Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Το Κρυμμένο Σχέδιο του ημερολογίου «Ονειρικό Ξόρκι» (Dreamspell - Thirteen Moon Calendar)


Το Κρυμμένο Σχέδιο του ημερολογίου «Ονειρικό Ξόρκι»
(Dreamspell) / ή «Το Ημερολόγιο των Δεκατριών
Φεγγαριών» (Thirteen Moon Calendar)Του Καρλ Γιόχαν Κάλλεμαν 

Υπέρ-αρκετοί άνθρωποι στον κόσμο ξέρουν για το ημερολογιακό σύστημα που επινοήθηκε από τον Χοσέ και την Λοϋντίν Αργκουέλλες στις αρχές της δεκαετίας του '90: Το Ξόρκι του Ονείρου (Dreamspell) / Ημερολόγιο των Δεκατριών Φεγγαριών το οποίο επικράτησε ως "ημερολόγιο των Μάγια".
 Παρά το γεγονός ότι αυτό το ημερολογιακό σύστημα δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ από τους Μάγιας. Στα λόγια του Άνταμ Ρούμπελ (Adam Rubel) του Σακ Μπε (Saq Be), μιας οργάνωσης που εκφράζει απόψεις ιθαγενών και κυρίως των Μάγιας: "Σχετικά με το Dreamspell και τη δουλειά του Αργκουέλλες: Είναι σαφής πιστεύω η ανάγκη και πρέπει όλοι εδώ να το κατανοούν αυτό, να ξεχωρίσουμε αυτό το σύστημα από οποιαδήποτε συσχέτιση με την παράδοση των Μάγιας. [ ...;] 
Αυτή είναι η επιθυμία των πρεσβύτερων, ότι η σύγχυση και η παραπλάνηση πρέπει να σταματήσει ."

Πέρα από την επιθυμία των πρεσβύτερων των Μάγια, πολλοί από τους πρωταγωνιστές του το έχουν παρουσιάσει εσφαλμένα ως προερχόμενο από τους Μάγια. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός της ελλιπούς γνώσης για το αληθινό ημερολόγιο των Μάγιας, αλλά επίσης στο ότι αυτοί που διδάσκουν το ημερολόγιο Dreamspell δεν παρέχουν επαρκείς πληροφορίες για την προέλευσή του και τον λόγο που επινοήθηκε.

Η δομή του συστήματος του ημερολογίου που είναι γνωστό ως Ημερολόγιο των 13 Φεγγαριών / Ξόρκι Ονείρου είναι βασικά ως εξής: Προτείνει τη χρήση ενός ημερολογίου που αποτελείται από Δεκατρία διαφορετικά Φεγγάρια των 28 ημερών - που αντιστοιχούν στον γυναικείο κύκλο - όπου προστίθεται "μια μέρα εκτός χρόνου" (όπως την ονομάζουν - «day out of time»), στις 25 Ιουλίου για να συμπληρώσει τις 365 ημέρες ενός ηλιακού χρόνου (13 x 28 + 1 = 365 ημέρες). 
Συνδεδεμένο με αυτό είναι το μέτρημα των 20 γλύφων και των 13 αριθμών που έχουν δανειστεί από το Ιερό Ημερολόγιο των Μάγια των 260 ημερών. 
Όμως, στο ημερολόγιο Dreamspell τα σύμβολα έχουν συνδεθεί με τις ημέρες με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο σε σχέση με το αληθινό ημερολόγιο που σημαίνει ότι όταν κάποιος βρίσκει την Μάγια Τζόλκιν ημέρα των γενεθλίων του με αυτό το σύστημα, που την ονομάζουν "Γαλαξιακή Υπογραφή" (Galactic Signature), αυτή είναι σημαντικά διαφορετική από τα σύμβολα του Ιερού Ημερολογίου που χρησιμοποιούσαν και χρησιμοποιούν ακόμα για τη συγκεκριμένη μέρα οι Μάγιας. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν παραπλανηθεί και νομίζουν ότι αυτό είναι το αληθινό Μάγια σύμβολό τους για την ημέρα που γεννήθηκαν.
Πόσο Μάγια είναι λοιπόν αυτό το σύστημα? Εκτός από τα ζώδια και τα σύμβολα που
χρησιμοποιούνται στο μέτρημα Τζολ-Κιν (tzolkin - υπολογισμός 260 ημερών) δεν είναι καθόλου των Μάγιας. Κατ'αρχάς, οι αρχαίοι Μάγιας ακολουθούσαν έναν σεληνιακό κύκλο εναλλασσόμενο μεταξύ 29 και 30 ημερών, όπως έκαναν πολλοί άλλοι λαοί, δημιουργώντας έναν μέσο όρο 29.5 ημερών. Αυτό είναι σύμφωνο με τον γυναικείο κύκλο. Κι όμως πολλές γυναίκες πιστεύουν, μερικώς εξαιτίας του διαταραγμένου κύκλου τους από τον τεχνητό φωτισμό και τις τεχνητές ορμόνες που υπάρχουν παντού σήμερα στον σύγχρονο κόσμο, ότι ο «φυσιολογικός» κύκλος είναι 28 ημερών. 
Βασικά, αυτή η ιδέα είναι κατασκεύασμα της συμβατικής πατριαρχικής ιατρικής που για χρόνια ήταν τρομοκρατημένη από αυτό που θεωρούσε ως μαγικό σύνδεσμο ανάμεσα στη γυναίκα και τον κύκλο της σελήνης των 29.5 ημερών. 
Ακόμα και σήμερα πολλές γυναίκες, όπως και πολλοί άντρες, αναπτύσουν ιδιαίτερα συναισθήματα που συνδέονται με τις ορμόνες τους στις ημέρες της πανσέληνου. 
Επομένως το ημερολόγιο Των Δεκατριών Φεγγαριών αγνοεί τον γυναικείο φυσικό κύκλο και προσπαθεί να το αντικαταστήσει με ένα μαθηματικό κατασκεύασμα 28 ημερών που δεν αντιστοιχεί σε κανέναν φυσικό κύκλο.
Σε αυτό το Ημερολόγιο των Δεκατριών Φεγγαριών η 26η Ιουλίου έχει επιλεχθεί ως η "Πρωτοχρονιά" και καμιά φορά αποκαλείται "η Πρωτοχρονιά των Μάγιας". Στην πραγματικότητα αυτή η σταθερή πρώτη μέρα του λεγόμενου ημερολογίου των 13 Φεγγαριών εκφράζει το αντίθετο ακριβώς από το σύστημα του Ημερολογίου των Μάγιας. 
Η καθιέρωση αυτής της ημερομηνίας ήταν αυτό που πραγματικά σφράγισε το τέλος του παραδοσιακού ημερολογίου των Μάγια στο Γιουκατάν. Στα αρχαία χρόνια, αλλά και ανάμεσα στους Κίτσε-Μάγιας που ζούνε σήμερα, το ημερολόγιο των Μάγιας δεν είχε καθιερωμένες "Πρωτοχρονιές" που θα μπορούσαν να μεταφραστούν τώρα σε αντίστοιχες Γρηγοριανές. 
Αυτή η διάκριση από το παραδοσιακό ημερολόγιο των Μάγια που δεν είχε μόνιμη ημέρα πρωτοχρονιάς, είναι πολύ μεγάλης σημασίας σήμερα. Σημαίνει ότι αντίθετα με τα περισσότερα ημερολόγια του κόσμου το προφητικό ημερολόγιο των Μάγια δεν υποτάσσεται στον μηχανικό χρόνο ή τους αστρονομικούς κύκλους. Αντίθετα το ημερολόγιο των 13 Φεγγαριών βασίζεται στον φυσικό-μηχανικό χρόνο.
Επομένως ποια είναι η προέλευση της 26ης Ιουλίου? Σίγουρα όχι η ανατολή του άστρου του Μεγάλου Κυνός (Σείριου) όπως ισχυρίζονται κάποιοι, μια και αυτό συνέβαινε στις 13 και 14 Ιουλίου τα αρχαία χρόνια στο Γιουκατάν. Αντί αυτού, μπορεί να βρεθεί σε έναν ημερολογιακό κύκλο 365 ημερών που λέγεται από τους Μάγια Χάαμπ (Haab). 
Το Χάαμπ ήταν κατά ένα τέταρτο της ημέρας πιο μικρό σε διάρκεια από έναν ηλιακό χρόνο. Το ξεκίνημα αυτού του κύκλου χάαμπ άλλαζε κάθε φορά σε σχέση με τον ηλιακό χρόνο. Επομένως, η ιδέα μιας σταθερής πρωτοχρονιάς ήταν εντελώς άγνωστη στους Μάγια, μέχρι το 1541 μ.Χ. που το Γιουκατάν κατακτήθηκε από τους Ισπανούς. 
Εκείνη την περίοδο το ξεκίνημα του Χάαμπ συνέπεσε με την Γρηγοριανή ημερομηνία της 26ης Ιουλίου. Κατά τον βίαιο προσηλυτισμό των Μάγια στον Χριστιανισμό που ακολούθησε, οι Μάγια αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το παραδοσιακό ημερολόγιό τους, του οποίου οι πνευματικές ενέργειες θεωρούνταν ειδωλολατρία από τους Ισπανούς Επισκόπους που ήρθαν να κάψουν στη πραγματικότητα όλα τα βιβλία τους.
 Παράλληλα με αυτή την υιοθέτηση του Χριστιανισμού και τον εκκλησιαστικό χρόνο με τις γιορτές Αγίων και Χριστουγέννων κλπ, οι Μάγια έπρεπε να παγιώσουν την μετακινούμενη αρχική ημέρα του κύκλου Χάαμπ που στην ημέρα που ήταν τη στιγμή της ισπανικής κατάκτησης. 
Αυτό το πάγωμα σήμαινε ουσιαστικά το τέλος του ημερολογίου των Μάγια στο Γιουκατάν και την μετατρπή του σε ένα σύστημα μηχανικού αστρονομικού χρόνου. Η 26η Ιουλίου λοιπόν (αυτό είναι καταγεγραμμένο σε βιβλία που γράφτηκαν από τους Μάγια μετά την κατάκτηση, και από τον Επίσκοπο Λάντα ο οποίος προχώρησε στο κάψιμο των ημερολογίων των Μάγιας) συμβολίζει αυτό ακριβώς το τέλος του γνήσιου ημερολογιακού συστήματος των Μάγια στο Γιουκατάν. Κατά την άποψή μου αυτό είναι περισσότερο λόγος για θρήνο παρά για γιορτή.
Κι όμως, ανάμεσα στους Μάγιας της σημερινής Γουατεμάλας, διασώθηκαν σημαντικές πλευρές του αρχαίου ημερολογιακού συστήματος, όπως το χάαμπ και το τζόλκιν (Cholquij) που είχαν κρατηθεί και λειτουργούσαν μυστικά και έτσι μπόρεσαν να επιβιώσουν μέχρι τώρα, στα υψίπεδά της Γουατεμάλας. 
Μπορεί να επιβεβαιωθεί από αρχαιολογικά τεχνουργήματα ότι το Ιερό Ημερολόγιο έχει φυλαχθεί ανέπαφο από τους ημεροφύλακες των Κίτσε-Μάγιας από την αρχαιότητα. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι το συγκεκριμένο γνήσιο μέτρημα tzolkin είναι ένα δώρο για το μέλλον της ανθρωπότητας, αν και μόνο κάνουμε σωστή τη χρήση αυτού. Σήμερα, ένας όλο και αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων χρησιμοποιούν αυτό το Ιερό Ημερολόγιο και βιώνουν τις ενέργειες του χρόνου που περιγράφει.
 Από την πλευρά των Μάγια το Ιερό Ημερολόγιο των 260 ημερών είναι το πιο σημαντικό από τα ημερολόγια, το κεντρικό σημείο γύρω από το οποίο περιστρέφονται όλα τα υπόλοιπα ημερολόγια. Επομένως, ενώ άλλες όψεις του ημερολογιακού συστήματος των Μάγια μπορεί να έχουν αλλάξει με την πάροδο του χρόνου το Ιερό Ημερολόγιο θεωρείτε άγιο και δεν πρέπει να γίνεται αντικείμενο πειραμάτων. Παρέμενε πάντα ανέγγιχτο για τις γενιές του μέλλοντος και για τη χρονική στιγμή που οι άνθρωποι θα το είχαν ανάγκη και για πολλούς αυτή η στιγμή είναι τώρα.
Αυτό εγείρει το ερώτημα γιατί ο Αργκουέλλες επινόησε ένα καινούργιο μέτρημα Ιερού Ημερολογίου (260 ημέρες), το ημερολόγιο Dreamspell, στις αρχές της δεκαετίας του '90 ειδικά αν αναλογιστούμε ότι οι Μάγια χρησιμοποιούσαν το αληθινό Ιερό Ημερολόγιο για χιλιάδες χρόνια. Μήπως υπάρχει ένα κρυφό σχέδιο πίσω από αυτό? Αυτή η απορία γίνεται όλο και πιο σημαντική όσο κατανοούμε ότι η πραγματική λειτουργία αυτής της ανακάλυψης ήταν να αντικαταστήσει και να αρνηθεί την ύπαρξη της αληθινής μέτρησης του tzolkin.
 Οι λόγοι αυτής της αντικατάστασης ήταν πάντα ένα καλά κρυμμένο μυστικό και φαίνεται ότι οι άνθρωποι του Κινήματος του Dreamspell/Δεκατριών Φεγγαριών σπάνια έχουν προσπαθήσει να το εξερευνήσουν, εάν όχι ποτέ. Παρ' όλα αυτά η Λοϋντίν Αργκουέλλες, συν-εφευρέτης του ημερολογίου Dreamspell μας δίνει κάποια στοιχεία για τον λόγο που αναπτύχθηκε το Dreamspell για να αντικαταστήσει το Ιερό ημερολόγιο των Μάγια, σύμφωνα με τα γραφόμενά της στην Ημερήσια Αναφορά του CrystalSkywalker το 1997: Όλη η γνώση του Dreamspell είναι αμετάβλητη γνώση. ...;
.Αν σκεφτούμε, "Μπορώ να συμφωνήσω με το 98% της νέας γνώσης, αλλά το υπόλοιπο δεν μπορώ να το δεχτώ," τότε πρέπει να συλλογιστούμε πώς το εγώ μπορεί να εισβάλλει και να διαστρεβλώσει τη γνώση. Πρέπει να καταλάβετε την υπόσχεση να είσαστε 100% πιστοί στη νέα γνώση. Όλα όσα παρουσιάζει ο Βάλουμ Βόταν (Χοσέ Αργκουέλλες, διευκρίνιση του Κάλλεμαν) δεν είναι σύμφωνα με το θεϊκό σχέδιο.
Αυτές οι δηλώσεις φανερώνουν μια νοοτροπία παρόμοια με αυτοκρατορικό νόμο όπως και μια επιθυμία να παραμείνουν οι οπαδοί στο σκοτάδι. Και δεν ξαφνιάζει το γεγονός ότι η Λοϋντίν Αργκουέλλες πρέπει να έπαιξε κρίσιμο ρόλο αποφασίζοντας στο πώς το συγκεκριμένο τζόλκιν μέτρημά τους θα αγκιστρωνόταν στον χρόνο.
 Στο κίνημα των Δεκατριών Φεγγαριών η Λοϋντίν Αργκουέλλες αναγνωριζόταν συχνά ως Bolon Ik, 9 Wind (Άνεμος), που στην αρχαία Μεσοαμερικάνικη παράδοση ήταν μια ενέργεια που συνδεόταν με την θεότητα του φωτός Κουετσαλκοάτλ (Quetzalcoatl), το Πλουμιστό Ερπετό.
 Επομένως, σύμφωνα με το μέτρημα του Dreamspell τα γεννέθλιά της (15 Μαΐου 1943) έχουν την ενέργεια 9 Άνεμος (kin/ημέρα 22η). Αυτό ήταν ένα κομβικό σημείο για το Τζολ-Κιν μέτρημα που επιλέχθηκε από τους Αργκουέλλες και η συνέπεια ήταν ότι οι οπαδοί του την ταύτισαν με αυτή την θεότητα του φωτός.
 Ακολουθώντας την ίδια γραμμή, δεδομένου ότι αφαιρέθηκε η δίσεκτη μέρα, τα γενέθλια του Χοσέ Αργκουέλλες (24 Ιανουαρίου 1939) έγιναν 11 Monkey / Πίθηκος (kin/ημέρα 11η) και με αυτή τη συμφωνία όχι μόνο έγινε ο Πίθηκος, ο υφαντής, η κεντρική ημέρα-σύμβολο γύρω από την οποία περιστρέφονται όλα, αλλά οι δυο τους πήραν τους ανώτερους αριθμούς 11 και 22 για τις ημέρες των γενεθλίων τους. 
Σε ένα προφανές γλίστρημα της γλώσσας ο Χοσέ Αργκουέλλες μιλάει για το kin 11 ως "αυτός που ορίστηκε να είναι ο Βάλουμ Βόταν" (Valum Votan = θεότητα των αρχαίων Μάγιας). Είναι φανερό, ότι όσο περισσότεροι ακολουθούν το ημερολόγιό τους τόσο δυναμώνουν αυτές οι ταυτότητες. Συνεπώς, οι οπαδοί αυτού του συγκεκριμένου μετρήματος τζόλκιν θα δώσουν στους ιδρυτές κεντρικούς ρόλους και θα συγχρονίσουν τις ζωές τους γύρω από αυτούς.
Είναι σύνηθες ανάμεσα στους οπαδούς του ημερολογίου Dreamspell να επικρατεί η άποψη ότι "δουλεύει" ή ότι παρέχει ένα σημείο εισόδου στη "συγχρονιστική τάξη".
Παρ' όλα αυτά και με δεδομένα τα παραπάνω οι σχετικές ερωτήσεις που πρέπει να απαντηθούν είναι "Δουλεύει για τι πράγμα; " και "Τίνος τη συγχρονιστική τάξη"; Είναι φανερό ότι με τη συγκεκριμένη διαμόρφωση το ημερολόγιο δουλεύει μια χαρά ως σημείο εισόδου στη συγχρονιστική τάξη των εφευρετών του όπως και με αρκετούς άλλους ανθρώπους που με τον ίδιο τρόπο προσελκύστηκαν στις ενέργειές τους. 
Το πρόβλημα όμως είναι ότι όσοι ψάχνουν για ένα σημείο εισόδου στη συγχρονιστική τάξη του θεϊκού χρονικού σχεδίου απομακρύνονται από αυτό ακριβώς και έλκονται προς κάτι τελείως διαφορετικό, δηλαδή τις ενέργειες δύο ανθρώπων και τα προσωπικά τους σχέδια να βρίσκονται σε κεντρικές ηγετικές θέσεις κλπ. Έτσι λοιπόν έχουμε λόγους να υποψιαζόμαστε ότι αυτή η διάταξη θα δώσει τους ιδρυτές της αξιοσημείωτη εξουσία, ειδικά από τη στιγμή που δεν δώθηκε στους οπαδούς τους η επίγνωση του που και σε τι συγχρονίζουν τις ζωές τους.
Υπάρχει ένα κρυφό σχέδιο σε λειτουργία εδώ πέρα, και αναρωτιέμαι εάν είναι ηθικό να κρατήσουμε μυστική την προέλευση αυτού μετρήματος Ονειρικό Ξόρκι (Dreamspell), ειδικά όταν το κόστος είναι τόσο υψηλό επειδή οι άνθρωποι παραμένουν στο σκοτάδι για το αληθινό ημερολογιακό σύστημα των Μάγιας. 
Το αληθινό ημερολόγιο των Μάγια δεν υποτάσσεται με αυτόν τον τρόπο στις ενέργειες ή τα σχέδια οποιουδήποτε ατόμου προσωπικά, ζωντανού ή νεκρού. Αντίθετα, το ακατάπαυστο παραδοσιακό μέτρημα Τζολ-Κιν είναι μια απευθείας αντανάκλαση της θεϊκής εξέλιξης της δημιουργίας, για την οποία είναι επιτακτικό τώρα να μάθει ο κόσμος.
 Δυστυχώς, το ημερολόγιο «Ονειρικό Ξόρκι» (Dreamspell) επιβιώνει όχι επειδή έχει κάποιο πλεονέκτημα σε σύγκριση με το αληθινό ημερολόγιο των Μάγια, αλλά εξαιτίας του συντηρητισμού αυτών που το δίδασκαν και το εξασκούσαν για χρόνια τώρα.
 Σήμερα, παρά τα υπερβολικά αποδεικτικά στοιχεία ότι δεν πρόκειται για ημερολόγιο ισότητας (ή θηλυκό), συνεχίζει να υπάρχει καθαρά από αδράνεια και τον σχετικά μεγάλο αριθμό των ανθρώπων που προσελκύστηκαν από αυτό κάτω από λάθος αξιώσεις.
Πιστεύω, στο όνομα της εντιμότητας, ότι όσοι διδάσκουν το Dreamspell/ημερολόγιο των Δεκατριών Φεγγαριών θα πρέπει τώρα να αρχίσουν να λένε την αλήθεια γι' αυτό το ημερολόγιο. Μέρος αυτής της αλήθειας είναι ότι οι Μάγια πρεσβύτεροι επιθυμούν να μη συγχέεται με το ημερολόγιο των Μάγια και ότι είναι ένα ημερολόγιο που δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ από τους Μάγια. 
Με τα λόγια των Μάγια πρεσβύτερων: "Η σύγχυση πρέπει να σταματήσει" και αυτό είναι προς όφελος όλων. Οι δάσκαλοι του Dreamspell θα έπρεπε επίσης να εξηγήσουν καθαρά στους ανθρώπους για την προέλευση της μέτρησης του Dreamspell και γιατί επινοήθηκε για να αντικαταστήσει το αληθινό ημερολόγιο των Μάγια. Αυτό θα έπρεπε να γίνει για να δοθεί η ευκαιρία στους ανθρώπους να κάνουν μια ενημερωμένη επιλογή. 
Το κόστος της συνεχιζόμενης σύγχυσης που προκαλείται από τις λαθεμένες αξιώσεις του Dreamspell είναι τεράστιο. Αυτό το ημερολογιακό σύστημα μπλοκάρει το μονοπάτι της ανθρωπότητας προς τον θησαυρό του αληθινού συστήματος του Ημερολογίου των Μάγια, που θα παίξει έναν καθοριστικό ρόλο οδηγώντας την ανθρωπότητα στην ελευθερία και την φώτιση.
Καρλ Γιόχαν Κάλλεμαν
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα