρυτικά κύματα για να επιβεβαιωσουμε  ότι η συγχώνευση μιας μαύρης τρύπα  έχει συμβεί, αλλά αν μπορούμε να καταλάβουμε τις ηλεκτρομαγνητικες υπογραφές από συγχωνεύσεις αρκετά καλά, ίσως μπορούμε να ψάξουμε για τα υποψηφια γεγονότα , ακόμη και πριν  να έχουμε μια παρατηρηση βαρυτικων κυματων.

Το βίντεο που ακολουθεί δείχνει την επέκταση της δομης των βαρυτικών κυμάτων  που αναμένεται να προκύψουν από μια τέτοια συγχώνευση:


Εάν τα επίγεια τηλεσκόπια μπορεσουν να εντοπίσουν το ραδιοφωνικα και τις x-ray λαμψεις  που δημιουργούνται από τις συγχωνεύσεις, τοτε τα μελλοντικα διαστημικά τηλεσκόπια - όπως Elisa της ESA / ΜΚΟ - θα μπορεσουν  στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για να  ανιχνεύσουν τα κύματα.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα